Blog
De Bebes & De Waldo's
6 min

De Oorsprong van 420: De Bebes & De Waldo's

6 min
Celebrities Nieuws

Ik zeg 420. Jij zegt cannabis, marihuana, wiet roken, high worden, hippies, nationale cannabis dag, 'politie code,' ...en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Twee cannabis rokers die naar dat krachtige kruid kijken, zouden kunnen zeggen: “Dit is een geweldige 420.” Als je iemand vraagt of die zin heeft in een joint, zal hij het volgende begrijpen: “Laten we 420 doen in de lunchpauze”. Als ik nu naar buiten stap om wat wiet te kopen van een vriend, is dit het enige wat ik hoef te vragen: “Kun je me wat 420 verkopen?”. Vrijwel elke gebruiker van cannabis kent de betekenis van 420.

De nummers begonnen zich te verspreiden door de ondergrondse cannabis cultuur en worden vandaag de dag door vrijwel iedereen herkend, op elk continent op aarde; door mensen die Engels, Nederlands, Russisch of Chinees spreken; door mensen op de televisie en in het theater, door politici, studenten met bijbanen en door hun bazen, door directeuren... door iedereen eigenlijk.

Gerelateerd artikel

De Oorsprong Van 420: Een Verrassende Openbaring

20 April wordt jaarlijks door miljoenen gevierd als ‘International Marihuana Appreciation Day’. Cannabis rokers over de hele wereld kijken in hun eigen tijdzones naar de klok en steken op zodra die klok 16:20 (4.20 in de middag) slaat. Op 20 april om 16:20 uur, verzamelen tientallen, honderden tot wel meer dan vijftigduizend mensen zich vreedzaam in groepen om vol in de remmen van het leven te gaan. Ze leunen achterover, ontspannen zich en roken een joint of lurken aan een bong.

The Bebes and the Waldos were a two separate groups of friends who hung out, played sports, and smoked weed together. They all lived in San Rafael, California, and they all went to the same High School during the 70s. Both groups have stated that they were responsible for coining the term 420, but we suppose we will never find out the true story, and discover who was first to utter the now famous phrase. Let's get to know these old-school stoners, who are all celebrities in cannabis culture.

Gerelateerd artikel

De Top 5 Verrassende Pro-Cannabis Beroemdheden

420: ONTMOET THE BEBES

• Wild Du

Wild Du, oftewel Dave Dixon, was volgens The Bebe een van de eerste Bebes en hij was erbij toen The Bebe op de klok keek en 420 creëerde. Hij ontmoette The Bebe voor het eerst toen hij eerstejaars student was: het stel klooide wat rond op een bakstenen werf bij hen in de buurt. Du herinnert zich nog dat The Bebe gaatjes prikte in de mortel voor de bakstenen, het personeel irriteerde en stenen en rotsen rond gooide; door al deze chaos belde een medewerker 911 en werd het duo gearresteerd. Het tweetal speelde talloze rollen in hun belachelijk melige liedjes en opnames bij Du thuis en, in de vroege jaren 70, vormden ze de “420 Band”. Na de middelbare school, verkocht Wild Du messensets aan verschillende klanten en bedrijven aan de kust van Californië.

Op dit moment is hij 58 en trouw aan San Rafael. Van tijd tot tijd ziet hij nog enkele van de Bebes, voor een trekje van het een of ander en een praatje over die goede oude tijd. Du beweert dat de Waldo’s hen persoonlijk zelfs gelijk hebben gegeven over het 420 verhaal, maar dat ze de waarheid niet aan het publiek willen vertellen.

• Puff

Dan Dixon, oftewel Puff, Du’s broer, was ook aanwezig toen 420 gebeurde. The Bebe herinnert hem als populair bij bijna iedereen op San Rafael High School, ook bij zowel de Waldo’s als de Bebes. Enige tijd nadat The Bebe en Puff afstudeerden, gingen ze bij het leger en toerden toen samen door Duitsland. Later genoot Puff een lange carrière als basketbal coach. Nog later startte hij een loopbaan als verzorgende en apotheker.

Hij houdt nog steeds van cannabis en rookt het vaak, op 57-jarige leeftijd. Puff woont in Oklahoma en verzorgt zijn schoonmoeder, daarnaast oefent hij nog steeds zijn golf swing. Volgens hem probeerden de Waldo’s hem zelfs te werven, om hun verhaal nog geloofwaardiger te maken.

Gerelateerd artikel

De Top 10 Beste Cannabissoorten

• Thorgy

Thorgy, oftewel Tom Thorgensen, was iets jonger dan de meesten van de Bebes. Zijn eerste joint rookte hij niet lang na zijn 12e verjaardag en kort daarna rookte hij dagelijks. Op een gegeven moment vertelde zijn moeder hem dat, als hij ooit hulp nodig had bij het kweken van cannabis, zij er voor hem was. En zo gebeurde het dat hij wiet verkocht aan de Bebes en continu met hen optrok. Na zijn tijd op de San Rafael High School, in de jaren 70 en 80, werd Thorgy groot en ontwikkelde zichzelf als een van de belangrijkste dealers in San Rafael.

Tegenwoordig dealt hij niet meer. Hij werkt als timmerman en woont naar zijn zin in San Rafael. Hij is 55 en houdt er van om oude auto’s op te knappen en een potje te bowlen in zijn vrije tijd.

• Hello Andy

Dave Anderson, oftwel Hello Andy, woonde tussen Du en Puff in toen zij allen de San Rafael High School bezochten. Hij kwam vaak langs bij een van hen om wat met hen en The Bebe rond te hangen, waarbij ze van een joint genoten. Hello Andy herinnert zich nog dat The Bebe lol maakte met de microfoon, waarbij hij rare politiecodes verzon zoals: “Een adam twaalf, we hebben te maken met een 420 op 4th street. Stuur twee wagentjes. Over,” of hij deed dingen als het pakken van een steen, het selecteren van een doel en uitroepen: “Inschatten hoek 420,” voordat hij het door de kamer smeet.

Later verdiepte Andy zich in techniek en hij is er nog steeds werkzaam in. Hij is 57, heeft een huisje in Sacramento en zo nu en dan, als hij de noodzaak voelt tot het vieren van een feestje, wordt hij high (zoals bij de Bebes 420 reunie).

Gerelateerd artikel

Hoelang Duurt Een High En Hoe High Kun Je Worden?

• Bone Boy

Wanneer de Bebes erop uit trokken na schooltijd, deden ze dat in Bone Boys glinsterende, blauwe Plymouth Barracuda uit 1966. Bone Boy liet de muziek uit de boxen knallen van The Doors, Hendrix, Zeppelin, The Allman Brothers... en alle andere classic rock die toen populair was, om de gasten mee uit te nemen naar de verschillende rookplekken die ze rond San Rafael hadden. Hij herinnert zich nog de rit naar de koffietent Robins in Baskin na een van die rooksessies en The Bebe maakte onwijs harde, hoge piepgeluiden die hij “sonics” noemde en niemand in de winkel had enig idee wat het geluid was (of had door dat The Bebe ze in de maling nam). De leraren en personeel van San Rafael High School voerden zelfs hele discussies over hoe om te gaan met de Bebes en hun streken, herinnert Bone Boy zich nog. Een keer, toen Bone Boy The Bebe ontmoette om wat te chillen en te roken, kwam The Bebe opdagen in een golfkarretje. Het gezicht van Bone Boy sprak boekdelen, maar The Bebe verzekerde hem: “Maak je geen zorgen, niemand let op.”

Bone Boy had een lange, succesvolle loopbaan in de muziek. Tegenwoordig woont hij in Huntington Beach, CA en is 57.

• De Worm

Hij hing wat rond met The Bebes en maakte lol met ze tijdens de football training. De Worm had een prothese aan zijn arm. Hij wordt herinnerd door The Bebe als een “echte sport fan,” en zei: “Ik hou van die gast.”

• Blue

De ene helft van de Blue Boys. The Bebe begon de twee jongere Bebes ‘blue boy’ te noemen en uiteindelijk bleef die benaming behouden.

• De Mead

De andere helft van het stel. Een keer zag Hello Andy de Blue Boys samen fluisteren tijdens de football training. Ze liepen snel naar de coach, met hun onschuldige blikken, en vroegen hem hoe laat het was. Toen hij “4:20” antwoordde, barstten ze in lachen uit en renden weg en lieten de coach verbaasd achter; hij had geen idee wat zojuist gebeurd was.

• Turkey

Je kan Turkey, volgens The Bebe, overal herkennen vanwege zijn nasale, zuidelijke accent. Hij zou te lang bij the Bebes rondhangen en vervolgens schreeuwen “Mah ass is grass”, voordat hij een sprintje zou trekken in de richting van zijn huis. “Hij had een mini-bike die bijna 70 kilometer per uur ging, een van onze eerste vervoersmiddelen,” zei The Bebe.

• The Bebe

De knul waarmee het allemaal begon, Brad Bann. The Bebe heeft nog steeds een huis in San Rafael en af en toe grijpt hij nog steeds de microfoon voor een van zijn liedjes; in elk geval wanneer hij niet live optreedt op locaties als Vegas of Engeland. Hij leidt een Frank Sinatra cover band, speelt de gitaar en verzorgt de zang en op speciale gelegenheden geniet hij nog van een joint. Hij klinkt trouwens geweldig (bekijk ook zijn website en liedjes via de onderstaande links).

Gerelateerd artikel

De Beste Stoner Muziek Voor Als Je High Bent

420: ONTMOET DE WALDO’S

• Waldo Steve

Waldo Steve, of Steve Capper, is nu de eigenaar van een speciale kredietbank en hij heeft nog steeds contact met alle andere Waldo's. Tijdens zijn carrière verloor hij op een gegeven moment vermogn aan Berni Madoff, het hoofd van de grootste frauduleuze beleggingsinstellingen bekend in de Amerikaanse geschiedenis. In tegenstelling tot veel van zijn vrienden en een aantal Waldo’s rookt Waldo niet meer en heeft ook niet veel meer te maken met cannabis. “Ik heb een bedrijf te runnen en moet dus scherp blijven,” zegt hij. “Het is zeker heel leuk, maar het lijkt wel of er karmische kosten zijn als iemand het te veel doet.”

• Waldo Dave

Waldo Dave, of Dave Reddix, kan goed rondkomen van zijn baan als kredietanalist, werkend voor de kredietbank van Waldo Steve. Hij spreekt de andere Waldo’s nog regelmatig maar steekt niet meer op: “Ik heb het gebruik van marihuana nooit echt goedgekeurd,” zegt hij. “Maar hey, het werkte voor mij... Ik weet zeker dat op mijn grafsteen ‘een van de 420 gasten’ zal staan.”

• Waldo Mark en de andere twee Waldo’s

Waldo Steve geeft aan dat het goed gaat met Waldo Mark en de andere twee Waldo’s. Hun levens zijn succesvol en af en toe hijsen ze nog aan een jointje of lurken aan een bong. Tot de dag van vandaag hebben ze alle vijf contact gehouden. De ene, zegt Waldo Steve, is zeer succesvol in drukwerk- en grafisch ontwerp. Een ander is het hoofd van de marketing afdeling van een wijngaard in Napa Valley. En de laatste werkt bij een dakdekkersbedrijf, als hoofd op de afdeling dakgoten. Hij geniet van het leven en houdt ervan om te ontspannen met een bong of joint wanneer hij er tijd voor heeft.

Gerelateerd artikel

Top 5 Speciale Rooktechnieken

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Celebrities Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken