Blog
Bong In Rook
3 min

Een Diepgaande Analyse Van Hoe Bongs Werken

3 min
Headshop Producten

Voor zover we terug kunnen in de tijd, zijn waterpijpen een belangrijk onderdeel van de cannabiscultuur. Het is een uniek apparaat dat wordt gebruikt en geprezen door vele cannabisliefhebbers. Maar wat maakt een waterpijp een waterpijp en niet gewoon een pijp? Laten we het uitzoeken.

WATERPIJPEN ZIJN ZO OUD ALS HET ROKEN VAN CANNABIS ZELF

De bescheiden waterpijp is een van de alleroudste apparaten. Ze kunnen een sierlijk object zijn of een simpel plastic huis-en-tuin apparaat. Prachtig ontworpen fantasieën van geblazen glas of een simpele roestvrijstalen exemplaar, de waterpijp is er in vele vormen en maten.

De bubbelpijp, waterpijp of bong is een geliefd apparaat met een rijke geschiedenis. Met juwelen verfraaide, zilveren curiosa waterpijpen werden door Chinese adel gebruikt. Eenvoudigere messing of kopercreaties werden gebruikt door kooplieden en arbeiders. Boeren gebruikten bamboe.

Als een eeuwenoude Thaise uitvinding, is de naam van de waterpijp te herleiden naar hetzelfde woord voor bamboestengel. Een hol deel van bamboe werd gebruikt voor het roken van tabak, opium, hashish en cannabis. 2,400 Jaar oude gouden waterpijpen zijn pas ontdekt bij Scythische archeologische opgravingen in Rusland. Aangezien ze begraven waren met stamhoofden, wordt het belang van de waterpijp als marihuana rookapparaat nog maar eens benadrukt.

Video id: 369255723

HOE WERKT EEN WATERPIJP?

Hoe Werkt Een Waterpijp?

De belangrijkste functie van de waterpijp is het wegfilteren van fijnstof en het afkoelen van de rook. Bij een doorzichtige waterpijp is het goed te zien dat de rook in contact komt met het water en dat de zwaardere substanties, zoals as en onverbrand groen materiaal, gemakkelijk worden gevangen en worden weggefilterd.

Als organisch materiaal verbrandt, worden teer en andere onaangename verrassingen aangemaakt en uitgestoten, die je niet in je longen wilt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan polycyclische aromatische koolwaterstoffen. Anders is het roken van tabak, dat vol zit met kunstmatige chemische stoffen die er niet uit kunnen worden gefilterd. Goed gekweekte cannabis daarentegen, is simpelweg gedroogd en duurzaam natuurlijk plantmateriaal. Het verbranden is een geschikte manier om verbindingen, zoals terpenen en actieve cannabinoïden, eruit te halen. Ongewenste bijwerkingen zijn echter de hitte van de rook, fijnstof en teer.

Een waterpijp werkt hetzelfde als een gaswasfles of borrelfles die in laboratora gebruikt worden om verontreinigingen en stof uit verschillende gassen te halen.

Wanneer iemand een trek neemt van een waterpijp, zorgt onderdruk ervoor dat de rook door het water heen bubbelt, oplopend van het waterreservoir naar de steel. Een klein gaatje, in de volksmond shotty, choke, carby of gewoon gaatje genoemd, wordt geopend zodat de rook uit de pijp ontsnapt na het passeren van het reservoir. In sommige gevallen is er geen gaatje en kan het reservoir van de steel worden gehaald om de stroom van zuivere lucht te versnellen.

bongsbekijk vaporshop

De begeerde substanties van cannabis, zoals cannabinoïden en terpenen, zijn niet oplosbaar in water, en vinden hun weg door de waterpijp naar de gekoelde rook die als damp je longen uiteindelijk bereikt. Wat achterblijft in het water en wat het uiteindelijk bruin en vies maakt, is as, fijne onverbrande organische stof en wat teer.

De koel- en filtratie-effecten zijn afhankelijk van de hoeveelheid water die wordt gebruikt en de grootte van de kom. Sommige waterpijpen hebben meer dan één waterkamer, terwijl andere diffusers hebben om meer bubbels te creëren. Meer bellen betekent dat er meer rook het water bereikt voordat het naar de longen gaat.

Verder worden waterpijpen over het algemeen gebruikt om een snelle hit van cannabis te krijgen. De effecten treden sneller op en zijn heviger, maar gaan sneller weg dan bij andere methoden zoals joints.

WAT ZEGT DE WETENSCHAP OVER WATERPIJPEN?

Wat Zegt De Wetenschap Over Waterpijpen?

Verboden hebben serieuze studies naar de aspecten van cannabis beïnvloed, dus er is niet veel onderzoek gedaan naar waterpijpen en hun effecten. Met de opkomst van de vaporizer als favoriete methode van de huidige medicinale cannabispatiënt voor het binnenkrijgen van cannobinoïden, gloren er geen studies aan de horizon. Begrijpelijk, de waterpijp blijkt iets vreemds te zijn voor de gewone man. Het ligt zo buiten de comfortzone, in tegenstelling tot een spliff of vaporizer. Het inhaleren van een goedgevulde kom met indica kan leiden tot wolken van dikke blauwe rook die urenlang in de lucht blijven hangen. Een menselijke vulkaan van rook en gekuch kan de normale man echt afschrikken en cannabisgebruik in een slecht daglicht zetten.

Verder toont een literatuurreview over verschillende waterpijp studies uit de jaren zestig en zeventig aan dat gifstoffen en deeltjes uit de rook gefilterd worden zonder afbreuk te doen aan het THC-gehalte. Resultaten die ingaan tegen deze bevindingen zijn gevonden in een uitgebreider onderzoek uit de jaren negentig van Dale Gieringer, manager van NORML California, en MAPS (Multidisciplinary Association for Psychedelic Study).

De verrassende resultaten impliceren dat een ongefilterde joint beter is dan een waterpijp als het aankomt op filtratie van fijnstof en het behoud van cannabinoïden. Bij waterpijpen slinkt de hoeveelheid cannabinoïden in de rook licht, en stijgt de hoeveelheid teer met 30%. Verondersteld wordt dat dit komt door de extreme hitte die vrijkomt in het reservoir tijdens het zuigen aan de slang. Meer teer wordt geproduceerd bij hogere temperaturen en cannabinoïden en terpenen worden vernietigd door de extreme hitte. Te intensief inhaleren, heeft hetzelfde effect als het inademen van vuurdampen.

Gerelateerd artikel

Hoe Je Grondig Je Vieze Bong Of Pijp Schoonmaakt

Er is discussie over de verdampingstemperatuur van THC, maar aangenomen wordt dat deze zeker boven de 157°C ligt. De hitte van een reservoir kan drie keer zoveel zijn, dus sommige substanties worden simpelweg vernietigd. Dit impliceert dat het voorzichtig zuigen aan de slang van een waterpijp leidt tot het binnenkrijgen van meer cannabinoïden, doordat er sprake is van koelere verbranding.

DE WATERPIJP BLIJFT HETZELFDE

Ondanks de wetenschap, blijft de waterpijp een veelgebruikt cannabis rookapparaat over de hele wereld. Dit geldt zowel voor de simpele als voor de gruwelijke waterpijp die op het tapijt hoort. De effectiviteit van de waterpijp als rooksysteem wordt al eeuwenlang opgemerkt, zo ook vandaag de dag. Hoewel overtroffen door de moderne vaporizer, blijft de waterpijp een favoriet apparaat onder cannabisgebruikers wereldwijd. Een goede zuivere hit van je favoriete waterpijp is een geweldige manier om de kwaliteit van je wiet te ervaren.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken