Blog
ICBC Berlijn
3 min

De ICBC brengt International Canna Business naar Berlin

3 min

De ICBC heeft haar eerste zakelijke cannabis conferentie gehouden in Berlijn, net nu Duitsland aan de vooravond staat van een gelegaliseerde industrie. Er waren veel internationale kopstukken aanwezig.

Van 10-12 april vond de International Cannabis Business Conference voor het eerst plaats in het Duitse Berlijn. Topbedrijven en mensen uit Duitse en internationale industrie namen deel. De goed bezochte conferentie was twee volle dagen lang een wervelwind van ontmoetingen, boeiende gesprekken en informatiesessies.

Aanwezigen bleven in grote getale tot het einde hangen en de meeste mensen verlieten het evenement beter geïnformeerd over de volgende stadia van hervormingen. Ze gingen ook weg met een grote stapel visitekaartjes van nieuwe kennissen.

WAT IS DE ICBC?

Net als andere conferenties die zich op deze industrie richten, is de ICBC zo opgezet dat het deels bestaat uit informatieve presentaties en deels uit een expo met verkopers. Omdat de conferentie ook in de VS en Canada wordt gehouden, hadden de organisatoren ook de opvatting, het bereik en de contacten om mensen vanuit de hele wereld bij elkaar te brengen.

Wat echter het meest indrukwekkend was aan de conferentie, is dat de organisatoren zich heel goed bewust waren van het feit dat deze markt heel anders zal zijn dan andere nationale ondernemingen. Om te beginnen, zal Duitsland, en trouwens ook de rest van Europa, zich in eerste instantie op het medische pad begeven. Om deze reden waren er veel artsen en andere gezondheidsambtenaren aanwezig.

In andere woorden probeert de ICBC zichzelf dus te onderscheiden van andere conferenties in dit veld, met name diegenen in het verleden werden gehouden. Legalisatie is nu een heel ander beestje. Het is echt. De beste manier om deze hervormingen vooruit te helpen, is ze te respecteren.

De organisatoren van de conferentie, en niet te vergeten de deelnemers, lieten met woorden en daden zien dat ze dit deden. Hierdoor werd de lat erg hoog gelegd en dat werd erg gewaardeerd.

SPREKERS

De sprekers op de conferentie representeerden een aantal van de meest interessante mensen uit de industrie, afkomstig vanuit de hele wereld. Hieronder vielen uiteraard ook lokale sprekers.

Sprekers waren onder andere Pierre Debs, de Amerikaanse stamcel-bioloog die vorig jaar de eerste importlicentie verkreeg voor medicinale cannabis uit Canada. Ook opvallend waren de toespraken van Dr. Eva Milz en Dr. Franjo Grotenherman, Duitslands bekendste "Canna doc".

Ook de paneldiscussies waren boeiend, met name de panels over Duitse regelgeving. Overigens waren ook de nieuwe bedrijven en bedrijfsmodellen bijzonder overtuigend.

Er waren maar weinig beroemdheden aanwezig op de conferentie, maar de twee aanwezigen draaien al een hele tijd mee binnen de beweging. De meest onwaarschijnlijke spreker, in ieder geval voor de Duitsers, was Dana Rohrabacher, lid van het Republican House of Representatives. De sterke voorstander van staatsrechten heeft ook al vele jaren vooraan gestaan bij de Amerikaanse inspanningen om de drugsoorlog te beëindigen. In Berlijn wilde hij over Reagan praten. Niemand werd afgeleid door de koude oorlogspolitiek. Uiteindelijk werd de toespraak van Rohrebacher goed ontvangen en er werd luid geapplaudisseerd.

Tommy Chong, de Amerikaanse komiek en legendarische stoner, was ook present. Zijn sessie, gehost door Steve Bloom, bestond uit veel grappige anekdotes. Zijn beste advies aan diegenen die de industrie willen betreden? "Wees als de plant," adviseerde hij. "Succes komt niet onmiddellijk, maar neem de tijd. Als je je bedrijf koestert, zal je slagen."

VERKOPERS

Ook de verkopers op de ICBC waren interessant. Het is duidelijk dat de expositieruimte op de conferentie in de toekomst alleen maar zal groeien. Maar zelfs dit jaar was het indrukwekkend. Ook de verkopers hadden zich overwegend gericht op de medicinale kant, zelfs diegenen die gevestigd zijn in gebieden waar volledige hervormingen op handen zijn. Er waren veel CBD producten om te testen. Verkopers die verschenen met kweekbenodigdheden, hadden ook een indrukwekkende en dure inrichting neer gezet.

Verkopers ICBC Heliospectra

Op het cannabis front zelf, was de conferentie het model van verantwoordelijkheid en regelgeving. Niemand "importeerde" cannabis met THC voor de conferentie. In die zin was de sfeer meer professioneel en respectvol ten aanzien van de lokale wetten. De laatste High Times Cup in Amsterdam was bijvoorbeeld het complete tegenovergestelde. Organisatoren en verkopers lagen voortdurend in conflict met autoriteiten en de politie. Dit jaar in Berlijn daarentegen, met een ander team, leek de ICBC de bedoeling te hebben om een ander beeld te laten zien.

De voorkant van het hotel rook regelmatig naar brandende ganja, maar niemand nam dus grote zakken kruid mee naar binnen. Er was geen politie. De conferentie zag er in feite uit als elke andere professionele conferentie.

WAAROM ZOU IK MOETEN GAAN?

Bedrijven in dit veld willen graag hun producten promoten. Als je zelf ook in dit veld aan de slag wil als distributeur, zal de ICBC geweldige contacten leveren. Daarnaast is de conferentie ook de moeite waard voor geïnformeerden, artsen of zelfs patiënten. Er zijn maar weinig plaatsen waar je de kans hebt om professionals uit de internationale industrie te ontmoeten, zeker in Duitsland.

De presentaties tijdens de conferentie waren ook zeer informatief, zowel vanuit medisch, juridisch en regelgevend perspectief. Kortom, als je meer wil weten over cannabinoïden in elke vorm, zou je dus moeten plannen om volgend jaar ook aanwezig te zijn bij de ICBC.

 

         
  Marguerite Arnold  

Geschreven door: Marguerite Arnold
Met jaren van schrijfervaring op zak besteed Marguerite haar tijd aan het onderzoeken van de cannabis industrie en de ontwikkelingen van de legalisatie-beweging.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken