Blog
De waarheid over Kratom
3 min

De waarheid over Kratom

3 min
Products Smartshop
Kratom is een kruid, afkomstig uit de bossen van Thailand en het heeft meerdere, praktische toepassingen. Lees hoe dit onschuldige kruid onbegrepen werd, vanwege slecht onderzochte berichtgeving en bangmakerij.

Kratom is een natuurlijke, in Thailand voorkomende, plant die een alternatief biedt voor standaard medicatie. Het biedt verlichting tegen pijn en helpt drugsverslaving en depressies te bestrijden. De westerse media berichten er maar weinig over en slechts een aantal mensen hebben ervan gehoord. En die personen geloven dat het een drug is, net zoals heroïne en cocaïne. Niets is echter minder waar. Jaren van foute berichtgeving en geruchten hebben Kratom een negatieve betekenis gegeven, terwijl het in feite niets meer is dan een kruidenmiddel die al duizenden jaren wordt gebruikt in traditionele geneeskunde, sinds de eerste beschaving van de mensheid.

Kratom is geen opiaat

Honderden mensen hebben Kratom een “legale straatdrug” genoemd, of een alternatief voor harddrugs, die niet legaal kunnen worden verkregen. Er zijn echter aanzienlijke verschillen: Heroïne en andere drugs die worden misbruikt zijn opiaten. Kratom is dat niet, ondanks het genereren van vergelijkbare resultaten. Kratom bevat alkaloïden, een vorm van stikstof die een kalmerend effect kan opwekken. Deze alkaloïden binden aan dezelfde receptoren als opiaten. Het verschil tussen Kratom en heroïne is simpel: Kraton werkt slechts op een selecte groep receptoren en creëert ook geen afhankelijkheid, zoals heroïne doet. Kratom kan echte, meetbare resultaten opwekken als een behandeling voor depressie en pijn, zonder het risico op verslaving waar je met daadwerkelijke opiaten niet aan ontkomt.

Kratom wordt gebruikt om drugsverslaving te behandelen

Veel mensen noemen het een legale drug, maar net zoveel personen worden met Kratom behandeld tegen een drugsverslaving. Ontwenningsverschijnselen worden veroorzaakt door een psychologische afhankelijkheid aan de drug, vanwege de relatie die opiaten opbouwen met de receptoren. Als de receptoren niet voorzien worden van opiaten, zullen de symptomen verschijnen. Kratom kalmeert de receptoren en verlicht deze net zoals opium dat zou doen, maar met genezende eigenschappen. Na een tijdje, zal Kratom de vraag om opiaten van de receptoren opheffen, waardoor de verslaving verdwijnt.
Dit is geen gerucht; dit wordt beweerd door grote instellingen zoals het Institute of Thai Traditional Medicine en door het televisieprogramma van Dr. Oz.

Kratom is psychologisch niet verslavend.

Verslaving komt in twee vormen: Psychologisch en Fysiologisch. Fysiologische verslaving is een lichamelijke verslaving: Het is een letterlijke verandering van de cellen in jouw lichaam die afhankelijk zijn van de drug. Zonder de drug, zullen de cellen afsterven. Dit zorgt voor de ernstige ontwenningsverschijnselen en delirium tremoren.
Er is echter nog een tweede vorm van verslaving: Psychologisch. Als er sprake is van een afhankelijke persoonlijkheid, is de kans groter dat deze mensen verslaafd raken. Deze mensen moeten gewoonte-vormende medicatie vermijden, vanwege de risico’s. De enige behandeling voor psychologische verslaving is een therapeutische methode om hen te helpen hun ingebeelde behoefte te overwinnen.

Kratom maakt je niet lichamelijk afhankelijk; het lichaam vindt het prima als een gebruiker van de ene op de andere dag stopt. Er zullen geen ontwenningsverschijnselen zijn, geen teken dat het ooit geconsumeerd is. Het kan echter wel een gewoonte worden; voor mensen die lijden aan een depressie biedt Kratom directe en intense verlichting, waarbij geluksgevoelens worden geproduceerd. Wanneer zo een verlichting wordt opgewekt, kan het moeilijk zijn het gebruik te stoppen. Het moet echter slechts af en toe en verantwoordelijk worden gebruikt en niet als remedie: De ware bron van de depressie moet nog steeds worden behandeld zodat het permanent overwonnen kan worden.
Het is zeldzaam dat iemand een afhankelijkheid van Kratom aangeeft en dit gebeurt meestal wanneer iemand veel meer dan de aanbevolen dosering heeft genomen, gedurende een lange periode.

Kratom kan worden gebruikt als behandeling bij slapeloosheid

Tegenwoordig is slapeloosheid een veelvoorkomend probleem, het tempo en de stress van het alledaagse leven zorgt ervoor dat veel mensen hun hersenen niet uit kunnen schakelen, zodra het tijd wordt om te gaan slapen. Voorgeschreven slaapmiddelen kunnen helpen, maar leveren vaak geen effectieve resultaten. Daarnaast zijn ze extreem gewoontevormend, waarbij het risico gelopen wordt dat een persoon niet meer kan slapen zonder hulp.

Kratom bezit een kalmerend effect, wat kan helpen de geest te ontspannen en in slaap te vallen. In tegenstelling tot een slaappil, zal Kratom je niet bewusteloos meppen. Het werkt samen met de natuurlijke processen in je lichaam om stress te verlagen, waardoor het lichaam cortisonen vrijgeeft die je tot rust brengen. Kratom gebruiken met als doel bewusteloos te raken, zal alleen tot teleurstelling leiden. In plaats hiervan, moet het worden gebruikt om op natuurlijke wijze in slaap te vallen.
Kratom kan het best uitsluitend worden gebruikt wanneer nodig, omdat het lichaam er een tolerantie tegen kan opbouwen, die de effectiviteit van de chemische stoffen vermindert. De volgende keer dat je moeite hebt in slaap te vallen, bijvoorbeeld na een lange week werken, neem je twee tot drie uur voordat je van plan bent naar bed te gaan, een dosis Kratom.

Kratom is helemaal veilig

Paniekzaaiende media artikelen en journalisten die niet de moeite hebben genomen onderzoek te doen, hebben de algemene gedachte, dat Kratom gevaarlijk is, veroorzaakt. Het wordt in Zuidoost-Azië al duizenden jaren gebruikt en, als dat niet genoeg bewijs is, er zijn onderzoeken gedaan die aantonen dat er geen verband is met lever toxiciteit of vergiftiging tijdens de consumptie van Kratom.

Hiermee wordt niet gezegd dat het onmogelijk is een overdosis te nemen; hoewel dit moeilijk zal worden en bijna doelbewust moet worden gedaan. Het is mogelijk om van alles een overdosis te nemen. Maar zelfs in het geval van een overdosis, is het ergste dat kan gebeuren een duizelig gevoel, mogelijk wat misselijkheid en je valt in slaap. Er zijn geen sterfgevallen gelinkt aan Kratom.

Kratom is bijna overal in de wereld legaal

Hoewel het banden heeft met opiaten, kan je duidelijk zien dat Kratom niet de nieuwe opium is en je hebt dus niets te vrezen. Howel Kratom een milde high opwekt, lijden de mogelijke medische toepassingen, die kunnen worden gebruikt om mensen te behandelen, onder de gedachte dat het een gevaarlijke, opiumachtige straat drug is. Als je de volgende keer iets hoort over Kratom, vragen we je om zelf onderzoek te doen voordat je mediaberichten voor waarheid aanneemt. Het is altijd verstandig jezelf goed te informeren.


Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken