De 3 heetste Cannabis Apps van 2014

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisTech

De 3 heetste Cannabis Apps van 2014


Technologie en cannabis gaan hand in hand en dat is nog nooit zo duidelijk geweest dankzij marihuana gerelateerde apps. Hier is onze top 3 van 2014.

Bepaalde apps maken het leven gemakkelijker, zonder twijfel. Ongeacht wat je probeert te doen of te ontdekken, je kan er zeker van zijn dat iemand er wel ergens een app voor heeft gemaakt. Natuurlijk zijn er een paar hele slechte bij, maar over het algemeen heeft het ons alleen maar voordelen opgeleverd. Deze bruikbaarheid kan ook op cannabis worden toegepast. In 2014, terwijl we het verbod langzaam tot een einde zagen komen, is de hoeveelheid apps, om stoners wereldwijd te helpen, gestaag toegenomen.

Tot dusver zijn deze wiet gerelateerde apps een geweldige manier om kennis te delen, mensen te helpen in contact te komen met elkaar en, in het geval van legale zakelijke apps, gebruikers in contact te brengen met verkopers. Maar ook wordt aangetoond hoe de verkoop van legale marihuana een praktisch, veilig en nuttige zakenmodel kan zijn.

Met dit in gedachte, bieden we jou onze 3 favoriete cannabis gerelateerde apps van 2014:

1. Meadow

Hoewel deze app niet beschikbaar is in Europa, is Meadow een prachtig voorbeeld van hoe apps kunnen helpen de mythe weg te nemen dat het kopen van wiet een duistere zaak is. Het helpt ook zakelijke modellen toe te passen op wiet. Het is een handige, kleine app, die is uitgerold in het gebied rond San Francisco in de VS. Patiënten die medische marihuana gebruiken kunnen hun bestellingen doorgeven en ontvangen deze binnen een uur, dankzij de handige gebruikers interface. Dit betekent dat geregistreerde gebruikers niet langer een tripje naar hun apotheek hoeven te maken, in de rij staan en elke keer opnieuw moeten aantonen dat ze er recht op hebben en dit is natuurlijk zeer aantrekkelijk voor de marihuana gebruikende bevolking van het Bay gebied. De app is dan op het moment alleen daar in werking, maar het is een goede indicatie van wat er nog kan komen als Europese en andere landen hun eigen drugsbeleid opnieuw aanpakken. Dus houd je ogen open.

2. Weed Hire

Weed Hire is een app en een website, waar alle vacatures op staan die te maken hebben met cannabis. Gebruik jij graag je vaardigheden in een industrie die je na aan het hart ligt? Dan is Weed Hire wellicht voor jou. Of je nu kweekt, in een lab werkt of simpelweg van wiet houdt; dit is de plek waar je zoekt naar een baan in de industrie. Alles staat erop, van verkoop- tot administratief medewerkers, advocaten, web designers en koks, maar ook complex lab werk. Je hoeft niet direct betrokken te zijn met wiet om de industrie te kunnen werken. Als je een beroep kan bedenken, dan is de kans groot dat je het daar kan vinden.

Opgemerkt moet worden dat er op dit moment slechts enkele Europese vacatures staan vermeld. Maar we weten zeker dat dit zal veranderen. Houd deze app dus in de gaten!

3. Weedmaps

Hoewel Weedmaps niet nieuw is, is het zeker een van de meest invloedrijke, populairste en meest nuttige marihuana gerelateerde apps van 2014. Weedmaps is een online marihuana community waarvan de belangrijkste functie is, je raadt het al, legale wiet rondom jou op de kaart te zetten. Met een interface die overeenkomt met Google Maps, kan je je locatie invoeren en alle doktoren, apotheken en coffeeshops in je buurt vinden. Heel handig als je je in Nederland of Spanje bevindt!

Weedmaps begon als een Amerikaanse service, waarbij medisch marihuana patiënten in contact werden gebracht met personen die ze konden helpen, maar heeft sindsdien haar functies uitgebreid naar de hele wereld. En als we wereld zeggen, bedoelen we natuurlijk alle gebieden waar het legaal is om wiet te gebruiken. Dus als meer landen legaliseren, zullen meer mensen in staat zijn dit handige hulpmiddel te gebruiken.

Er zijn nog veel meer wiet gerelateerde apps, van kweekgidsen tot sociale netwerken, maar ook forum apps en beoordelingssites. Ga dus op zoek en ontdek hoe marihuana apps jou kunnen helpen!