Blog
De eerste Church of Cannabis goedgekeurd in Indiana, VS
2 min

De eerste Church of Cannabis goedgekeurd in Indiana, VS

2 min
Nieuws Wetgeving
Cannabis en religie hebben altijd al een nauw verbonden geschiedenis gehad en deze nieuwe kerk is van plan deze relatie door te zetten in de 21ste eeuw.

De staatssecretaris in Indiana, VS, heeft officieel de oprichting goedgekeurd van The First Church of Cannabis, een nieuwe religieuze onderneming die cannabis als een kern sacrament beschouwt van haar doctrine, ondanks dat cannabis in de hele staat illegaal is.

Deze zet komt na het tekenen van de recente Religious Freedom Restoration Act in Indiana, waarbij de weg is geopend voor nieuwe religieuze instellingen om zichzelf te vestigen. Deze nieuwe cannabis kerk is opgericht en goedgekeurd met de bedoeling dat het "een kerk zal starten, gebaseerd op liefde en begrip, met compassie voor iedereen".

Ondanks dat cannabis centraal staat in de geloofsleer, heeft Bill Levin, de oprichter van de kerk, beweerd dat er wel hennep wordt gekweekt, maar dat er geen marihuana wordt gekweekt, gekocht of verkocht. Levin heeft echter ook gezegd dat als een "cannataerian" er een wil opsteken op hun heilige grond, dat deze persoon zijn "Goddelijke gang" mag gaan.

Nu de religie is goedgekeurd, is Levin van plan op deze heilige grond een kerk te bouwen van hempcrete, een duurzaam, carbon negatief bouwmateriaal, dat van hennep wordt gemaakt (je leest het goed, het haalt daadwerkelijk koolstof uit de omgeving!). Zodra de kerk is gebouwd, zal het doel zijn om liefde en compassie te verspreiden en daarnaast wil de kerk haar leden leren hoe ze een goed, gezond leven kunnen leiden. De geboden van de kerk zullen suggesties geven over hoe dit kan worden gedaan. De nadruk zal ook leggen op het ondersteunen van de rehabilitatie van heroïne- en alcoholverslaafden.

Leden van de kerk kunnen echter niet gratis lid worden. In een komische hint naar de cannabis cultuur, heeft Levin gezegd dat hij elk lid om een maandelijkse donatie van $4,20 zal vragen, die zal worden gebruikt om de kerk te onderhouden.

Bill Levin

DE TECHNISCHE ASPECTEN VAN DE WET

Je zou denken dat de publiekelijke creatie van een kerk, die draait om cannabis, in een staat waar cannabis illegaal is, direct zou worden tegengehouden. In de formulering van de nieuwe RFR Act staat echter dat de leden niet tegen problemen aan kunnen lopen, zolang de leden van de First Cannabis Church kunnen aantonen dat hun cannabis gebruik onderdeel uitmaakt van het beoefenen van hun religie.

Hakim Shabazz, advocaat en politicoloog in Indiana, schreef over het onderwerp en hij zei dat dit wetgevers van de staat in een positie heeft geplaatst waarin ze wellicht formeel mensen moeten erkennen, die marihuana om religieuze redenen roken. Hij zei ook nog: "Onthoud dat de staat, onder de RFRA, een formeel belang moet kunnen verwoorden om te voorkomen dat je wiet rookt. Ik wed dat ze dat niet kunnen."

Het wekt veel vragen op over de toekomst van de wetten inzake religieuze vrijheden, maar ook over de rol die cannabis speelt in de maatschappij. Het zal interessant zijn om te zien hoe de theorie uitpakt in de praktijk, zodra The Church of Cannabis volledig is opgericht.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken