De Beste Manier Om Je Wiet Te Bewaren


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisHow-To's

Wiet Bewaren


Niemand wil hun fijne wiet zien veranderen in een uitgedroogd hoopje stof. Hier is de beste manier om je wiet te bewaren, zodat de versheid en kracht behouden blijven.

Marihuana wordt gewoonlijk verkocht in goedkope, draagbare verpakkingen die bedoeld zijn om je aankoop veilig naar huis te brengen, zoals papier of een plastic zakje. Hoewel een zakje je wiet tijdelijk vers houdt, is het belangrijk om te kiezen voor een betere opbergmogelijkheid, als je het langer dan een paar dagen wil bewaren.

Factoren waar je rekening mee moet houden als je wiet wilt bewaren

Factoren Waar Je Rekening Mee Moet Houden CannabisFactoren Waar Je Rekening Mee Moet Houden Cannabis Bewaren

Er zijn diverse factoren die invloed hebben op het correct bewaren van je wiet en je moet je hiertegen wapenen als je je wiet zo vers mogelijk wil houden. Hitte is de eerste en meest logische factor die je moet vermijden, omdat het je wiet zal uitdrogen en de kracht zal verminderen.

Licht kan ook schade toebrengen aan de trichomen, de harsklieren die verantwoordelijk zijn voor de kleverigheid. Hoewel je moet oppassen voor uitdroging, kan een teveel aan vocht weer leiden tot schimmels en bacteriegroei. En tot slot kan teveel beweging en vastpakken ervoor zorgen dat de trichomen eraf vallen.

Het probleem met plastic zakjes

Iedereen heeft wel eens zijn wiet bewaard in een plastic zakje en helaas is dit nog steeds de eerste keuze voor vele fervente rokers. Zakjes hebben echter een aantal nadelen, die effect hebben op de kracht van marihuana.

In aanvulling op het doorlaten van licht, hitte en het opbouwen van vocht, zijn zakjes statisch, waardoor de wiet kan breken en aan de zijkanten van het zakje zal kleven, waardoor een schok wordt gecreëerd. Wanneer dit gebeurt, zal veel van de THC verloren gaan. Daarnaast zal het inhaleren van, in een zakje bewaarde, wiet bijna gegarandeerd een ruwere ervaring zijn.

Waarom invriezen niet werkt

Als een alternatief voor plastic zakjes, geloven veel mensen dat de wiet langer vers blijft als het wordt ingepakt in folie en bewaard wordt in de vriezer. Deze methode zal om diverse redenen niet werken. Allereerst kunnen de wisselende temperaturen invloed hebben op de versheid en leiden tot bacteriegroei.

Dus, tenzij je de vriezerdeur nooit meer opent, kan je erop vertrouwen dat jouw wiet wordt beschadigd. Ten tweede zal het invriezen van je toppen ervoor zorgen dat je trichomen veranderen in mini-ijspegels, die vervolgens zullen afbreken en de resterende wiet minder krachtig maken. Tot slot lijkt het zo te zijn dat mensen die hun wiet in de vriezer bewaren het meer bewegen en dit zal de kwaliteit ook niet verbeteren.

Invriezen Versus Luchtdichte, Glazen Pot Voor Bewaren Van Cannabis

Voordelen van het gebruiken van een luchtdichte, glazen pot

Cannabis experts zijn het erover eens dat je je wiet het beste in een glazen pot kan bewaren. De pot moet bijvoorkeur een luchtdicht deksel bevatten, die beschermt tegen uitdroging en vocht. Een toegevoegd voordeel van een luchtdicht deksel is dat de geur ook niet vrijkomt, wat nuttig kan zijn voor personen die hun wiet graag discreet bewaren.

Hoewel een doorzichtige of ondoorzichtige pot beter is dan een zakje, is het verstandig te kiezen voor een pot die zo donker is dat deze geen licht doorlaat. Glazen potten zijn ook beschikbaar in diverse maten, zodat je de juiste pot kan kiezen om zelfs grote hoeveelheden wiet te bewaren met zo min mogelijk lucht in de resterende ruimte.

Wanneer je je pot kiest, kies er dan een die stevig genoeg is om stoten en vallen te weerstaan en overweeg verschillende potten te gebruiken voor je diverse soorten, zodat je je wiet georganiseerd kan houden.

Aanvullende tips voor versheid

Aanvullende Tips Voor Versheid Cannabis

Zodra je de perfecte glazen pot gevonden hebt, zijn er nog een aantal manieren om de kwaliteit van je wiet te verzekeren. Allereerst bewaar je je pot op een koele, donkere plek, zoals een kastje of een la. Ten tweede, vermijd je plaatsen boven een warmtebron. Warmte stijgt en de hitte van bijvoorbeeld een oven of magnetron kan je wiet uitdrogen.

Tot slot zorg je ervoor dat je je wiet niet vaker pakt dan nodig. Hoewel het verleidelijk kan zijn om indruk te maken met je stash of de pot open te draaien om van de geur te genieten, moet je je pot alleen openen als je de marihuana ook echt wil gebruiken.

Het is belangrijk om blootstelling aan lucht, licht, warmte en vocht te beperken, ongeacht of je nu je wiet een aantal dagen of een aantal maanden vers wil houden. Een glazen pot zal je wiet niet alleen veilig houden van deze factoren, maar het zal je ook helpen je wiet op zijn plek te houden, zodat gekristalliseerde toppen niet door elkaar geschud worden en hun harsachtige trichomen verliezen.

Als je dus de volgende keer met een zakje thuis komt, zorg er dan voor dat je je voorraad overpakt in een veiligere opbergpot, zodat je elke keer opnieuw kan genieten van een krachtig trekje van je favoriete toppen.

Zamnesia schrijver

Geschreven door: Zamnesia
Zo af en toe dragen schrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten