Blog
De Top 5 Allerduurste Bongs
5 min

De Top 5 Allerduurste Bongs (En De Betaalbare Alternatieven Van Zamnesia)

5 min
Headshop Producten

Glamoureuze stoners opgelet; hier vind je de vijf duurste bongs ooit, maar ook vijf betaalbare alternatieven van Zamnesia.

Omdat cannabis steeds populairder wordt, zijn mensen voortdurend op zoek naar betere, meer glamoureuze manieren om ervan te genieten. En een gebied dat daarbij veel aandacht trekt, is de vervaardiging van waterpijpen.

Eersteklas glaskunstenaars hebben een unieke, rijke markt van wietkenners ontdekt, die bereid zijn om een grote (en we bedoelen echt een grote) som geld neer te tellen voor op maat gemaakte waterpijpen.

En dat is niet heel moeilijk te begrijpen. Er is toch geen betere manier om van wiet te genieten, dan die te roken met een bong van $100.000?

In dit artikel laten we zien wat de vijf allerduurste waterpijpen ter wereld zijn. En maak je geen zorgen, we geven je ook een aantal betaalbare alternatieven, die je vandaag nog in onze headshop kunt bestellen.

Gerelateerd artikel

Top 10 Ultieme Bongs Van Glas En Plastic

Let op: we hebben ons best gedaan om een aantal fantastische, maar betaalbare alternatieven te geven voor sommige van deze extreem dure waterpijpen. Misschien vind je een paar van onze suggesties vergezocht, dus voel je vrij om het origineel te bestellen, als je er meer dan $15.000 voor over hebt. En als je dat doet, vertel het ons alsjeblieft. We horen graag alles over je ervaring met een van deze beesten!

5. ROOR EXCALIBUR - $15.000 (CIRCA €12.600)

ROOR EXCALIBUR

ROOR is een bekende producent van waterpijpen en glaswerk, gevestigd in Duitsland. Door gebruik te maken van hoogwaardig kwaliteitsglas, vervaardigt ROOR eersteklas glaswerk. En dat wordt door rokers over de hele wereld gewaardeerd.

De Excalibur is een speciaal exemplaar uit de collectie van ROOR en heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie Glaswerk bij de High Times Cannabis Cup in Amsterdam. Het is geblazen van 9mm glas en bevat unieke kleurvlakken van Vuur en IJs. Er zitten bijpassende bowls en diffusers bij.

De bong is maar liefst 182cm en heeft een massieve voet van 33cm breed. Er zijn slechts twee exemplaren gemaakt; een is in het bezit van B-Real (Cypress Hill), terwijl Liquid Chrome, een bekende tabaks- en glaswerkwinkel in Canada, eigenaar is van het andere exemplaar.

ONS BETAALBARE ALTERNATIEF: DE ROOR Dealers Cup

Gelukkig hoef je geen $15.000 uit te geven om een stukje kwaliteitsglas van ROOR in huis te halen. De ROOR Dealers Cup is een eersteklas bong. En ze is niet alleen veel goedkoper dan de Excalibur, maar ook veel gebruiksvriendelijker. Want zeg nou zelf, wie anders dan B-Real kan eigenlijk uit de voeten met een waterpijp van meer dan 180cm?

De Dealers Cup is gemaakt van 7mm dik borosilicaat glas, is 55cm hoog en heeft een ronde voet. Het is een zwaar stukje gereedschap (wat getuigt van kwaliteit). Het is zeker niet de goedkoopste bong van Zamnesia, maar elke ervaren roker die op zoek is naar een beetje exclusiviteit geniet ervan.

Glass Bong ROOR Dealers Cup 7mm

bekijk product

4. PIRATE SHIP BUILDER - $30.000 (CIRCA €25.300)

PIRATE SHIP BUILDER

Als je op zoek bent naar een waterpijp die in niets op een waterpijp lijkt, dan hoef je niet verder te zoeken. Zoals de naam al doet vermoeden, is de Pirate Ship Builder (ook wel Buck’s Pirate Ship genoemd) een uiterst gedetailleerd stukje glaswerk dat een replica is van een oud piratenschip.

Dit excentrieke stukje glaswerk werd getoond in Degenerate Art, een documentaire uit 2011 over de kunst en cultuur van glazen waterpijpen, gemaakt door de bekende glasartiest Marble Slinger. Nadat je je ogen hebt uitgekeken op dit meesterwerk, wordt meteen duidelijk waarom de Pirate Ship Builder een close-up verdient.

De bong werd in 2010 vervaardigd door Buck, LaceFace en Joe O’Connell, drie bekende glasartiesten uit de VS. Het belangrijkste functionele onderdeel van de bong dient als de mast van het schip en kan worden verwijderd zodat de pijp beter te gebruiken is (als je gek genoeg bent om met dit ding te roken).

Er zitten ook zes kanonnen bij die dienst doen als losse, droge glazen waterpijpen. Het kunstwerk is momenteel te zien in de Illuzion Glass Galleries in Boulder, Colorado. Daar blijft het waarschijnlijk totdat Jack Sparrow besluit om het aan te steken.

ONS BETAALBARE ALTERNATIEF: DE Glazen Bong Donut Recycler Van Tsunami

Helaas hebben we bij Zamnesia geen te gekke piratenschepen in het assortiment. Ons magazijn bevindt zich ver buiten de werkelijkheid. En het kan nogal ingewikkeld zijn om exclusieve stukjes glaswerk te vervoeren door de ruimte/tijd poorten om ze bij jou op de drempel te bezorgen.

Maar we hebben wel een fantastische Glazen Bong Donut Recycler Van Tsunami. Wat ze ontbeert aan creativiteit en complexiteit, wordt gecompenseerd met kwaliteit. De bong geeft een zeer prettige rook ervaring, waar zelfs de meest doorgewinterde stoners van genieten.

Daarbij kost ze een fractie is van de prijs van Buck’s Pirate Ship. Ze is ook nog veel makkelijker te vervoeren en gebruiksvriendelijker. Dus, bevredig de wetenschapper in jezelf en probeer de geweldige Glazen Bong Donut Recycler Van Tsunami.

DE Glazen Bong Donut Recycler Van Tsunami

bekijk product

3. DE DOUBLE RAINBOW - $33.000 (CIRCA €27.800)

THE DOUBLE RAINBOW

Geïnspireerd op de vaak bekeken video “Double Rainbow” van YouTube gebruiker Yosemitebear62, is deze speciale hand waterpijp/bubbler het perfecte glaswerk voor, tja, eigenlijk elke stoner met $33.000 op de bank.

Ze werd gemaakt door Buck’s Glass (de kunstenaar die ook het Piratenschip maakte), samen met mede glaskunstenaars Adam G., Darby, 2BA en Eusheen. De bong is voor het eerst vervaardigd in 2010 en is eigenlijk een combinatie van twee pijpen; een steelloze bubbler en een droge waterpijp. Beide met hun eigen glazen bowl.

Nadat ze in Buck’s studio naar de radio hadden geluisterd en een audiofragment hadden gehoord van de beroemde Double Rainbow video, ging het team aan de slag met stukken glas in de kleuren van de regenboog. Iedereen werkte aan zijn eigen pijp, die ze uiteindelijk combineerden tot de iconische Double Rainbow Tribute Pijp.

Je kunt zelfs zien hoe de Double Rainbow pijp wordt gemaakt!

ONS BETAALBARE ALTERNATIEF: DE CANON BONG

Als je om de een of andere bizarre reden geen $33.000 hebt te besteden voor de Double Rainbow Tribute, geen paniek. Onze bong Canon van acryl is een super stijlvolle pijp. Ze heeft fantastische kleuren en een filter dat bestaat uit twee compartimenten. Dat staat garant voor een prettige rook ervaring, elke keer als je de bong gebruikt.

En laat je niet afschrikken door het feit dat ze is gemaakt van acryl; dit exemplaar verrast zelfs de grootste waterpijp snob, dankzij het stijlvolle design en de hoogwaardige afwerking. Daarbij is de pijp volledig demontabel, waardoor ze makkelijk schoon te houden is. Voor deze prijs vind je niet veel beters.

Acrylic Bong Canon

 product bekijken

Gerelateerd artikel

Glas, Acryl, Siliconen Of Keramiek: Kies De Juiste Bong

2. ROOR SKULL GUN - $90.000 (CIRCA €75.800)

ROOR SKULL GUN

De Skull Gun is een andere beroemde glazen waterpijp die is gemaakt door ROOR. Het is een excentriek limited edition exemplaar van $90.000 dat eruitziet alsof het rechtstreeks uit een sciencefiction film komt.

De bong won de eerste prijs in de categorie Glaswerk bij de High Times Cannabis Cup van 2011 en dat is niet zo vreemd. Het excentrieke ontwerp combineert de vorm van een menselijke schedel, ribbenkast en ruggengraat tot een gek buitenaards ruimtepistool. De waterpijp is daarbij gevuld met neon gas zodat ze gloeit met prachtige neonkleuren.

De bong is te zien geweest bij verscheidene glasgaleries en -tentoonstellingen en daar blijft hij waarschijnlijk totdat er een onverwachte bezoeker uit de ruimte langskomt. Of totdat B-Real besluit dat hij een ander extravagant exemplaar wil van ROOR.

ONS BETAALBARE ALTERNATIEF: DE Jet-flash

Als je absoluut een bong wilt in de vorm van een pistool, maar de financiële draagkracht hebt van een student, dan heb je geluk. Met onze eenvoudige, maar prachtige Jet-Flash Bong, heb je niet het gevoel dat je B-Real bent, maar je kunt wel zo stoned worden als een garnaal.

Dit exemplaar heeft een enkelvoudig compartiment dat de rook filtert voordat die door het mondstuk gaat dat aan het einde van de loop zit. Ondanks het eenvoudige ontwerp, is deze kleine waterpijp heel geschikt voor een leuke, prettige rook ervaring en past ze makkelijk in een tas of rugzak.

Jet-Flash Smoking System

bekijk product

1. SCOTT DEPPE’S MET GOUD BEDEKTE SCHEDEL BONG - $100.000 (CIRCA €84.250)

SCOTT DEPPE’S GOLD ENCRUSTED SKULL BONG

Laten we er niet omheen draaien, vergeleken met deze bong ziet de Excalibur eruit als een kinderspeeltje. Scott Deppe is een bekende glaskunstenaar, die vaak wordt genoemd als een van de beste van de industrie. Hij heeft talloze memorabele stukken gemaakt, waarvan een groot aantal behoorlijk aan de prijs is. En dat is bij deze schedel bong niet anders.

De bong is ontworpen naar de gelijkenis van een menselijke schedel die is gemaakt van cannabis bladeren en vertolkt dan ook ontelbare uren precisie werk. En alsof de extreme details van de pijp nog niet genoeg waren, ging Scott verder en overtrok hij de waterpijp met echt goud.

Dit is zo’n soort pijp die je verwacht te vinden op de schoorsteenmantel in de villa van een of andere steenrijke rapper. Maar het lijkt erop dat niemand zichzelf heeft verwend en $100.000 heeft opgehoest voor deze beauty. En om eerlijk te zijn, betwijfelen we of dat ooit gebeurt.

ONS BETAALBARE ALTERNATIEF: HET KERAMISCHE ALIEN HOOFD

Gelukkig hoef je geen vijf nullen neer te tellen om te ervaren hoe fijn het is om wiet te roken door een hoofd. Bij Zamnesia hebben we een zeer betaalbare Keramische Alien Waterpijp, die de dienst evengoed kan verrichten.

Het is een combinatie van een grote bowl, een enkelvoudig compartiment en vier afzonderlijke pijpen van acryl. De bong is misschien een koopje, maar ze zorgt ervoor dat je samen met drie van je maatjes zo stoned wordt als maar kan. En laten we eerlijk zijn, het gaat bij het high worden toch om niets anders dan de kameraadschap?

Keramische Waterpijp Alien

bekijk product

EERVOLLE VERMELDINGEN

EERVOLLE VERMELDINGEN

Je hebt het overzicht gezien van de allerduurste waterpijpen ter wereld, gevolgd door vijf eenvoudige, maar betaalbare alternatieven. Mocht je nog meer adembenemende, maar peperdure bongs willen zien, dan geven we hierbij nog twee eervolle vermeldingen die onze lijst net niet haalden.

1. The Throne Bubbler van Illuzion Glass: uit de samenwerking tussen Clinton Roman, Scott Deppe, Darby Holm en Banjo wordt The Throne momenteel verkocht voor het fenomenale bedrag van $1.000.000.

2. Deze 2400 jaar oude Scytische Massieve Gouden Bong werd ontdekt als onderdeel van een enorme goudschat van 3kg. Toen deze oude Russische waterpijp werd gevonden, zat er nog hars in van cannabis en opium.

Steven Voser

Geschreven door: Steven Voser
Steven Voser is een Emmy genomineerde freelance journalist die een hoop ervaring heeft opgedaan in de loop van de tijd. Mede door zijn passie voor alles wat met cannabis te maken heeft, spendeert hij nou veel tijd aan het ontdekken van de wereld van wiet.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken