Blog
De Verrassende Manier Waarop Hennepzaad Heilzaam Is Voor Het Lichaam
1 min

De Verrassende Manier Waarop Hennepzaad Heilzaam Is Voor Het Lichaam

1 min

Hennepzaad staat al lang bekend als een gezonde en voedzame toevoeging aan ons dieet. Maar nu hebben wetenschappers eindelijk ontdekt hoe dit supervoedsel ons kan helpen.

Hennepzaad is zeer bekend omdat het zo voedzaam is. Veel voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts zweren erbij en hennepzaad biedt atleten een natuurlijke manier om spieren op te bouwen en energiek te blijven. Nu heeft de wetenschap ontdekt dat de voedingswaarde niet het enige voordeel is: Er zijn twee proteïnen geïdentificeerd, die in staat zijn beschadigd DNA te repareren. Dit is een zeldzame en enorm nuttige eigenschap.

De enorme voedingswaarde van hennep is al lange tijd bekend. Voordat het door de maatschappij werd gemeden vanwege het verband met cannabis, was hennep wereldwijd een belangrijke voedselbron (en in sommige delen van de wereld is het dat nog steeds). Wetenschappers hebben ontdekt dat hennep het perfecte voedingsprofiel heeft voor de behoeften van de mens en onze voorvaderen, zoals die in Australië, overleefden op hennep in tijden van droogte en hongersnood. Dit is te danken aan het feit dat hennep kan groeien in barre klimaten en het lichaam in de meeste behoeften kan voorzien. Er wordt zelfs gedacht dat hennep een einde kan maken aan wereldhonger en het feit dat we het niet gebruiken is bespottelijk.

Hennep en DNA

De mogelijkheid van hennep om menselijk DNA te repareren is slechts de laatste medaille in een reeds grote collectie. DNA is de blauwdruk van het lichaam. Het is de fundering waarop de rest van ons lichaam functioneert en ontwikkelt en het DNA raakt beschadigd als we ouder worden. Dit is een natuurlijk proces, voornamelijk veroorzaakt door de oxidatie en afbraak die plaatsvindt als we ouder worden. Net zoals alles wat je bezit: Hoe meer je het gebruikt, hoe meer het slijt.

Het lichaam is echter goed uitgerust om hiermee om te gaan en kan zelf de meeste, kleine beschadigingen repareren. Soms heeft het DNA echter te maken met grotere schade, die niet eenvoudig te repareren is. Hoewel dit meestal niet serieus is, kan het op lange termijn complicaties veroorzaken.

Hennep is een complete bron van proteïne en dit betekent dat het alle proteïnen bevat die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Van deze proteïnen, zijn er twee erg bijzonder: Edestine en albumine. Van beiden is aangetoond dat ze het lichaam helpen in een poging het DNA te repareren, waardoor dit succesvoller verloopt. Tot nu toe, is edestine alleen in hennepzaad gevonden, dus als je iets super gezonds wil toevoegen aan je dieet, moet je zorgen dat je hennepzaad in huis haalt!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken