De beste muziekfestivals in Europa.

Gepubliceerd op:
Categorieën : Blog

De beste muziekfestivals in Europa.


Muziek is een speciale zegen voor mensen van alle leeftijden. De vele genres trekken mensen samen uit alle samenlevingen en culturen. Europa heeft elk jaar een aantal muziekfestivals die duizenden men

Muziek is een speciale zegen voor mensen van alle leeftijden. De vele genres trekken mensen samen uit alle samenlevingen en culturen. Europa heeft elk jaar een aantal muziekfestivals die duizenden mensen bijeenbrengen in landen als Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Hier zijn de beste muziekfestivals in Europa.

1. Laundry Day in België
Dit fantastische muziekfestival is een jaarlijks evenement die een dag duurt en dit jaar valt op zaterdag 7 september 2013. Het speelt zich af in Antwerpen en er zijn 11 podia met 120 deejays. Het verwachte aantal bezoekers is 60.000. De bands die optreden zijn onder andere Laidback Luke, The Opposites, Steve Aoki en nog veel meer. Kinderen onder de 14 jaar mogen het evenement bijwonen samen met een volwassene die tenminste 18 jaar oud is. Onthoud dat Laundry Day letterlijk 24 uur duurt en het evenement begint om middernacht.

2. Dimensions Festival in Kroatië
Het Dimensions Festival wordt gehouden van donderdag 5 september tot maandag 9 september. Het vindt plaats in Pula, aan de zee, en dit festival levert bezoekers het perfecte decor om geweldige nummers te horen uit het dance- en elektronische genre. Er zijn ook andere evenementen gaande waar mensen van kunnen genieten, waaronder dagelijkse bootexcursies. Een aantal artiesten zijn Mr. Scruff, Jimmy Edgar, Moxie en Mount Kimbie.

3. Mysteryland Festival in Nederland
Mysteryland is een jaarlijks terugkerend, eendaags evenement en dit jaar vindt het plaats op zaterdag 24 augustus 2013. Dit festival, georganiseerd in Haarlem, werd voor het eerst opgericht in 1993 en is blijven groeien, waardoor het nu ongeveer 70.000 bezoekers trekt. Een groot gedeelte van het muziekaanbod bestaat uit dance en electric en de entertainers bestaan uit Showtek, Steve Angello en Tiga. De minimumleeftijd voor dit evenement is 18 jaar.

4. Creamfields UK in het Verenigd Koninkrijk
Een van de beste dance festivals in het Verenigd Koninkrijk is Creamfields en dit wordt gehouden op vrijdag 23 augustus en zaterdag 24 augustus 2013. Je vindt het festival in Halton en je kunt ongeveer 80.000 concertgangers verwachten op dit intense evenement. Je zult er veel talent zien onder de deejays, maar ook onder de live acts. Een aantal populaire bands die zullen optreden zijn Sub Focus, Jaguar Skills en David Guetta.

5. V Festival Hylands Park in het Verenigd Koninkrijk
Dit populaire festival heeft een diversiteit aan genres waar concertgangers van zullen genieten en wordt gehouden op zaterdag 17 augustus en zondag 18 augustus 2013. Het festival, dat plaatsvindt in Chelmsford, trekt ongeveer 75.000 bezoekers. Optredens bestaan uit Beyonce, de Kings of Leon en The Pigeon Detectives.

6. Lowlands in Nederland
Van vrijdag 16 augustus tot zondag 18 augustus ontvangt Biddinghuizen ongeveer 55.000 bezoekers op het Lowlands muziekfestival. Er is een breed aanbod aan muziek op 10 podia, waaronder metal, rap, rock en volksmuziek. Onder de bijna 200 acts vind je Empire of the Sun, Franz Ferdinand en de Band of Horses.

7. Pukkelpop in België
Sinds 1985 heeft Pukkelpop elke zomer publiek vermaakt en zal dit jaar hetzelfde doen van donderdag 15 augustus tot zaterdag 17 augustus 2013. Ongeveer 50.000 mensen komen in Hasselt samen om te genieten van rock, rap en dance. Populaire artiesten zijn onder meer Eminem, The xx, Bonobo en Opeth. Kampeerfaciliteiten op het evenement zijn gratis.

8. Frequency Festival in Oostenrijk
Concertgangers gaan jaarlijks naar dit speciale festival en dit jaar wordt het gehouden van donderdag 15 augustus tot zaterdag 17 augustus 2013. Hoewel het oorspronkelijk in de buurt van Salzburg werd gehouden, is het in 2009 verplaatst naar St. Polten. Onder het diverse muziekaanbod vind je rock en dance. Artiesten die dit jaar optreden zijn onder meer System of a Down, Kraftklub en Franz Ferdinand.

9. Dreambeach Festival in Spanje
Een van de nieuwste festivals in Europa is het eerste jaarlijkse Dreambeach, wat plaatsvindt op vrijdag 9 augustus en zaterdag 10 augustus 2013. Dit evenement is te vinden in Dreambeach Villaricos, naast het strand, en biedt een grote selectie elektronische muziek. Optredens bevatten Timo Maas, The Prodigy, Goracioc Cruz en Ben Sims.

10. Sonne Mond Sterne in Duitsland
Dit festival biedt een aantal van de beste dance en elektronische muziekoptredens in Europa en wordt gehouden van vrijdag 9 augustus tot zondag 11 augustus 2013. 30.000 Concertgangers worden verwacht in Saalburg-Ebersdorf om artiesten te horen als Matt John, Chase & Status, Seeed en nog veel meer. Sinds het evenement in 1997 voor het eerst gehouden werd, is het behoorlijk gegroeid en biedt steeds spectaculairder entertainment.

11. Sziget Festival in Hongarije
Het Sziget Festival is een jaarlijks evenement dat 70.000 bezoekers samenbrengt. Het duurt een hele week en vindt dit jaar plaats van maandag 5 augustus tot maandag 12 augustus 2013 in Boedapest. Dit evenement stelt mensen uit de stad en mensen uit de rest van Europa in staat om het hele festival bij te wonen of slechts een paar dagen. Belangrijke entertainers zijn onder meer Franz Ferdinand, Erno, de Editor en Peter Bjorn and John.

12. Sudoeste Festival in Portugal
Elk jaar in augustus vermaakt het Sudoeste Festival duizenden fans Dit jaar wordt het vijfdaagse evenement gehouden van woensdag 7 augustus tot zondag 11 augustus. Ongeveer 30.000 mensen trekken naar Zambujeira do Mar om rap-, dance- en volksmuziek te horen. Je vindt aansluitende optredens op drie podia waaronder entertainers als Calvin Harris en Donavon Frankenreiter.