Blog
De Zus Van De Franse Minister-President Overwint Heroïneverslaving Met Ayahuasca
1 min

De Zus Van De Franse Minister-President Overwint Heroïneverslaving Met Ayahuasca

1 min
Beroemdheden Nieuws

Ayahuasca is reeds beroemd onder musici en artiesten, maar het bereikt nu ook langzaam de politieke klasse.

Dit is zeker niet de eerste keer dat iemand een verslaving heeft overwonnen met Ayahuasca; het is echter wel de eerste keer dat een prominente, publieke figuur, of liever een relatie van een Minister-President, dit heeft gedaan. Giovanna Valls, de zus van de Franse Minister-President Manuel Valls, onthulde recentelijk haar boek, "Aferrada a la Vida", op de 2014 Global Ayahuasca Conference in Ibiza. In haar boek beschrijft ze haar strijd met een heroïne verslaving, die zelfs volgens de standaard van heroïneverslaafden, extreem was: Ze kreeg er HIV en Hepatitis C door, maar was in staat dit allemaal onder controle te krijgen, met behulp van Ayahuasca therapie.

Wat is Ayahuasca?

Ayahuasca is een inheems brouwsel uit de Amazone, die harmala alkaloïden bevat en een hoog niveau DMT, het sterkste, bekende hallucinogene middel. Het wordt al eeuwen door sjamanen gebruikt om contact te maken met de geesten en meer recent door internationale reizigers die hun bewustzijn willen verruimen. Nu onderzoek naar hallucinogenen meer en meer positieve resultaten oplevert over hun therapeutische toepassingen, wordt Ayahuasca veel belangrijker als alternatieve methode voor het behandelen van diverse aandoeningen.

Het genezen van een verslaving

Tijdens de Ayahuasca conferentie, en ook tijdens de onthulling van het boek, beschreef Valls hoe ze eerst extreem sceptisch was, toen een dokter haar een Ayahuasca behandeling aanraadde. Dit was echter snel vergeten toen ze arriveerde in een kliniek in het hart van de Amazone en aan haar genezingsproces begon. "Het is een zeer intelligente stof, die gerespecteerd moet worden," zei ze. Valls gebruikte Ayahuasca, tijdens haar behandeling, twee keer per week in de kliniek en nu nog een keer per maand. Ze legde uit: "Ayahuasca heeft me geholpen de hulpmiddelen te vinden om door te gaan met vechten. Dankzij deze stof heb ik geleerd mezelf te openen en te tolereren en ik gebruik het als hulpmiddel voor persoonlijke ontwikkeling."

Giovanna Valls

Een Minister-President in tranen

Je zou denken dat Valls' broer, de Minister-President van Frankrijk, zou proberen zich van het nieuws te distantiëren. Hoewel de publieke opinie langzaam verandert, kleeft er nog steeds een groot, sociaal stigma aan hallucinogenen en ook de therapie. Volgens Valls heeft haar broer echter het boek gelezen en dit heeft hem tot tranen geroerd. Ze heeft de volledige steun van haar broer Manuel Valls, die aan haar zijde staat op de weg naar herstel. Het is een hartverwarmend concept en, en hoewel het nieuws of de mainstream media het niet zal oppikken, het is nog steeds indrukwekkend dat een prominent, politiek figuur niet bang is achter op hallucinogenen gebaseerde therapie te staan om herstellende verslaafden te ondersteunen.

Het toont maar weer aan dat we slechts aan de wieg staan van de opkomst van hallucinogene therapieën. We hopen dat deze trend zich voortzet, zodat we er allemaal beter van worden.


Read more about
Beroemdheden Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken