Blog
Een Blik Op De Nieuwste Cannabiswetten Van Californie
2 min

Een Blik Op De Nieuwste Cannabiswetten Van Californie

2 min
Nieuws Wetgeving
Californie is niet Colorado of Washington aan het kopiëren, maar zet een gereguleerd systeem op dat ervoor zorgt dat iedereen mee kan doen - zo kan de cannabisindustrie bloeien als nooit tevoren.

We hebben onlangs uitgelegd hoe legale medicinale marihuana eindelijk haar weg vindt naar Californie, waar het gebruik van marihuana om medicinale redenen technisch al jaren legaal is - er was alleen geen gereguleerde markt voor. Nu het radarwerk van de wet in beweging is gekomen, worden de details uitgewerkt van hoe de staat deze legalisatie gaat invoeren. En deze plannen zijn heel erg interessant.

BREKEN MET DE NORM

Hoewel cannabis op recreatief vlak (nog) niet legaal is in Californie, dachten veel mensen dat de manier van kweken en reguleren wel overgenomen zouden worden van andere staten, die een jaar of twee geleden de legalisatie al hadden doorgevoerd. Californie pakt het anders aan; in plaats van de kweek enkel voor te behouden aan de verkooppunten, mag iedereen wiet gaan kweken, grote en kleine bedrijven, onafhankelijk of als onderdeel van een apotheek, zo lang ze maar een vergunning hebben en onder controle staan. De nieuwe wet zal in totaal 17 verschillende cannabislicenties gaan uitvaardigen aan kwekers, distributeurs en verkooppunten! Dit is een effectieve manier om ervoor te zorgen dat niemand in de industrie wordt buitengesloten of dat de industrie wordt gedomineerd door grote bedrijven (in theorie) - op dezelfde manier waarop in de alcoholindustrie vergunningen worden vergeven.

Deze nieuwe methode zorgt voor veelzijdigheid in de opkomende cannabismarkt in Californie. In plaats van één bedrijf dat alles controleert, kunnen onafhankelijke kwekers hun gewassen kweken, hun wiet verkopen aan een distributiebedrijf met een vergunning, die het vervolgens weer door kan sturen naar verkooppunten, laboratoria, fabrieken of keukens voor uiteenlopende doeleinden. Niets hoeft 'in-house' te zijn, iedereen kan dus meedoen met het kweken.

Deze regels en vergunningen staan gepland voor de komende twee jaar en gaan alles reguleren, van zaadje tot verkoop. Californie gaat in 2016 ook stemmen over legalisatie van recreatief gebruik, en dit zal waarschijnlijk de mogelijke verandering in gang zetten.

DOOR DE KIEREN HEEN

Natuurlijk maken mensen zich er ook zorgen om dat de vergunningen en de open structuur heel lastig te controleren zullen zijn en mogelijk illegale handel zullen binnenlaten. Het ministerie voor voedsel en landbouw probeert dit echter tegen te gaan; ze zullen een 'track & trace' systeem opzetten om er zeker van te zijn dat alle wiet een unieke tracer krijgt vanaf het moment dat het zaadje de grond in gaat.

Voor veel criminelen is deze verandering echter zeer welkom, ze zijn zelfs verheugd en optimistisch. Californie is de thuisbasis van de Humboldt regio, die bekend staat om zijn cannabiskweek (en om zijn zaadgenen van wereldklasse). Je kunt je wel voorstellen dat hier veel kwekers wonen die momenteel in de behoefte aan medicinale cannabis voorzien, maar die technisch gezien crimineel zijn. Deze nieuwe wet zorgt ervoor dat iedereen een vergunning kan krijgen en geïnspecteerd kan worden. Iedereen kan zo legitimiteit verkrijgen en de gehele marihuana-industrie verbeteren.

"Iedereen is bang, voorzichtig - en hoopvol", zei Casey O'Neill, een medicinale kweker uit de regio. "Het voelt als een nieuw tijdperk. We zijn nu boeren en niet langer criminelen.

Eén ding is zeker, Californie maakt opwindende tijden mee, tijden die hopelijk een era van voorspoed voor de industrie met zich mee zullen brengen, in plaats van heel veel administratieve rompslomp. Dingen zijn zeker aan het veranderen, en de boodschap die de rest van de wereld wordt ingestuurd is dat de cannabisindustrie legaal is en niet meer weggaat.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken