Blog
Dr. Gabor Maté: Therapeutisch Gebruik Van Ayahuasca Bij Verslaving
1 min

Dr. Gabor Maté: Therapeutisch Gebruik Van Ayahuasca Bij Verslaving

1 min
Research Smartshop

Dr. Gabor Maté is een toonaangevende arts in het therapeutisch gebruik van Ayahuasca. Leer meer over zijn visie op het onderwerp en hoe Ayahuasca past bij de behandeling van verslaving, in deze inspirerende video.

Verslaving is een plaag voor de mensheid. Ongeacht de oorzaak, is het nooit een goede zaak als men niet in staat is een gewoonte te beheren. Traditioneel wordt een verslaving door de maatschappij beschouwd als het falen van een persoon. Deze persoon heeft zichzelf verslaafd gekregen aan iets, dus is niet normaal en moet worden uitgestoten of behandeld met een snelle oplossing. Dr. Gabor Maté, een Canadese arts, heeft echter een andere visie.

Dr. Gabor Maté werkt al jaren met verslaafden en is van mening dat we helemaal verkeerd naar een verslaving kijken. Verslaving is niet iets dat gebeurt om mensen abnormaal te laten voelen, maar eerder het tegenovergestelde, namelijk een omgangs-mechamisme zodat de gebruiker zich meer normaal en in controle voelt. Hij gebruikt heroïne als voorbeeld om dit uit te leggen. Heroïne activeert delen van de hersenen die pijn verdoven, plezier en beloning activeren en een gevoel van menselijke verbondenheid opwekken. Iedereen die lijdt aan een gebrek aan verbondenheid en liefde in zijn leven, zal een zalige verlichting vinden bij heroïne, waardoor de gebruiker het gevoel krijgt dat het leven de moeite waard is, wellicht voor het eerst in een hele lange tijd.

AYAHUASCA EN VERSLAVING

Hoewel het geen wondermiddel is, gelooft Dr. Gabor Maté dat Ayahuasca een middel tot genezing kan bieden aan diegenen die lijden aan een verslaving, in welke vorm dan ook, wanneer het wordt gebruikt als onderdeel van een contextuele therapie. Gebruikt onder de juiste omstandigheden, kan het helpen de psychologische bagage in onze levens te markeren, waardoor we in het reine kunnen komen met onszelf en verbindingen voelen op een manier die niet eerder mogelijk was, zonder de labels en interpretaties die de rest van de wereld erop plakt. Via dit begrip, de verbondenheid en de mogelijkheid onszelf te zien zoals we zijn, kan een verslaving worden genezen.

Een prachtig voorbeeld vinden we in het verhaal van Giovanna Valls, zus van de Franse Minister-President. Via een, door ayahuasca geleide, therapie, was zij in staat haar heroïneverslaving te overwinnen:

Bekijk de video hieronder om van de dokter zelf te horen wat hij te zeggen heeft en krijg ook meer inzicht in het ware potentieel van op Ayahuasca gebaseerde therapie.


Read more about
Research Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken