Blog
Duitsland legaliseert medicinale cannabis in 2017
2 min

Duitsland legaliseert medicinale cannabis in 2017

2 min
Legislation News

Europa zet wederom een stap in de juiste richting nu Duitsland haar medicinale cannabis wetten hervormt. Patiënten kunnen uitkijken naar eenvoudige en gratis toegang in 2017.

Hier is geweldig nieuws voor de medicinaal cannabis gebruikers in Duitsland en de cannabis gemeenschap in zijn geheel: Nieuw drugsbeleid zal ervoor zorgen dat medicinale cannabis beschikbaar wordt voor diegenen die het nodig hebben, zonder kosten voor de gebruiker!

Dit is gigantisch nieuws en een stap in de goede richting om te verzekeren dat iedereen toegang heeft tot hun medicijn. Onder de huidige wetten, kan medicinale cannabis in Duitsland worden gebruikt om een aantal serieuze ziekten te behandelen. De patiënt moet echter een aanvraag indienen bij het Federale Instituut voor Drugs en Medicinale Producten om vrijstelling te krijgen van de standaard wetten en dient zelf te betalen voor de cannabis, waarbij de kosten ongeveer €15/g bedragen. Wanneer de nieuwe wet in werking treedt, vermoedelijk aan het begin van 2017, zullen patiënten met dezelfde serieuze aandoening geen vrijstelling hoeven aan te vragen en ze zullen een recept kunnen krijgen voor cannabis onder hun zorgverzekering, wat geldt bespaart. Volgens de Herman Grohe, de Duitse Minister van Volksgezondheid, zal dit verzekeren dat "serieus zieke mensen worden verzorgd, naar ons beste vermogen."

Natuurlijk ligt hiermee de medicinale cannabis markt niet open voor iedereen die ervan kan profiteren, uitsluitend de serieus zieken die "geen ander therapeutisch alternatief" hebben. Als deze trend in legalisatie ons echter iets heeft geleerd, is het dat vooruitgang in babystapjes wordt geboekt. Door medicinale cannabis te legaliseren voor de serieus zieken, zou je kunnen speculeren dat het slechts een kwestie van tijd is voor andere aandoeningen worden toegevoegd aan de classificaties voor een recept.

Geïnteresseerd in het verbouwen van je eigen cannabis? Check hier de top 5 CBD soorten van 2016!

HET ADDERTJE

Er is een addertje verbonden aan deze toegang, maar dit is niet direct negatief. Iedereen die zijn medicinale cannabis vergoed wil krijgen van de verzekering, moet bereid zijn deel te nemen aan medisch onderzoek naar de therapeutische toepassingen van cannabis. Er is hier ruimte voor misbruik, afhankelijk van hoe streng dit deel van de wet is, maar op het eerste gezicht is een toename in, door de overheid bekrachtigd, onderzoek naar de medische toepassingen van cannabis geen slechte zaak. Volgens de Duitse overheid is het noodzakelijk, omdat er veel meer betrouwbaar onderzoek nodig is voor mogelijke uitbreiding.

Dit nieuws komt op een moment waarin landen over de hele wereld hun cannabis wetten versoepelen. 24 Amerikaanse staten staan het gebruik van medicinale cannabis toe, terwijl een paar zelfs op recreatief niveau hebben gelegaliseerd. Hier in de EU, neemt Italië een meer ontspannen houding aan inzake cannabis voor medische patiënten en ook Zwitserland denkt na over hervormingen. Dit zijn slechts voorbeelden en de roep om de gedateerde cannabis wetten te veranderen, wordt steeds luider. Langzaam maar zeker zien we een cannabis revolutie.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Legislation News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken