Blog
Duitsland: De Rechtbank Staat Cannabiskweek Voor Therapeutische Doeleinden Toe
1 min

Duitsland: De Rechtbank Staat Cannabiskweek Voor Therapeutische Doeleinden Toe

1 min

Het was een verrassende wending, maar de Administratieve Rechtbank van Cologne schonk drie patiënten het recht hun eigen cannabis te kweken.

Slechts twee weken geleden, dienden vijf Duitse patiënten aanvragen in om cannabis te mogen kweken voor eigen gebruik. Het vonnis is binnen: De rechtbank geeft het groene licht in individuele gevallen. Drie patiënten mag dan een kleine overwinning lijken, maar dit vonnis kan grote gevolgen hebben. Het levert een voorbeeldzaak, waar toekomstige aanvragen op worden gebaseerd. Daarnaast dwingt dit vonnis het Federale Instituut voor Medicijnen en Medische hulpmiddelen (BfArM) om hun standpunt, inzake het kweken van cannabis voor persoonlijk, medisch gebruik, opnieuw te beoordelen.

In het vonnis werd duidelijk gemaakt dat elke aanvraag een diepteonderzoek ondergaat om te garanderen dat aan alle eisen wordt voldaan. Een bijzonder belangrijk criterium is de veiligheid van de teelt. De patiënt moet in staat zijn veilige en beveiligde kweekomstandigheden te verzekeren, wat ook een van de belangrijkste redenen is dat de BfArM een tegenstander is van privé kweken. In een persbericht werd door de Cologne Administratieve Rechtbank het volgende aangekondigd:

"In drie gevallen kon aan de eisen worden voldaan. Dit betekent dat toegang van derden tot de planten en producten acceptabel kunnen worden geëlimineerd door binnen te kweken. De gedetailleerde voorwaarden kunnen door individuele eisen worden bepaald."

Dit is een grote stap vooruit voor Duitsland!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken