Blog
DEA verschuift de aandacht weg van cannabis
1 min

DEA verschuift de aandacht weg van cannabis

1 min
Met een nieuwe DEA chef komt een nieuw tijdperk van administratie en gelukkig lijkt het erop dat het meer progressief is, al is het maar een beetje.

Vanwege het schandaal, waarin DEA agenten betrokken waren bij drugsgebruik en kartel prostitutie, heeft Michele Leonheart, na een lange dienstperiode, haar ontslag ingediend. Hoera! Ondanks de berg van bewijs, bleef Leonheart ervan overtuigd dat marihuana een gevaarlijke drug is, zonder medische waarde, en ze hield vast aan de Klasse I classificatie, waarin marihuana op federaal niveau in de VS is ingedeeld.

Nu zij niet langer meer in dienst is, opent dit de weg voor een meer progressieve leider, die meer gevoel heeft met de publieke opinie. Deze leider is Chuck Rosenberg. Hij wordt door procureur-generaal Loretta Lynch omschreven als: "Bewezen als een uitmuntend leider, een vaardige oplosser van problemen en een volleerd ambtenaar met rotsvaste integriteit" en het lijkt erop dat Rosenberg de DEA chef wordt waar actievoerders voor marihuana op wachtten. Als voormalig topambtenaar bij de FBI, beweert Rosenberg dat de DEA onder zijn leiderschap de nadruk op marihuana gebruikers en verkopers weg zal nemen en in plaats daarvan zal werken aan: "Het verbeteren van de procedures van de DEA inzake het classificeren, declassificeren en herindelen van drugs".

Wat betekent dit voor de VS? Nou, hopelijk minder invallen, minder arrestaties en minder vervolging van niet-gewelddadige marihuana gebruikers. Laten we het hopen. Het zou zelfs kunnen leiden tot steun van de DEA om marihuana opnieuw te classificeren in een minder zware categorie of misschien wel legalisatie. Zolang de bedoelingen goed zijn, zal de benoeming van Rosenberg worden toegejuicht door iedereen in de VS die tegen het verbod is.

Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn, want degenen die tegen de Oorlog tegen Drugs in het algemeen zijn hebben nog niets te vieren. De DEA moet ergens geld vandaan halen en dit zal waarschijnlijk komen van de nieuwe aandacht voor personen die andere drugs gebruiken, zoals psychedelica, opiaten en stimulerende middelen. De bijwerkingen en schade van de Oorlog tegen Drugs zullen niet stoppen, de georganiseerde misdaad blijft sterk en er zal nog steeds worden geleden.

We willen een gegeven paard echter niet in de bek kijken en de nieuwe leider is nog steeds goed nieuws. Een meer progressieve en rationele topman bij de DEA is een stap in de goede richting om het verbod te beëindigen, dus het is uiteindelijk toch een overwinning!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken