Blog
Een Gereguleerde Cannabis Markt Verkoopt Niet Aan Kinderen
1 min

Een Gereguleerde Cannabis Markt Verkoopt Niet Aan Kinderen

1 min
Nieuws Wetgeving

Het is een van die legendarische mythen: Legalisatie zal cannabis meer toegankelijk maken voor kinderen. Colorado heeft exact het tegenovergestelde bewezen.

Zoals de zaken van Charlotte en andere kinderen hebben aangetoond, is het om te beginnen wellicht geen goed idee om cannabis weg te houden van kinderen. Maar overwegend hoe groot het taboe nog steeds is, laten we afspreken dat kinderen, behalve in een medisch noodgeval, geen toegang moeten hebben tot cannabis.

Als we het hebben over hoe dit moet worden bereikt, konden de meningen verder uiteenlopen. Een langdurig argument tegen de legalisatie van cannabis is dat kinderen veel gemakkelijker aan het kruid kunnen komen. Aan de andere kant hebben voorstanders altijd gewezen op het feit dat dealers op de zwarte markt geen identificatie controleren, maar dat een gereguleerde markt een leeftijdsgrens kan instellen. En inderdaad, het blijkt dat de voorstanders alweer gelijk hadden. Het volgende is zojuist gebeurd in Colorado:

In een recente geheime operatie, werden minderjarige tieners naar twintig verschillende winkels gestuurd in een poging legale cannabis te kopen, gelijk aan hoe alcoholzaken worden gecontroleerd. Het resultaat: Elke winkel weigerde cannabis te verkopen aan de tieners. Dat is een nalevingspercentage van 100%, een percentage die niet veel slijterijen kunnen laten zien.

Een gereguleerde markt zorgt voor een veilige en verantwoordelijke omgeving

Veel van de zorgen rond cannabis hebben niet direct met de plant zelf te maken, maar komen uit de illegale omgeving die is veroorzaakt door een verkeerd drugsbeleid. In de meeste landen wordt cannabis nog steeds verkocht door onbetrouwbare dealers, die niets geven om leeftijd en geen verantwoordelijkheidsgevoel hebben. En het is waar dat sommige dealers niet alleen wiet bij zich hebben, waardoor cannabis verbonden raakt met harddrugs. Daarnaast kan de cannabis afgeladen zijn met pesticiden en andere verontreinigende stoffen.

Een gereguleerde markt tackelt al deze problemen echter in een keer: Er is een identiteitscontrole, kwaliteitscontrole van het kruid, geen contact met harddrugs en klanten hoeven niet bezorgd te zijn dat zij in aanraking komen met justitie. Naast de belangrijke aspecten van gezondheid en veiligheid, levert een legale cannabis markt ook belastinggeld op, die nuttig kan worden gebruikt.

Laten we leren van Colorado en in hun voetstappen volgen. Alleen een gereguleerde en verantwoordelijke cannabis markt kan zorgen voor een veilige omgeving.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken