Blog
Duitsland: Dusseldorf Stevent af op Legalisering
2 min

Duitsland: Dusseldorf Stevent af op Legalisering

2 min
Dusseldorf is klaar om de cannabis-hoofdstad van Duitsland te worden. Laten we eens kijken hoe het kwam dat Dusseldorf de weg vrijmaakte met een proef die recreatief cannabis gebruik legaliseert.

Er gebeurd iets magisch in Dusseldorf. De voorstanders van legalisering van cannabis in Duitsland boeken enorme vooruitgang, en met het opheffen van het verbod is het hek van de dam.

Cannabis voor medicinaal gebruik wordt in 2017 legaal beschikbaar voor Duitse patiënten, zoals voorgesteld door Hermann Grohe, de Minister van Gezondheidszorg. Dit zou voor een Europese cannabis renaissance kunnen zorgen.

Dusseldorf is de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen, en de 7de stad met de meeste inwoners van Duitsland. Bekend als fashion-hoofdstad van het land, staat deze stad nu op het punt om nu cannabis hoofdstad te worden.

KIFFEN POLITIEK

In de zomer van 2015 verscheen Dusseldorf voor het eerst op de cannabis-radar. De gemeenteraad van Dusseldorf nam een voorstel aan dat de weg vrijmaakt voor een legale proef, voor recreatief cannabis-gebruik van volwassenen, en dat bij gebleken bij succes uitgebreid zal worden tot de groep van 18 jaar en ouder.

Het district Friedrichshain-Kreuzberg, gelegen in het centrum van Berlijn, was de eerste plaatselijke overheid, die in Juni 2015 voorstellen deed voor het aanvragen van een cannabis-vergunning. Jammergenoeg werd een soortgelijk initiatief naar de prullenbak verwezen door het Federale Instituut voor Medicijnen (BfArM) met als argument dat het de Drugswet zou overtreden.

Een "knipperlicht-coalitie" bestaande uit de SPD, FPD en de Groenen bleek als politieke cocktail, sterk genoeg om er verzekerd van te zijn dat het project in Dusseldorf niet in het honderd liep, zoals afgelopen herfst met het project in Berlijn.

WETENSCHAP BEDANKT!

Momenteel wil het Departement voor de Gezondheid in Dusseldorf een vergunning indienen, met èèn subtiel verschil, om aldus een weigering, zoals in Berlijn, te voorkomen. Het project voor recreatief cannabis gebruik in Dusseldorf zal een "wetenschappelijke studie" worden, om de gevolgen voor proef-klanten, de stad, en de gemeenschap in het algemeen, vast te stellen.

Het project van Berlijn was een nobel streven, en was in lijn met het ruime drugbeleid gericht op "schadebeperking". Het hoofdargument was dat legale cannabis het dealen in parken en openbare ruimtes zou tegengaan, en de misdaad zou verminderen. Helaas werd dit plan heel eenvoudig door de anti-cannabisbrigade naar de prullenbak verwezen.

Er staat voor aanstaande December een Cannabis-symposium op de agenda van de gemeenteraad van Dusseldorf, er zal getracht worden een consistente strategie te vormen, zodat de proef uitgevoerd kan worden, en bij gebleken succes verder uitgebreid.

EEN GROENERE TOEKOMST

Van alle partijen in Duitsland is de Groene Partij, zoals je je wel kunt indenken, de grootste bondgenoot in de Bondsdag van de Duitse stoners. De CDU van Angela Merkel heeft een behoorlijk vastgeroeste houding wat betreft cannabis, en ze deden zelfs moeilijk over de legalisatie van cannabis voor medicinaal gebruik, om duistere redenen.

Er schijnt echter licht aan het eind van de tunnel, omdat zowel cannabisgebruik voor medicinaal,- als recreatief gebruik, door de meerderheid van de gewone bevolking wordt geaccepteerd.

De volgende algemene verkiezingen staan gepland voor 27/8/17-22/10/17 en Frau Angie moet nog besluiten of ze nog voor de vierde keer mee gaat doen.

Duitse cannabis gebruikers zijn ook stemmers. Als de voorstanders van legalisering nù doorpakken, en het succes van projecten zoals in Dusseldorf doen slagen, zal het wetsvoorstel over cannabis in 2017 niet alleen door de Groenen gesteund worden.

 

         
  Top Shelf Grower  

Geschreven door: Top Shelf Grower
Oudgediende cannabis kweker, afkomstig uit Dublin, Ierland gaat tegenwoordig helemaal los in het zuiden van Spanje. 100% toegewijd aan Top Shelf verslaggeving, tot hij gevangen genomen, of gedood wordt.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken