Blog
De 3 Meest Krachtige Psychedelica
2 min

De 3 Meest Krachtige Psychedelica

2 min

Heb je je ooit afgevraagd wat de meest krachtige psychedelica zijn? Wij wel! Dus we hebben wat onderzoek gedaan en uitgevonden hoeveel je van elk moet gebruiken om een trip op te wekken.

Heb je je ooit afgevraagd wat de meest krachtige psychedelica zijn? Wij wel! Dus we hebben wat onderzoek gedaan en uitgevonden hoeveel je van elk moet gebruiken om een trip op te wekken.

Een trip op hallucinogenen is absoluut een geestverruimende ervaring. Voor velen is het een ware openbaring en een van de meest uitgesproken ervaringen die er is. Er zijn echter een behoorlijk aantal verschillende hallucinogenen en dat wekt natuurlijk de vraag op: Welke zijn nou het sterkst, gram voor gram?

In een poging wat licht te schijnen op deze vraag, hebben we wat onderzoek gedaan. Hieronder volgende de drie meest krachtige, populaire psychedelica, gebaseerd op kracht per gewicht. Een inschatting maken op de ervaring zelf is bijna onmogelijk, omdat elk hallucinogeen middel een ander effect heeft. Van DMT bijvoorbeeld, wordt over het algemeen gedacht dat het de meest uitgesproken ervaring levert die er is, bij een normale dosis, maar toch is er vrij veel aan gewicht nodig om die ervaring op te wekken.

3. 5-MeO-DMT

Gram for gram is DMT niet het meest krachtige hallucinerende middel. Er is een dosering nodig van 1mg om enige effecten te voelen en 3-5mg om een zogeheten "trip" op te wekken. Maar dan heb je ook wel wat! Hoewel DMT niet het meest krachtig is, als we het hebben over gewicht, is dat zeker wel zo als het gaat om de ervaring, omdat 3-5mg je vaak van je sokken blaast. Er is geen soortgelijke ervaring; het is de ultieme trip voor elke psychonaut.

2. SALVINORIN A

Salvinorin A, het voornaamste psychoactieve bestanddeel uit de plant Salvia Divinorum, is in feite het meest krachtige, natuurlijke, hallucinogeen die ooit geïsoleerd is. Het is gram voor gram zo krachtig, dat puur gebruik extreem zenuwslopend is, waarbij je serieus risico loopt op lichamelijke schade. Het is al actief vanaf 200mcg en doseringen boven 500mcg worden vaak geclassificeerd als alarmerend.

Ondanks deze kracht, heeft de Salvia Divinorum plant, de belangrijkste bron voor de stof, de neiging om behoorlijk plezierig en tam uit te pakken. Je zou zeker niet denken dat het per gram krachtiger is dan DMT! Dit heeft echter allemaal te maken met de manier waarop het gebruikt en geabsorbeerd wordt.

Voordat je erop uit trekt om pure Salvinorin A te vinden, moet je wel weten dat het enorm verschilt van andere hallucinogenen. Het is namelijk geen alkaloïde, maar een diterpeen. Dit maakt de trip voor de meeste mensen minder hanteerbaar en degenen die het wel puur hebben geprobeerd, zullen vaak huiverig zijn het nogmaals te doen. Als je helemaal van de wereld wil, zijn er betere manieren om dit te doen.

1. LSD

LSD is gram voor gram, zonder twijfel het meest krachtige hallucinerende middel dat we kennen. Slechts 20mcg zal al een actief effect hebben op het lichaam, waarbij een lichte euforie en lichamelijke high worden veroorzaakt. De effecten nemen toe als de dosering dat ook doet, waarbij 150mcg een "normale" trip op zal wekken, waar de meeste LSD gebruikers op doelen. Natuurlijk kan de dosering worden verhoogd, waarbij 300mcg (nog steeds een minuscuul gewicht) toch wel de limiet is voor de meeste doorgewinterde gebruikers. Hiermee bedoelen we niet dat je niet hoger kan, maar vanaf dit punt wordt de boel wel heel intens!

Het toont maar weer eens aan dat kracht zowel subjectief als letterlijk kan zijn. De hallucinogene ervaring van DMT wordt vaak het meest uitgesproken gevonden en daarom als het meest krachtig beschouwd. Maar wetenschappelijk gezien is dit onjuist. LSD is het sterkste en kan je met de kleinste hoeveelheid afvuren in een plezierige en zelfonderzoekende belevenis.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Smartshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken