Een Beginnershandleiding Om Veilig Te Trippen


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogPsychedelica

Veilig Trippen Beginners


Psychedelische trips worden vaak omschreven als grondig levensveranderende en transformerende ervaringen. Tegenwoordig onderzoeken we heilige planten buiten culturele en traditionele grenzen, want die kennis is niet op directe wijze aan ons doorgegeven.

Psychedelische trips worden vaak omschreven als grondig levensveranderende en transformerende ervaringen. En inderdaad, veel oude tradities beschouwden het gebruik van psychedelica als een overgangsritueel en als een gereedschap om in contact te komen met de geestenwereld. In sjamaanse tradities werd kennis van krachtplanten doorgegeven aan de volgende generaties, en zo werden occulte rituelen bewaard. Tegenwoordig onderzoeken we heilige planten buiten culturele en traditionele grenzen, want die kennis is niet op directe wijze aan ons doorgegeven.

Naast het feit dat ze de meest geestvervormende visioenen veroorzaken, bieden deze planten ons ook een gereedschap voor persoonlijke en spirituele groei. Ze stellen ons in staat om door de geconditioneerde realiteit heen te prikken en ons open te stellen voor de psychedelische ruimte en hogere sferen, waar we een uitdijend gevoel van diepe verbondenheid met het zelf ervaren. Maar om het beste uit deze psychedelische planten te halen, zou je een paar simpele voorzorgsmaatregelen in acht moeten nemen.

Set & setting

Set & Setting

De richtlijnen set en setting ontstonden tijdens de wilde jaren 60, toen LSD zijn intrede deed in de mainstream cultuur en nieuwe rituele vormen ontdekt werden.

Set slaat in feite op je geestesgesteldheid – wat je van binnen met je meedraagt, bijvoorbeeld gedachten, stemming en verwachtingen. Setting slaat op de omgeving – dat wat buiten jou is, zoals de kamer waar je je in bevindt en de temperatuur.

Deze twee factoren zijn van grote invloed op wat je tijdens een trip zult ervaren. Als je boos bent of gestrest, of als je magic mushrooms in een lastige omgeving tot je neemt, is de kans groot dat je een moeilijke ervaring krijgt. Maar ook als je vrolijk bent of in een warme en liefdevolle omgeving bent, is de kans groot dat je een aangename ervaring zult beleven. Psychedelica hebben de neiging om het leven te intensiveren, alles wat je voelt en denkt zal dus versterkt worden. Daarom zou je geen psychedelica moeten nemen wanneer je je somber, verdrietig of depressief voelt.

Je kunt uiteraard in grote mate zowel set als setting beïnvloeden. Middels een goed dieet en oefening kun je in een goede fysieke vorm komen. En door aan yoga en meditatie te doen, kun je leren om je stemming enorm te verbeteren.

Als het op setting aankomt, is de onbevlekte natuur de beste plek – we horen steeds maar weer dat men de beste ervaringen beleeft in de natuur. Of het nu op het strand is of wandelend in de bergen, de natuur biedt ons een verbluffende schoonheid. Als je binnen blijft, zorg er dan voor dat je op een veilige plek bent waar je niet gestoord kunt worden. Over het algemeen kun je het best magic mushroom en truffels op een veilige en rustige plek tot je nemen. Je zult dan niet gestoord of voor het blok geplaatst worden.

Voor wat betreft eten: je kunt magic mushrooms en andere psychedelica het best op een lege maag nemen. Een goede vuistregel is om 4-5 uur voor inname van de paddo’s een lichte maaltijd te gebruiken, zo krijg je genoeg energie en raakt je maag niet al te zeer van slag. Recepten zoals paddo chocolade werken zolang je maar een kleine hoeveelheid eet. En als je wat snacks voor later bereidt, zul je blij zijn (noten en rozijnen zijn fantastisch!)

Trip sitter

Trip sitters

Als je nog niet eerder magic mushrooms of psychedelica hebt genomen, is het een goed idee om een tripsitter erbij te hebben. Een sitter is een nuchtere, betrouwbare vriend met wie je geen onderhuidse spanning hebt – psychedelica kunnen heel goed onderliggende spanningen of conflicten blootleggen. Het idee van een tripsitter is om je te helpen tijdens je ervaring, of dat nu in de vorm van een knuffel is of gewoon door aanwezig te zijn. De sitter moet zelf geen psychedelica tot zich nemen, of anders slechts een microdosis om zich enigszins te kunnen afstemmen op jouw ervaring.

Hoe om te gaan met bad trips

Het is absoluut normaal als je tijdens je trip moeilijke momenten tegenkomt. Naarmate de trip intenser wordt, kunnen er dingen naar boven komen die voorheen ongemerkt in je geest ronddwaalden. Meestal komen gedachten voorbij en ben je ze het volgende moment al weer vergeten. Een bad trip ontstaat echter als je terechtkomt in een spiraal van negatieve gedachten – redelijk of niet. Lees ons artikel "Wat Je Moet Doen Als Je Een Bad Trip Meemaakt" maar het belangrijkste is dat je meegaat met de stroom en zingt! Zingen geeft ongelooflijk veel macht, want het stelt je in staat om controle te krijgen over je ervaring.

Oude rituele gebruiken en muziek

Oude Rituele Gebruiken En Muziek

Hoewel set en setting belangrijke richtlijnen zijn, zijn het relatief recente Westerse concepten. In veel oude tradities worden psychedelica al eeuwen lang gebruikt – bijvoorbeeld de Ayahuascatradities in de Amazone of de Peyote cactus-ceremonies in Noord-Amerika.

In deze culturen worden heilige planten in ceremoniële settings genomen. De ceremoniële cirkel ontstond in feite om een verheffende tripomgeving te creëren. Wat alle ceremonies met elkaar gemeen hebben, is de aandacht voor muziek, en dat is meestal gewoon zingen. Zoals Terrance McKenna eens zei, is zingen het meest effectieve en belangrijke aspect bij het reguleren van de ervaring. Het zorgt ervoor dat de hersenen zuurstof krijgen en het geeft een gevoel van macht. Zingen is in feite een van de geweldigste dingen die je tijdens een trip kunt doen.

VIDEO: Handleiding voor Paddo en Truffel Trips

Zamnesia schrijver

Geschreven door: Zamnesia
Zo af en toe dragen schrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten