Blog
Anonieme Betalingsmethodes
5 min

De Beste Anonieme Betalingsmethodes

5 min

Cryptovaluta's worden steeds meer gezien als de meest geliefde betaalmethode voor zowel cannabis gebruikers als psychonauten. De methode is veilig, anoniem en bijna net zo goedkoop als contant geld.

Een van de ongelukkigste aspecten van de “cannabis hervorming” die nog steeds verre van afgerond is, is cannabis bankieren. De drugsoorlog woedt nog steeds op het gebied van financiële wetten – met name in de Verenigde Staten. Dat betekent dat cannabis in de meeste gevallen alleen maar kan worden betaald met contant geld. Private betaalnetwerken in de VS (waaronder PayPal) en alle creditcards, verbieden dergelijke aankopen, zowel in het binnenland als overzee. Dat houdt in dat het nog steeds moeilijk is om wiet of in plastic verpakte psychedelica waar dan ook aan te schaffen.

En als het wel mogelijk is, moet je nog steeds een rapportage van de transactie achterlaten.

Daarom is er in de cannabis en psychonauten gemeenschap naarstig gezocht naar een manier om cryptovaluta's te gebruiken in alle facetten van de industrie. Te beginnen met online betalingen, maar daar houdt het niet op.

WAAROM CRYPTOVALUTA'S PERFECT ZIJN VOOR STONERS EN PSYCHONAUTEN

Het idee om Bitcoins of Altcoins te gebruiken in deze industrie, doet al een tijdje de ronde. In feite al bijna zo lang er cryptovaluta's bestaan. De inmiddels beruchte Silk Road begon ooit Bitcoin houders in contact te brengen met mensen die drugs wilden verkopen. Er zijn herhaaldelijk invallen geweest bij het online platform en het is op dit moment offline gehaald. Maar het idee dat eraan ten grondslag ligt, is nog even populair.

In feite zijn bepaalde delen van de industrie, zoals in Californië, aan het onderzoeken hoe dit concept verder kan worden geïntegreerd. Waarom? De recreatieve markt komt dit jaar echt van de grond. En de federale wet verbiedt canna-bankieren nog steeds, ook al is de industrie in de hele staat legaal. In Europa, waar zaadbedrijven regelmatig het doelwit zijn van de grote credit card bedrijven, is deze optie nog interessanter.

WAT ZIJN CRYPTOVALUTA'S?

Wat Zijn Cryptovaluta's?

Het klinkt heel ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel makkelijk te begrijpen. Met blockchain technologie (dat is zoiets als het internet van databases) kunnen programmeurs nieuwe soorten geld ontwikkelen. Deze valuta's kunnen worden gebruikt voor de aanschaf van allerhande zaken, zolang de verkoper ze accepteert. Het is een digitale vorm van contant geld.

In tegenstelling tot traditioneel geld dat wordt beheerd door centrale overheden en banken, faciliteren cryptovaluta's een vorm van monetaire uitwisseling die helemaal niets te maken heeft met die infrastructuur. Munten worden gemaakt door middel van “mining” – ofwel het oplossen van complexe problemen. Als ze eenmaal in circulatie zijn gebracht, kunnen ze, net als regulier contant geld, worden uitgegeven. In feite wordt dit steeds eenvoudiger.

De technologie is steeds stabieler en breder geaccepteerd. Er zijn veel industrieën die op dit moment cybervaluta's accepteren, in het bijzonder Bitcoins. Er zijn ook steeds meer bedrijven die experimenteren met beleid waarin alleen cryptovaluta's worden gebruikt. Op dit moment zijn er in Londen zelfs dure makelaars in onroerend goed die herenhuizen aanbieden – alleen te betalen met Bitcoins.

Als je dat kunt doen met onroerend goed, dan kun je het zeker doen met cannabis.

HOE WERKT BETALEN MET EEN CRYPTOVALUTA?

Hoe Werkt Betalen Met Een Cryptovaluta?

Aan de ene kant functioneren cryptovaluta's net als regulier geld. Gebruikers openen een digitale portemonnee op een blockchain systeem. Daarmee kan een cybervaluta worden verstuurd en ontvangen – net als met online bankieren. Maar er zijn geen banken die toezicht houden op dergelijke transacties. In plaats daarvan worden alle onderlinge transacties opgeslagen in de blockchain.

Als Bob dus vijf Bitcoins stuurt naar Susanne, dan weet ze dat ze betaald is en ze weet dat het van Bob komt. Het voordeel van deze uitwisseling is dat alleen Susanne en Bob weten dat ze contact hebben gehad. Met andere woorden, hoewel de transactie zelf is opgeslagen, wordt de anonimiteit van de partijen van de uitwisseling zorgvuldig bewaakt. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom zoveel mensen in de canna-gemeenschap naar cybervaluta's kijken als de perfecte alternatieve betaalmethode.

WAAROM ZOU JE EEN CRYPTOVALUTA GEBRUIKEN?

Waarom Zou Je Een Cryptovaluta Gebruiken?

Er zijn veel mogelijkheden voor het gebruik van cryptovaluta's. Het oorspronkelijke idee was het creëren van een gedecentraliseerd betaalsysteem dat volledig anoniem was. Bitcoin is inmiddels een populair middel om geld te versturen over nationale grenzen heen, met weinig extra kosten. Het idee van een anonieme aankoop spreekt enorm aan. Maar er zijn nog meer voordelen.

• Anonimiteit: je kunt naar iedereen ter wereld geld sturen als je allebei gebruik maakt van dezelfde soort cryptovaluta portemonnee. Niemand anders dan jij weet aan wie en waarom je geld hebt verstuurd.

• Toegang tot wereldwijde markten: je kunt alles kopen, zolang de verkoper de cryptovaluta die je aanbiedt, accepteert.

• Lagere transactiekosten: waar het bij cybervaluta's allereerst om te doen was, was het bieden van een alternatief voor de dure bemiddeling door banken. Als je een aankoop doet bij een verkoper die cybergeld accepteert, dan verloopt de transactie moeiteloos. En bijna gratis. Maar vergeet niet dat je de cybervaluta eerst moet aanschaffen met regulier geld.

• Het is veilig: in tegenstelling tot contant geld of cheques lijkt betalen met een cryptovaluta veel op “mobiel bankieren” met een reguliere valuta. De gevestigde cryptovaluta's worden nu veilig geacht. Je portemonnee kan natuurlijk nog steeds worden gehackt. En als iemand je privésleutel ontdekt (de cryptografische bescherming die is geïnstalleerd ter beveiliging van het systeem) dan kan diegene je geld uitgeven. Maar afgezien daarvan zijn de gevestigde netwerken voor cryptovaluta's veilig.

EEN EIGEN CRYPTOVALUTA VOOR DE CANNABIS CULTUUR?

Een Eigen Cryptovaluta Voor De Cannabis Cultuur?

Gezien alle opwinding over alternatieve betaalmethodes, onderzoeken veel canna-ondernemers met technische vaardigheden of cryptovaluta's een manier kunnen zijn om moeilijkheden met de bank te omzeilen. Er zijn al allerlei projecten gaande om een speciale digitale munteenheid te ontwikkelen voor de cannabis gemeenschap. De meest bekende is op dit moment Potcoin. Maar er zijn er nog meer.

Waar het op dit moment aan schort, is eenheid in de gemeenschap. Intekenen voor een specifieke soort wiet gerelateerde cryptovaluta betekent dat iedereen in de waardeketen zich moet inschrijven. Het houdt in dat alle kwekers, distributeurs, uitgiftepunten en natuurlijk klanten, zich moeten inkopen. En tot dusver is het nog lang niet zo ver.

Waarom zou je een beperkte cybervaluta kopen voor één product, als je ook een reguliere valuta kunt gebruiken? Dat gezegd hebbende, zijn er op dit moment andere experimenten gaande in de betaalwereld van deze markt, waarbij het gebruik van zowel cryptovaluta's als de onderliggende technologie wordt overwogen. Ze impliceren niet allemaal cybergeld, maar een vorm van digitale tokens. Met andere woorden, voordat je investeert in een gespecialiseerde vorm van cybervaluta, is het goed om de niet merkgebonden alternatieven te overwegen.

DE POPULAIRSTE CRYPTOVALUTA'S

De Populairste Cryptovaluta's

Tegenwoordig zijn er verscheidene cryptovaluta's beschikbaar. En hoewel hun waarde per dag verschilt, zijn dit de beste vier, op basis van de markt kapitalisatie.

1. Bitcoin: Bitcoin is de oorspronkelijke cryptovaluta en wordt wereldwijd het meest gebruikt en geaccepteerd. Miners kunnen Bitcoins creëren door complexe problemen op te lossen. Ze kunnen de munt daarna als gewoon geld gebruiken. Maar je hoeft je Bitcoin niet te "minen" om die te kunnen gebruiken. Tegenwoordig kun je Bitcoins aanschaffen met regulier geld. De meeste mensen kopen Bitcoins met Amerikaanse dollars, de yuan en euro's. Wij houden van Bitcoin, dus bij Zamnesia kun je uiteraard ook met Bitcoins betalen.

2. Ethereum: Ethereum is vanuit technisch oogpunt een cryptovaluta, maar het is niet ontwikkeld om als “geld” te worden gebruikt. In feite werd de Ethereum blockchain ontworpen als interactiesysteem tussen machines. Maar het is wel heel makkelijk om Altcoins te creëren met behulp van Ethereum. Mensen die Ether hebben, kunnen het als geld gebruiken. Maar meestal gebruiken ze deze blockchain technologie voor andere doeleinden. Namelijk voor slimme contracten.

3. Ripple: hoewel veel mensen buiten de wereld van de cryptovaluta's hier nog nooit van hebben gehoord, is dit de op twee na meest populaire cybermunt op basis van de markt kapitalisatie in 2017. Ripple is van oorsprong ontwikkeld door banken om grensoverschrijdende transacties goedkoper te maken. Tegenwoordig wordt het steeds vaker gebruikt door belangrijke financiële instituten. Dit, om de kosten van financiële handelingen in het algemeen te verlagen.

4. Litecoin: tot afgelopen jaar was Litecoin de op twee na meest populaire alternatieve betaaleenheid. Maar inmiddels is het ingehaald door Ripple. En ook Dash neemt mogelijk een deel van de marktpositie over.

WAAROM MOETEN STONERS ZICH VERDIEPEN IN CRYPTOVALUTA'S?

Waarom Moeten Stoners Zich Verdiepen In Cryptovaluta's?

Deze technologie kan op veel manieren worden toegepast in de wereld van cannabis. Op de korte termijn gaat het met name om de mogelijkheid om online aankopen te doen. Dat geldt in het bijzonder voor mensen die wietzaden kopen.

De voordelen zijn enorm. Transacties verlopen snel, de betaling is anoniem en cryptovaluta's worden steeds meer geaccepteerd in de zakelijke wereld. Het aanmaken van een account (of portemonnee) is heel simpel en snel. En niemand anders dan jij en de verkoper weten wat je hebt aangeschaft.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Zamnesia
Zoeken in categorieën
of
Zoeken