Blog
Deelnemers gezocht! Nieuw onderzoek zoekt vrijwilligers om LSD te gebruiken en G
2 min

Deelnemers gezocht! Nieuw onderzoek zoekt vrijwilligers om LSD te gebruiken en G

2 min
News Research
Onderzoekers bij The Beckley Foundation zoeken naar de juiste vrijwilligers om LSD te gebruiken en Go te spelen voor de wetenschap!

Je speelt graag Go? Je vertrekt ook wel eens op een LSD trip? Nou, waarom combineer je dit niet voor de wetenschap! The Beckley Foundation is op zoek naar vrijwilligers om LSD te gebruiken en vervolgens Go te spelen om te evalueren hoe LSD de creativiteit beïnvloedt.

Als je in het Verenigd Koninkrijk woont, heb je de kans betrokken te worden bij de volgende golf baanbrekend LSD onderzoek. Met behulp van de nieuwste hersenscan technologie, wil The Beckley Foundation ontdekken hoe LSD de cerebrale circulatie en connectiviteit verandert en, meer specifiek, of LSD het vermogen heeft creativiteit te verhogen tijdens een spelletje Go, vergeleken met een placebo.

Ze vragen alleen dat je een gepassioneerde Go speler bent, in goede mentale en fysieke gezondheid verkeert, boven de 18 jaar bent en dat je reeds ervaring hebt in het gebruik van hallucinerende middelen zonder negatieve bijwerkingen.

Wie is The Beckley Foundation?

The Beckley Foundation is een wetenschappelijke NGO met als doel de effecten van psychoactieve stoffen op de hersenen te onderzoeken. Hiermee hopen zij nieuwe wegen in te slaan op het gebied van onderzoek en mogelijk manieren te ontdekken waarop psychoactieve en psychedelische stoffen kunnen worden gebruikt voor de behandeling en verbetering van de mens. Sinds 2008 heeft The Beckley Foundation een Speciale Consultatieve Status bij de Economische en Sociale Raad van de VN, dus ze zijn behoorlijk serieus. Via hun onderzoek adviseren zij wereldoverheden over hervormingen van het drugsbeleid, door het presenteren van een rationele en empirische aanpak. En ze bieden jou de kans hier onderdeel van te zijn.

Waarom is dit belangrijk?

Hoewel de mogelijkheid voor de behandeling van psychologische aandoening al vroeg werd erkend was er, tot voor kort, een verbod op LSD gerelateerd onderzoek, die grotendeels te danken is aan de Oorlog tegen Drugs. Het is bijna 40 jaar geleden dat wetenschappers in staat waren de therapeutische en medische toepassingen van LSD en andere hallucinogene stoffen te onderzoeken en ze beginnen nu pas weer waar ze gebleven waren. Tot dusver zijn er maar weinig onderzoeken gedaan, maar ze ontdekten allemaal mogelijk nuttige toepassingen. Omdat het onderzoeksveld als relatief "nieuw" wordt beschouwd, weegt elk stukje onderzoek zwaarder dan ooit, om de impuls vast te houden en te voorkomen dat deze soorten onderzoeken wederom worden verboden.

Voorbeelden van recent onderzoek vinden we in het werk van MAPS, die recent ontdekte dat LSD enorm nuttig was voor patiënten met een levensbedreigende aandoening. Het verminderde angst en hielp ze vrede te krijgen met hun lot. Ook is er recentelijk onderzoek gedaan in het Verenigd Koninkrijk, waar de effecten van LSD op een kleine groep werden geobserveerd met behulp van MRI hersenscans en ook hier werden positieve en veilige resultaten ontdekt.

En het is niet alleen LSD die onderzocht wordt, maar er wordt ook gekeken naar de toepassingen van drugs als psilocybine (het actieve bestanddeel in magische paddestoelen), MDMA en ayahuasca en tot nu toe zijn er voordelen gevonden. Het is belangrijk dat dit soort onderzoek wordt voortgezet om ooit een effectieve, reguliere methode te vinden voor het behandelen van aandoeningen. Als het onderzoek zo blijft doorgaan zullen volgens Rick Doblin, Uitvoerend Directeur van de Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS): "De nuttige mogelijkheden van LSD binnen 10-15 jaar legaal beschikbaar komen op recept door speciaal getrainde en gecertificeerde psychiaters/psychologen zonder de tegencultuur associaties, de overdreven angsten en de eenmalige wondergeneesmiddel mythologie."

Dus, als je je in het Verenigd Koninkrijk bevindt en graag helpt een beter begrip te krijgen over hoe psychedelische stoffen, zoals LSD, je medemensen kunnen helpen, geef je dan op. Onthoud alleen dat je ook moet weten hoe je Go speelt.

Je kan laten weten dat je interesse hebt via [email protected] Hierna zullen zij je meer informatie zenden over de inhoud van het onderzoek en hun eisen.

Let op: We zijn niet verbonden met The Beckley Foundation en dit artikel is niet gesponsord.


Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken