De Heilige Blauwe Lelie

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogKruiden & Zaden

De Heilige Blauwe Lelie


Nymphaea caerulea is een schitterende plant met een net zo fascinerend effect: Het is sensueel opwindend en zalig ontspannend.

De Blauwe Lelie is absoluut geen recente ontdekking. De oude Egyptenaren vereerden de plant al om haar unieke effecten. De bloem werd afgebeeld in ontelbare muurschilderingen in piramides en resten van alkaloïden werden zelfs in de tombes van Farao Toetanchamon gevonden. De Egyptenaren beschouwden de Blauwe Lelie als een manifestatie van de god Nefertem en gebruikten de plant volop voor ceremonies en feesten. Het is duidelijk dat de plant in hoog aanzien stond bij de Egyptenaren.

De plant wordt beschouwd als inheems in Egypte, waar ze gevonden kon worden langs de rivier De Nijl. Vanuit Noord-Afrika verspreidde de plant zich naar het Indiase subcontinent en Thailand, waar de plant nu wordt gekweekt op gespecialiseerde boerderijen. Vanwege het vergelijkbare uiterlijk, wordt de Blauwe Lelie vaak verward met de heilige lotus (Nelumbo nucifera) en, als een gevolg hiervan, wordt ze soms ook wel blauwe lotus genoemd.

Sensueel, ontspannend en mild entheogeen

De Blauwe Lelie is een enorm interessante plant. Het laat een zeer uitgesproken spectrum van effecten zien, variërend van sensuele opwinding tot kalme euforie. De eerste verschuiving in waarneming komt vrij snel en wordt gekenmerkt door een algemeen gevoel van ontspanning, die overeenkomt met alcohol. Cognitieve vaardigheden zijn merkbaar verminderd, maar motorische vaardigheden blijven redelijk scherp. Het effect kan zeker worden vergeleken met dronkenschap, maar niet zo bedwelmend en gedesoriënteerd als alcohol. Het algehele gevoel is zeer plezierig en licht verdovend.

Blauwe Lelie is zeer geschikt voor sociale bijeenkomsten, omdat het duidelijk sociale remmingen vermindert. Dit verschilt wederom niet veel met alcohol. Er is zeker een verband tussen alcohol en Blauwe Lelie, wat mogelijk ook de reden is waarom de twee traditioneel samen werden geconsumeerd.

Blauwe Lelie heeft ook een mild, lustopwekkend effect, maar de verdovende aard van de plant maakt haar niet ideaal voor dit doel. De plant vergroot duidelijk de sensualiteit, maar het libido wordt slechts mild gestimuleerd.

In hogere doseringen is gemeld dat Blauwe Lelie entheogene effecten heeft en de plant is een veelvoorkomende toevoeging aan rookmixen. Er zijn echter geen meldingen dat de plant in staat is om een volledige, psychedelische ervaring op te wekken.

Het gebruik van de Blauwe Lelie

Er zijn vier manieren waarop Blauwe Lelie kan worden gebruikt: Roken, thee, trekken in alcohol of het gebruik van een tinctuur.

Voor de eerste drie opties heb je de gedroogde blaadjes van de bloem nodig (hier verkrijgbaar).

Roken:
Dit is een simpele, maar onze minst favoriete methode. Niet alleen brengt roken je longen schade toe, maar het is een behoorlijk inefficiënte manier van het gebruik van Blauwe Lelie. Om dit te doen, voeg je de gemalen bloemblaadjes toe aan een kruid naar keuze en je rookt het op.

Blauwe Lelie thee
Om de thee te maken, week je 5 gram Blauwe Lelie in heet water, gedurende 15-20 minuten, om het vervolgens te drinken. Tegen die tijd zijn de psychoactieve bestanddelen van de plant in het water getrokken.

Blauwe Lelie alcohol
Voor de meest traditionele manier om Blauwe Lelie te gebruiken, week je tenminste 5 gram per persoon een paar dagen lang in een fles rode wijn, waarbij je regelmatig even schudt. Het zal de wijn behoorlijk bitter maken, maar zeer krachtig.

Blauwe Lelie tinctuur
Ons Blauwe Lelie tinctuur is het geconcentreerde extract van Blauwe Lelie zaadjes. Dit zorgt voor de sterkste en meest efficiënte optie. Leeg een of twee volle druppelaars in een drankje en drink het op. Blauwe Lelie tinctuur is hier verkrijgbaar.

Of je nu een doorgewinterde, psychedelische reiziger bent of net je tenen dipt in het water van de psychoactieve planten: De Blauwe Lelie is het ontdekken zeker waard.