De top 3 redenen om autoflowering soorten te kiezen

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisCannabis KwekenTop lijsjtes
Laatst bewerkt :

De top 3 redenen om autoflowering soorten te kiezen


Autoflowering soorten zijn met sprongen vooruit gegaan en kunnen nu wedijveren met hun grote zusjes. Hier zijn 3 redenen waarom elke kweker van ze kan profiteren.

De ontwikkeling van autoflowering soorten bracht een revolutie teweeg binnen de cannabis wereld. Auto's vereisen minimale moeite, kunnen razendsnel worden geoogst en hebben geen speciale verlichtingsschema's nodig, terwijl ze toch een prima opbrengst leveren met hoogwaardige cannabis.

De belangrijkste eigenschap van autoflowering soorten is dat ze binnen enkele weken automatisch gaan bloeien, onafhankelijk van de lichtcyclus. Ze voltooien hun levenscyclus in een vooraf bepaald tijdsschema, die ingebouwd zit in hun genen. Hoe is dit allemaal mogelijk?

RUDERALIS - DE GENETISCHE RUGGEGRAAT VAN AUTO'S

Cannabis ruderalis komt oorspronkelijk uit Rusland. Deze variant heeft zich geëvolueerd om te kunnen gedijen in de korte zomers en barre winters door binnen enkele weken na de vegetatieve fase te gaan bloeien. Ze blijft klein van stuk en bevat zeer weinig THC, wat op zichzelf natuurlijk niet heel aantrekkelijk is. Na het succesvol kruisen van THC-rijke soorten met ruderalis genetica, werd de eerste commercieel verkrijgbare autoflowering soort geboren: De "LowRyder". Hoewel autoflowering soorten relatief nieuw zijn, is er veel vooruitgang geboekt sinds het uitbrengen van de "LowRyder". Omdat moderne auto's nu kunnen wedijveren met hun fotoperiode tegenhangers, was het onmogelijk niet de aandacht te trekken van kwekers over de hele wereld.

Hoe weet je of een auto soort iets voor jou is? Hier zijn de top 3 redenen waarop je kan profiteren van autoflowering soorten:

1. AUTO'S KUNNEN BINNEN ENKELE WEKEN WORDEN GEOOGST

Ben je het zat te wachten op een grote oogst? Als je zo snel mogelijk wat cannabis in handen wil krijgen, dan is een autoflowering soort waarschijnlijk je beste optie!

Hoewel standaard fotoperiode soorten 12 uur ononderbroken duisternis nodig hebben om de bloeiperiode op te wekken, zullen autoflowering soorten op eigen kracht gaan bloeien, ongeacht de duur van de lichtperiode. Zelfs als je de lichten 24 uur per dag aan hebt! Dit betekent dat je binnen 2-3 maanden de vruchten van je inspanningen kan plukken, in tegenstelling tot de 3-4 maanden die regular soorten eisen (afhankelijk van de soort en kweekstijl).

2. AUTO'S ZIJN ROBUUST IN NOORDELIJKE KLIMATEN

Buiten begint de fotoperiode wanneer de planten aanvoelen dat de winter nadert, wat wordt aangestuurd door de kortere dagen. Dit maakt het uitdagend om buiten te kweken als je woont op een locatie waar de temperatuur te laag wordt, of waar het teveel regent voordat de bloeiperiode voltooid is, waardoor schimmels wellicht vrij spel krijgen in je planten.

Omdat autoflowering soorten enorm robuust zijn en een razendsnelle levenscyclus hebben, kan je ze bijna overal kweken. Als je verwacht dat het weer de komende 2-3 maanden aangenaam is, kan je van start en is het tijd het zaadje in de aarde te stoppen. Dit is een enorm voordeel voor personen die wonen in een noordelijk klimaat!

Mocht je trouwens wonen op een plaats met meer vergevingsgezind weer, kan je meerdere auto's per jaar kweken, voor een constante voorraad.

3. AUTO'S ZIJN DISCREET

Als discretie van het grootste belang is, ben je met een auto soort ook beter af. De meeste auto's zullen tussen 30 en 120cm hoog worden, met de uitzondering van "super auto's". Dit betekent dat je ze bijna overal in kunt passen, van je balkon tot een kleine kast!

Vanwege hun kleine formaat kan je ze ook gemakkelijk vermommen tussen andere planten, of je nu guerrilla kweekt of in je achtertuin. "Buurman, wat heb je toch prachtige tomaten!"

Bekijk onze selectie met de top 10 autoflowering soorten hier!

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers