Blog
Dinafem Lanceert 2 Nieuwe Cannabissoorten
3 min

Dinafem Lanceert 2 Nieuwe Cannabissoorten Voor 2018

3 min
Producten Seedshop

Sommige van de meest opvallende wietplanten worden paars van kleur. Dit komt door anthocyanen, stofjes met vele toepassingen. Dinafem Seeds lanceert twee nieuwe soorten die exact aantonen wat er zo speciaal is aan paarse cannabis.

Bij Dinafem Seeds zijn ze trots op hun plaats in de Europese cannabis zaden markt. Ze lanceren nu twee nieuwe paarse soorten die je niet mag missen. Dinafem producten zijn overal in Europa verkrijgbaar met hoge kwaliteitsstandaarden die hun bereik rechtvaardigen. Haal je wietzaden van Dinafem? Dan heb je te maken met kwekers die zorgvuldig onderzoek en experimenten verrichten sinds 2002.

Na drie jaar van ontwikkeling lanceerden ze in 2005 hun bedrijf. Aan het eind van het decennium waren ze al een grote speler in de Spaanse cannabis zaden industrie en daarbuiten. Ze bieden veel populaire soorten te koop aan, waaronder Moby DickCheese en Blue Widow.

Het creëren van paarse soorten is iets waaraan Dinafem veel tijd heeft besteed. Het werk is nu beloond met twee ongelofelijke nieuwe variëteiten: Purps #1 en Purple Moby Dick. Maar wat is een paarse wietsoort? En wat maakt het zo speciaal? Om dat te beantwoorden, moeten we meer weten over anthocyanen.

Gerelateerd artikel

Top 5 Feminized Dinafem Zaden

WAT ZIJN ANTHOCYANEN?

Wat Zijn Anthocyanen?

Sommige soorten cannabis hebben een hoger gehalte anthocyanen. Dit zijn flavonoïden. En dat zijn kleine, oplosbare pigmenten die dienen als secundaire metabolieten. Ze reguleren de bescherming van een plant tegen ultraviolet licht. Daarbij beïnvloeden ze haar pigmentatie, wat leidt tot intens levendige kleuren. In dit geval hebben anthocyanen de neiging om rode, blauwe, paarse en zelfs zwarte tinten te produceren.

Denk aan herfstbladeren die donkerrood worden. Dat komt door anthocyanen. Het donkerblauwe van bosbessen? Ook dat komt door anthocyanen. Ze hebben hierbij eveneens deels antioxidante eigenschappen. Dus, wat gebeurt er als een cannabisplant ze ontwikkelt?

WAT ZIJN PAARSE WIETSOORTEN?

Wat Zijn Paarse Wietsoorten?

Wanneer cannabisplanten een hoger anthocyanengehalte hebben, kunnen er opmerkelijke dingen gebeuren. Ontneem je de plant van voedingsstoffen stikstof, fosfor en zwavel? Dan kan er paars ontstaan vanaf de steel tot aan de trichomen. Boots je dalingen in de temperatuur na die de plant van nature zou doorstaan in de herfst? Ook dan verschijnen er paarse tinten, eruit springend in een zee van groen.

De verschillen in smaak kunnen subjectief zijn. Maar de antioxidante eigenschappen kunnen ervoor zorgen dat deze soorten ontstekingsremmende effecten hebben, gunstig voor iedereen. Veruit de meest bepalende factor voor het verkrijgen van paarse soorten betreft de genetica. En dat is waar Dinafem’s expertise in zaden zo van pas komt.

De fytochemicaliën in planten zijn verantwoordelijk voor het creëren van kleur in reactie op het licht. Het grootste deel van het jaar maakt fotosynthetische chlorofyl groen de dominante kleur. De balans van de gevoeligheid van een plant voor ultraviolet licht bepaalt hoezeer ze violet vertoont tijdens een seizoensovergang. Anthocyanen suggereren dat planten de genetische aanleg hebben om zich te beschermen tegen stress door blootstelling aan licht.

De resulterende blauwige en paarse tinten kunnen wijzen op een evolutionair voordeel voor de plant. Zo kunnen paarse kleuren bepaalde plagen en insecten afweren. De kleuren lijken voor sommige beestjes namelijk ongezond. Tegelijkertijd trekken ze bestuivers aan, zoals kolibries, bijen en vlinders.

Naast deze voordelen kweken veel telers paarse soorten simpelweg voor hun schitterende kleuren. In dat geval is het belangrijk om variëteiten te selecteren die veredeld zijn om paarse tinten te produceren onder de juiste omstandigheden. Het is niet de moeite om een oude plant te laten stressen en te onthouden van warmte en voedingsstoffen om paarse kleuren op te wekken. Gelukkig hebben ze bij Dinafem twee eersteklas paarse variëteiten gecreëerd. Deze zijn helemaal klaar om geteeld te worden door kwekers zoals jij. Laten we deze twee nieuwe Dinafem sterren eens nader bekijken.

PURPS #1

Purps #1 (Dinafem)

Afghan Kush is een hoogwaardige soort, zoals je zou moeten kunnen afleiden van de woorden “Afghan” en “Kush”. Toen Dinafem een paarse variëteit van deze klassieke cultivar veredelde, verrasten ze de wereld. Ze wilden echter een stap verder gaan en de bessensmaak en fruitige aroma’s van de plant versterken. Door het kruisen van Purple Afghan Kush met Blueberry hebben ze Purps #1 geproduceerd. Dit is een zeer krachtige indica-dominante hybride.

Nu komt de sensuele smaak eindelijk overeen met de verleidelijke paarse tinten. De watertandende ervaring gaat gepaard met een hoog THC gehalte, dus wees voorbereid op ontspannende indica effecten. De stabiliteit van de plant is indrukwekkend. Ze levert daarbij goede opbrengsten na zestig dagen bloei.

PURPLE MOBY DICK

Purple Moby Dick (Dinafem)

Moby Dick is een kroon op Dinafem’s werk. De soort is gestegen tot prijswinnende hoogte. Ze is ontstaan uit de combinatie van twee populaire sativa’s: White Widow en Haze. Dit betekent een vereniging van twee bliksemschichten voor een waanzinnige high.

Om het nog beter te maken, heeft Dinafem nu een paarse variant geproduceerd met een geur van fruit en vleugjes dennen. Het kruisen van Purple Afghan Kush en Jack Herer heeft geresulteerd in deze opwekkende soort, Purple Moby Dick. Je ervaart een langdurige, euforische high door haar THC gehalte van meer dan 21%.

Het doorlopende experimenteren met genetica van verschillende soorten heeft geleid tot wonderbaarlijke paarse ontwikkelingen van Dinafem. Wees een van de eersten die de soorten probeert!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken