Blog
De New York Times Ondersteunt Legalisatie Van Cannabis
2 min

De New York Times Ondersteunt Legalisatie Van Cannabis

2 min

Zondag riep de meest invloedrijke krant van Amerika de federale overheid op om het verbod op marihuana af te schaffen. Als je de gewoonlijk conservatieve houding van de krant overweegt, is dit groot nieuws.

De redactie van de krant noemt het federale cannabis verbod een "lachertje", die "grote schade toebrengt aan de maatschappij door een stof te verbieden die minder schadelijk is dan alcohol." Ze dringen er bij het Congres en Witte Huis op aan dat het verbod wordt opgeheven en in plaats daarvan een gereguleerd systeem wordt ingevoerd voor de productie, verkoop en marketing van de industrie.

Deze indrukwekkende oproep om het verbod te stoppen, komt nadat twee andere staten dit jaar cannabis voor recreatief gebruik hebben gelegaliseerd. Zowel Colorado als Washington startten met de verkoop van legale cannabis, terwijl Oregon en Alaska in november over de zaak zullen stemmen. In aanvulling hierop zijn er al 23 staten die cannabis voor medicinaal gebruik toestaan.

In de VS overstijgt de federale wetgeving de wetten van de staat, waardoor de legalisaties in Colorado en Washington zich in een grijs gebied bevinden. Tot nu toe heeft de federale overheid ervoor gekozen zich niet te bemoeien met de beslissingen van de staat, maar met een verandering van leiderschap in het Witte Huis zou de federale wet op elk moment kunnen worden toegepast. Daarom is het noodzakelijk het verbod op een federaal niveau te beëindigen.

Het artikel veegt de vloer aan met een aantal hardnekkige cannabis mythes, verklarend dat "beweringen dat marihuana een springplank is naar meer gevaarlijke drugs is net zo fantasievol als de "Reefer Madness" beelden van moord, verkrachting en zelfmoord." De redactie gelooft: "Het bewijs is overweldigend dat verslaving en afhankelijkheid relatief kleine problemen zijn, zeker in vergelijking met alcohol en tabak. Matig gebruik van marihuana lijkt geen risico te vormen voor gezonde volwassenen."

The Times vindt dat de "toenemende absurditeit van de positie van de federale overheid meer en meer duidelijk wordt, omdat onder de huidige Amerikaanse wetgeving, cannabis zich nog steeds in dezelfde categorie bevindt als heroïne en LSD. En toch zijn de overduidelijk meer gevaarlijke drugs cocaïne en methamfetamine ingeschaald in klasse 2, een klasse lager. De Times noemt dit een "toenemende absurditeit" die ervoor zorgt dat de huidige drugswetten "moeilijk serieus kunnen worden genomen door de bevolking." Hoewel het niet wordt genoemd in het artikelen van de Times, moet worden opgemerkt dat precies dezelfde onlogische en onwetenschappelijke discriminatie betrekking heeft op LSD, die ook ten onrechte in dezelfde categorie als heroïne is geplaatst. Er is geen wetenschappelijke ondersteuning voor deze indeling, hoewel dit natuurlijk wel een andere discussie is.

De redactionele serie is opgedeeld in zes delen, waarbij de diverse aspecten van cannabis worden behandeld. De komende dagen, zullen meer delen worden uitgegeven, over medische marihuana, de geschiedenis van cannabis en regelgeving.

Een teken van verandering

De New York Times staat niet bekend als de meest progressieve krant in de VS. Indien dezelfde serie werd uitgegeven via een vooruitstrevender kanaal, had het nauwelijks nieuws geweest. Het feit dat een zeer toonaangevende krant dit standpunt inneemt, laat zien hoe de tijden zijn veranderd. We staan wellicht aan de vooravond van een brede cannabis legalisatie. Het keerpunt lijkt te zijn bereikt, nu het verbod zijn houdbaarheidsdatum heeft overschreden. Het is slechts een kwestie van tijd voor het congres dit inziet.

Je kan het volledige artikel van de New York Times hier lezen:

http://www.nytimes.com/interactive/2014/07/27/opinion/sunday/high-time-marijuana-legalization.html?op-nav

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken