Blog
De Voordelen Van Het Kweken Van Cannabis In Coco Coir
2 min

De Voordelen Van Het Kweken Van Cannabis In Coco Coir

2 min
Growing Seedshop

Dit volledig natuurlijke groeimedium ziet eruit en voelt aan als aarde, maar het lijkt veel meer op hydro. Lees verder om erachter te komen waarom je een zak of blok kokosvezel zou moeten halen voor jouw volgende teelt.

Kokosvezel is één van de meest veelzijdige middelen die je kunt gebruiken om cannabis of iets anders te laten groeien. Deze grondloze mix is bijna zoals veenmos, maar in tegenstelling tot veen, is het duurzaam en milieuvriendelijk. Het duurt eeuwen om veenmos opnieuw te laten groeien als het eenmaal is geoogst, maar om meer kokosvezel te krijgen, is alles wat we moeten doen, meer kokosnotenschillen vermalen. En, geloof het of niet - die kokosnotenschillen werden weggegooid als nutteloos afval. Dat is een dubbele duim in ons boek, maar dit zijn nog niet alle voordelen. Hier zijn een paar redenen waarom we van kokos houden:

KLEINERE POTTEN, GROTERE PLANTEN

In vergelijking met het groeien in aarde, zal je grotere planten krijgen in kleinere potten als je overschakelt naar kokosvezel. Deze grondloze mix kan op vele manieren worden behandeld als aarde maar het is eigenlijk een semi-hydro techniek die de wortels een betere toegang geeft tot lucht en voedingsstoffen voor een snellere groei. Betere wortelontwikkeling leidt altijd tot grotere, gezondere en productievere planten.

JE KUNT NOOIT TEVEEL WATER GEVEN

Omdat kokosvezel echt goed afwatert, is het bijna onmogelijk om je planten teveel water te geven onder normale omstandigheden. Zelfs verzadigd, behoudt kokosvezel een verhouding van ongeveer 70:30 vocht tot beluchting zodat de wortels nooit in muf water zonder lucht staan. Zolang je de kokos nooit laat uitdrogen, zul je goede resultaten krijgen als je het om de paar dagen water geeft, of gebruik maakt van een druppelsysteem om om de paar uur kleinere hoeveelheden vers water en voedingsstoffen te leveren.

HET IS EENVOUDIG OM JE FOUTEN OP TE LOSSEN

Kokosvezel is vrij inert en houdt niet lang vast aan voedingsstoffen. Als je een tekort hebt, dan kun je het corrigeren door aan te vullen tijdens de volgende watercyclus, en de kokosvezel zal deze voedingstoffen direct beschikbaar maken voor de hongerige wortels van je plant. Aan de andere kant, als je te veel geeft, zal een snelle en grondige spoeling vrijwel elk spoor van voedingsstoffen uit de kokos verwijderen, zodat je opnieuw kunt beginnen.

KOKOSVEZEL IS HERBRUIKBAAR

Kokosvezel vermindert niet alleen het afval bij de bron, het vermindert ook het afval voor de teler. Na de oogst, kun je je kokos snel afspoelen en het zal klaar zijn om terug in de pot te gaan en een nieuwe plant te voeden. Als je liever verse kokosvezel hebt voor elke cannabisteelt, meng dan de oude kokos in je tuin om de kwaliteit van de aarde te verbeteren. Er is nooit een goede reden om kokosvezel in de vuilnisbak te gooien.

FTW .... MEER OPBRENGSTEN!

Tromgeroffel, alsjeblieft! De beste reden om over te schakelen naar kokosvezel is dat je veel groter rendement krijgt dan als je het laat groeien in aarde. De totale oogst mag dan niet zo groot zijn als op volle hydro, maar het komt vrij dichtbij, en kokos is veel gemakkelijker te behandelen. Het is een geweldige compromis dat ervoor zorgt dat je planten sneller groeien, groter worden en de opbrengst tot 25% meer is. Het maakt kokosvezel ook een goede opstap naar hydro als je het uiteindelijk eens wilt proberen.

Eco-vriendelijk, veelzijdig, gemakkelijk en productiever? Met deze voordelen, kunnen we aan geen enkele reden denken om kokosvezel niet te gebruiken. Verkrijgbaar in korrels, blokken, lagen en kant-en-klare zakken, kun je kokosvezel bijna overal kopen waar je potgrond kunt krijgen, en soms kun je het ook vinden in de reptiel-sectie van je lokale dierenwinkel.

 

         
  Laura  

Geschreven door: Laura
Laura, die regelmatig als onze gastschrijver fungeert, woont in het wilde hart van de Amerikaanse oostkust op haar familieboerderij. Ze heeft een diep respect ontwikkeld voor cannabis en probeert voortdurend haar vaardigheden aan te scherpen en te verbeteren.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Growing Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken