Blog
De Drug Dare: Film jezelf!
2 min

De Drug Dare: Film Jezelf!

2 min
Legislation News
Drug Dare, een nieuwe protest campagne, wil dat jij helpt het debat over legalisering te stimuleren door jezelf te filmen als je high bent. Dit denken wij ervan.

We weten allemaal dat de Oorlog tegen Drugs heeft gefaald en dat de vervolging, waar drugsgebruikers elke dag mee te maken krijgen, onjuist is en het resultaat van propaganda. Veel mensen, waaronder wij, hebben het hun missie gemaakt om hiertegen te protesteren en kennis te verspreiden om het stigma rondom drugsgebruik te verdrijven. Een protestant gaat nog een stapje verder en heeft een campagne gestart, in de hoop dat deze viral gaat, waarin de meer positieve kant van drugsgebruik wordt getoond en het debat over legalisatie wordt gestimuleerd.

De protestant in kwestie is de 25 jaar oude, afgestudeerde, Steven Casteel. In zijn nieuwe campagne, met de titel 'Drug Dare', roept hij drugsgebruikers over de hele wereld op om de positieve ervaringen van het high zijn te filmen, ongeacht de drug, en het filmpje op internet te plaatsen. In zijn eigen woorden, zouden deze video's helpen de "vloedgolf van bullshit" rondom de Oorlog tegen Drugs te verwijderen. Hij zegt dat je het moet filmen als je een naar een bong grijpt, gaat kamperen met LSD of seks hebt onder invloed van paddo's. "Deze intieme ervaringen zullen mensen aan het praten krijgen."

En hij heeft geen ongelijk. Op een bepaalde manier is dit natuurlijk een geweldig idee om de discussie te stimuleren. Kijk maar naar de VS, waar mensen, en ook beroemdheden (toch, Seth Rogan?) in alle vrijheid hun joints opsteken op TV, alsof er nooit een morgen komt. Dit wordt nu steeds normaler en veel mensen zijn zich gaan afvragen hoe rechtvaardig de anti-cannabis beweging is. Het stimuleert het publieke debat en dat is precies wat we nodig hebben.

Is Het Slim?

Naast het argument dat het helpt de "bullshit" te verdrijven, is er aan de andere kant natuurlijk ook een sterk argument dat meedoen aan de Drug Dare behoorlijk onverstandig is, zeker als je hoopt ooit een baan te vinden. Wat deze beweging probeert te protesteren kan ook de ondergang zijn. De drugs zijn illegaal en een video online zetten waarin je ze gebruikt, kan een hele bak ellende veroorzaken.

Allereerst zal de politie social media tot een bepaalde hoogte in de gaten houden, afhankelijk van het land waar je woont. Hoewel op de meeste plaatsen het bezit illegaal is, en niet het daadwerkelijk gebruik, zal het uploaden van een filmpje wel eens de interesse van de politie kunnen wekken, met alle gevolgen van dien. High Times schreef vorig jaar al een artikel, waar de politie foto's op social media genoeg reden vond voor verdenking en ze gebruikte om dealers en gebruikers in de val te lokken.

En dan moet je nog nadenken over je toekomst. Dit protest heeft veel waarde (we zijn er ook niet tegen), maar misschien ben je van plan dokter of leraar te worden (of een ander beroep met verantwoordelijkheid en sociaal aanzien). Als zo'n filmpje dan opduikt, kan je wellicht je droombaan verliezen. Onthoud dit!

Ook Steven Casteel zelf geeft dit toe. Hij zegt: "Er kleven mogelijk serieuze consequenties aan het uploaden van een video zoals de mijne. Ik heb er vrede mee dat ik waarschijnlijk geen leraar kan worden in Amerika. Maar ik denk dat het de moeite waard is.

Als je overweegt in zijn voetstappen te volgen, is dat een beslissing die alleen jij kan nemen. Als het gaat om het internet is er een gouden regel: Zodra iets online is, zal het er voor altijd blijven, in de ene vorm of de andere. Er is geen weg terug.

We juichen de genomen moeite van Steven toe. Als het aanslaat, kan Drug Dare het debat over legalisatie echt stimuleren en de wereld laten zien dat er een menselijke, niet-criminele kant kleeft aan recreatief drugsgebruik. Zorg er alleen voor dat je je bewust bent van de risico's als je wilt meedoen.


Read more about
Legislation News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken