De Populairste Manieren Om Cannabis Te Consumeren

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabis
Laatst bewerkt :

De Populairste Manieren Om Cannabis Te Consumeren


Er zijn veel manieren om wiet te gebruiken, en wetenschappers willen weten welke de populairste zijn.

Er is een eeuwenoud debat gaande dat onderwerp is van talloze gesprekken onder collega-stoners: Wat is de beste manier om high te worden van wiet?

Deze vraag zeer moeilijk te beantwoorden, aangezien de veelzijdigheid van wiet betekent dat er zijn vele manieren om het te gebruiken, allemaal met verschillende gevoelens, effecten e.d.

Het komt eigenlijk op persoonlijke voorkeur neer. We kunnen dus beter vragen: Wat zijn de populairste manieren om wiet te gebruiken?

Om wat licht te werpen op trends onder cannabisgebruik - in het licht van de recente legalisering - de American Journal of Preventative Medicine heeft een enquête uitgevoerd waarin ze mensen onder andere vroegen hoe zij graag hun wiet gebruikten. Ze wisten 4.269 antwoorden los te peuteren, en die geven ons best een goed beeld van waar mensen het meest van genieten.

10,5% gaf aan wiet te gebruiken om medische redenen, 53,4% gaf aan het om recreatieve redenen te doen, de resterende 36,1% gaf beide redenen op.

Het gebruik van een pijp of een kom was het populairst, 49,5% van de mensen gaven aan dat ze hier gebruik van maakten. Op de tweede plek kwam de joint met 49,2%. We wisten dat pijpen populair zijn, maar we wisten niet dat het verschil zo klein zou zijn! We vragen ons af of dat ook voor de EU geldt. Daarna kwam de bong/waterpijp/hookah met 21,7%, gevolgd door de blunt met 20,3%.

De laatste twee waren eetwaren met 16,1% en vaporizers met 7,6%.

Het is jammer dat deze twee op het eind pas opduiken, want deze methoden zorgen voor de zuiverste en veiligste high. Maar goed, iedereen moet het zelf weten! En als je je afvraagt waarom het totale percentage boven de 100% uitkomt, dat komt doordat de deelnemers niet gevraagd werd om hun favoriet te noemen, maar elke methode die ze regelmatig gebruiken - zo krijgen we een beter beeld van hun gewoonten.

Zijn jullie het hiermee eens? Zou het hier anders zijn? De joint is hier ongetwijfeld de populairste methode, maar hoe zit het met eetwaren en bongs? Dit onderzoek heeft in ieder geval een leuk inkijkje geboden in de manier waarop mensen wiet gebruiken in een periode waarin het steeds meer geaccepteerd wordt.