Blog
Een bedrijf uit de VS wil cannabis als wapen gebruiken
2 min

Een bedrijf uit de VS wil cannabis als wapen gebruiken

2 min
Nieuws Wetgeving
Een Amerikaans bedrijf probeert cannabis wapens te patenteren voor stedelijke oorlogsvoering en oproercontrole en beweert het gebruik van de door de politie gebruikte schadelijke wapens hiermee te willen vervangen. Maar dit is natuurlijk gewoon een andere vorm van marteling. Daarnaast zitten er niet alleen maar cannabinoïden in de kogels.

Al jarenlang worden mensen gearresteerd voor het bezit van cannabis. Maar wellicht worden mensen in de toekomst door de politie gearresteerd waarbij cannabis als wapen wordt gebruikt. Cannabis is (bijna) legaal in de VS en miljoenen mensen gebruiken de plant of afgeleiden ervan. "Nou, als het niet zo schadelijk is, kunnen we de plant ook gebruiken voor politiedoeleinden", zei iemand. Ze beweren dat cannabis ideaal is voor stedelijke oorlogsvoering en oproerbestrijding. Het bedrijf probeert op te starten.

ONTKEND ALS MEDICIJN, MAAR GESCHIKT ALS WAPEN

Het concept draait om het gebruik van synthetische en organische cannabinoïden als kalmerend en verdovend middel. In tegenstelling tot opiaten zijn THC en CBD niet in staat ademhalings- en cardiovasculaire functies te onderdrukken, die het overlijden zou kunnen veroorzaken van opstandelingen, kleine criminelen of verdachten. En dus komt dit bedrijf om de hoek kijken. Kijk even naar hun LinkedIn Pulse: "Ambtenaren hebben momenteel geen manier om een verdachte of gevangene veilig en effectief te verdoven... als een persoon een langere periode veilig handelingsonbekwaam of geïmmobiliseerd kan blijven en... vervolgens ... in hechtenis kan worden genomen of opgesloten, is dit veiliger voor zowel de onderwerper als de onderworpene..."

 

 

Canna-dart

 

PATENT AANGEVRAAGD VOOR CANNABIS KOGELS

Het lijkt erop dat deze mensen bezig zijn hun idee gepatenteerd te krijgen. Het idee is: "MAAK ZE STONED en ze zijn URENLANG UITGESCHAKELD." Ze vervolgen: "SAINT Brand Cannabis heeft een aantal types dodelijke en niet-dodelijke systemen hervormd om zowel injecteerbare en/of inhaleerbare NIET-DODELIJKE CANNABIS WAPENS te leveren via een CANNA-ROUND. Hun denkbeeldige wapens zijn CANNA-DART, CANNA-BALL (paint ball type), CANNA-STER (gasfles). Zoals ze zelf beweren: "In, op en 'over' doelen". En bedankt heren, kiezen jullie wel de juiste soort?

WAAROM NIET?

Deze nieuwe "soft" chemische wapens zouden het gebruik van andere wapens, zoals wapenstokken, pepperspray, gevechtstechnieken en de electrocuterende taser kunnen voorkomen. Klinkt goed?

wapenstokken, pepperspray en de electrocuterende taser

Het gekke is, dat deze mensen beweren zich te richten op cannabis wapens om levens te redden in naam van God, maar ze geven in hun octrooidocumenten aan een mix te gebruiken van THC (of iets dergelijks) en "...tenminste een dissociatieve anestheticum ... benzodiazepines, barbituraten, opiaten, diprivan, thiopental, ketamine, desfluraan, isofluraan, lachgas, sevofluraan, xenon of een combinatie hiervan." Wat een bullshit. De leveringssystemen zullen bestaan uit "onderhuidse injecties, inhalers; watergedragen, lucht-gedragen in of de ruimte gestationeerde ongedefinieerde platforms, met vloeistoffen, mist, damp, gas, gel of crème". Geïntrigeerde lezers kunnen meer informatie vinden over dit briljante idee op LinkedIn Pulse blog.

Waarom niet? Wat als de politie je oppakt en dwingt om stoned te zijn tot het punt dat je misselijk, paranoïde of totaal verzwakt bent, waarna je wordt ondervraagd over je gedrag van de laatste uren? Beter dan een trap in je kruis, natuurlijk. Maar het is gewoon een andere soort van marteling. Toch, als je het geluk hebt een goede agent te treffen, zal hij je net stoned genoeg maken om zo mak als een lammetje te zijn onder zijn leiding, of die van een rechter. Op dit moment is de website van het "Stone you all" bedrijf een zelf geknutselde, visuele nachtmerrie en we hopen dat het deze amateur uitstraling nog lang behoudt.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken