Een groene kerst: 5 feestelijke recepten

Gepubliceerd op:
Categorie: BlogCannabisRecepten

Een groene kerst: 5 feestelijke recepten

Zin om hoog in de Kerstsfeer te komen? Waarom trakteer je je vrienden dan niet op een driegangen cannabis banket met deze vijf recepten met marihuana?

Kerstmis staat al bijna voor de deur, het moment waarop vrienden en familie samenkomen. Geen betere manier om gezelligheid te bereiken door iedereen uit te nodigen voor een feestelijke maaltijd waarbij je van elkaars gezelschap kan genieten. Met dit in gedachte, bieden we je vijf feestelijke recepten met cannabis voor de feestdagen.

Voordat we overgaan tot de recepten, is het belangrijk dat je weet dat elke gang van deze maaltijd cannabis bevat, dus je moet elk gerecht heel licht doseren om te verzekeren dat jij en je gasten genoeg kunnen eten zonder te ver te gaan. Je doel is een fijne, comfortabele buzz te bereiken, die zal helpen jullie allemaal dichter bij elkaar te brengen, zonder dat jij en je gasten gevloerd liggen. Onthoud dat cannabis vaak sterkere, en langer aanhoudende, effecten oplevert wanneer het wordt gegeten in plaats van gerookt. Probeer dus 0,1 gram cannabis of minder per portie toe te voegen aan elk van de gerechten hieronder. Een volledige dosis per persoon ligt tussen de 0,3 en 0,5 gram, dus wanneer je 0,1 gram per persoon gebruikt, kan iedereen een portie van elk gerecht hieronder eten.

Het is ook belangrijk dat je gasten zich bewust zijn van het feit dat het eten cannabis bevat en ook welke gerechten het bevatten. Cannabis geven aan een vriend, zonder dat hij of zij dat weet, is een behoorlijk goede tactiek om een vriendschap te beëindigen en het kan je ook veel problemen opleveren.

Vooraf: Bruschetta Indica

We beginnen de maaltijd met onze verrukkelijke bruschetta, met Indica!

Ingrediënten

Cannabis olie
1 Italiaans zuurdesem brood
6-8 pruim tomaten
10 gram verse basilicum
3 teentjes knoflook
60 gram mozzarella

Instructies

1. Hak de tomaten, basilicum en knoflook.

2. Doe dit allemaal in een kom en meng de cannabisolie erdoor.

3. Laat de mix een paar uur trekken.

4. Snijd je Italiaanse zuurdesem brood in plakken en rooster deze licht.

5. Plaats de tomaat, knoflook en basilicum op elke plak.

6. Rasp de mozzarella en strooi een beetje op elke plak bruschetta.

7. Serveer!

Hoofdgerecht: Ganja Lasagne

Voor het hoofdgerecht serveren we een speciale lasagne met cannabis!

Ingrediënten

Fijngemalen cannabis
Lasagne bladen
680ml Spaghettisaus
450g gehakt
225g mozzarella
Parmezaanse kaas
450g Ricotta kaas
1 ei
450g Spinazie
235ml water
Zout en Peper

Instructies

1. Rul je gehakt in een koekenpan of sauspan op gemiddeld hoog vuur totdat het mooi bruin is.

2. Verwijder het vet uit de pan en voeg je water en spaghettisaus toe.

3. Breng het mengsel aan de kook.

4. In een grote mengkom kluts je je ei.

5. Voeg de ricotta, mozarella, spinazie en cannabis toe aan je mengkom.

6. Breng op smaak met zout en peper en mix alles door elkaar.

De lasagne

Nu je de basis hebt gemaakt, is het tijd om de lasagne in elkaar te zetten.

1. Neem een ovenvaste schaal en voeg een laagje van je gehaktsaus toe (ongeveer 1/3 van je saus)

2. Maak nu een laagje met lasagne bladen.

3. Nu maak je een nieuwe laag met de helft van je kaasmix.

4. Hierop maak je wederom een laag met je gehaktsaus.

5. Voeg nu weer een laag lasagne bladen toe.

6. Maak een nieuwe laag met de resterende gehaktmix, gevolgd door de laatste laag kaasmix.

7. Rasp wat Parmezaanse kaas op je ovenschotel.

8. Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius.

9. Bedek je lasagne schaal met een laag aluminiumfolie.

10. Bak de lasagne ongeveer 40 minuten.

11. Verwijder het aluminium en bak nog eens 15 minuten om de kaas een mooi, krokant laagje te geven.

12. Haal je lasagne uit de oven en laat de schaal nog ongeveer 10 minuten staan, voor je hem aansnijdt.

13. Serveren!

Alternatief hoofdgerecht (bijgerecht): Aardappelpuree speciaal

Als je een andere maaltijd in gedachte hebt, kan deze aardappelpuree een perfect bijgerecht zijn.

Ingrediënten

Cannabis boter
3 grote aardappels
150ml melk
170g risotto kaas
1 eetlepel gehakte tijm
Zout en peper

Instructies

1. Schil en snij je aardappels in gelijke stukken.

2. Kook de aardappels op gemiddeld hoog vuur, in water met een beetje zout, totdat je er een vork in kan steken zonder veel weerstand.

3. Giet het water af en stamp de aardappels.

4. Giet de melk erbij en blijf stampen.

5. Doe de boter erbij en blijf stampen.

6. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en mix het goed door totdat je een mooie, gelijkmatige puree hebt.

7. Serveer!

Toetje: Kaneelbroodjes met cannabis

Op naar een feestelijk dessert met deze klassieke kaneelbroodjes, met een groene twist.

Ingrediënten

Voor het deeg:
420 gram bloem
3 eetlepels suiker
3 eetlepels gesmolten boter
1 theelepel zout
2 theelepels gist
120 milliliter melk
1 ei

Vulling:
55 gram cannabis boter, op kamertemperatuur
115 gram bruine suiker
2 eetlepels kaneel

Glazuur
30 gram roomkaas
55 milliliter gesmolten boter
140 gram poedersuiker
0,5 theelepel vanille extract

Instructies

1. Mix je suiker, zout, gist en 350 gram van je bloem in een grote mengkom.

2. In een andere kom, mix je de gesmolten boter en de melk. Als dit gedaan is, voeg je het bloemmengsel toe.

3. Blijf roeren, totdat alles mooi gemixt is.

4. Voeg nu je ei toe, gevolgd door het restant van je bloem. Blijf mixen tot je een glad en zacht deeg hebt.

5. Plaats je deeg op een licht bebloemd oppervlak en kneed het gedurende 10 minuten.

6. Doe nu je deeg over in een ingevette kom en laat het 15 minuten op een warme, droge plek staan.

7. Haal je deeg uit de kom en leg het op een licht bebloemd oppervlak. Rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 22 bij 33 centimeter.

8. Verdeel je zachte cannabis boter gelijkmatig voer het deeg en strooi vervolgens de suiker en de kaneel erbovenop.

9. Rol het deeg op in de lengte tot een spiraalvormige rol.

10. Snijd deze rol in 10-12 gelijke stukken.

11. Plaats de porties op een ingevette bakplaat, bedek deze met aluminiumfolie en laat het deeg ongeveer een uur rijzen. Het deeg zou moeten verdubbelen in formaat vanwege de gist.

12. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Bak je kaneelbroodjes tot ze lichtbruin zijn. Dit moet ongeveer 25 minuten duren.

13. Terwijl de broodjes bakken, kan je je glazuur gaan maken. Om dit te doen, mix je de poedersuiker, roomkaas, gesmolten boter en vanille extract door elkaar. Blijf mixen tot het glad is.

14. Haal de broodjes uit de oven en glazuur ze.

15. Serveer!

Optioneel recept: Cannabis Dresdner Stol

Een Duitse kerst zou niet compleet zijn zonder traditioneel Duits dessert, dus hier volgt ons recept voor Dresdner Stol met cannabis!

Ingrediënten

90 gram rozijnen
90 gram krenten
60 gram geglazuurde kersen
120 gram geblancheerde, geschaafde amandelen
100 gram geconfijte citroen en sinaasappelschillen
42 gram geconfijte engelwortel
60 ml warm water
135 gram suiker
660 gram bloem
180 ml melk
120 ml rum
3 zakjes actieve droge gist
170 gram zachte cannabis boter, in kleine stukjes
113 gram gesmolten cannabis boter
2 eieren
0,5 theelepel zout
0,25 theelepel amandelextract
0,5 theelepel citroenrasp
2 eetlepels poedersuiker

Instructies

1. Doe alle geconfijte en gedroogde vruchten in een kom.

2. Giet de rum erbij, mix het door elkaar en laat het 1,5 uur trekken.

3. Doe nu de gist in een kleinere kom en voeg het warme water toe en 0,5 theelepel suiker.

4. Roer het gistmengsel en laat dit 5-10 minuten staan, zodat de gist geactiveerd wordt.

5. Terwijl je wacht, zeef je de vruchten/rum mix, waarbij je de rum bewaart voor later.

6. Droog het fruit met een stuk keukenrol en besprenkel het met 2 eetlepels bloem.

7. Zorg ervoor dat de bloem wordt opgenomen en zet dan het fruit aan de kant.

8. Giet je melk, 100 gram suiker en het zout in een sauspan.

9. Verwarm deze mix, waarbij je blijft roeren totdat alles is opgelost.

10. Voeg het amandelextract, de citroenrasp en de rum toe.

11. Haal de sauspan van de hittebron en laat het een beetje afkoelen, voordat je het gistmengsel toevoegt.

12. Pak nu een grote mengkom en mix 560 gram van je bloem met je melk/gist mengsel.

13. Klop de eieren tot ze schuimen en voeg ze dan toe aan de grote mengkom.

14. Voeg nu je zachte cannabis boter toe.

15. Blijf mixen tot je een samenhangende, zachte bal deeg hebt.

16. Leg je deeg op een licht bebloemd oppervlak en kneed het deeg tenminste 15 minuten.

17. Zodra het deeg zacht en elastisch aanvoelt, begin je geleidelijk je fruit en amandelen toe te voegen.

18. Plaats het deeg in een grote kom en dek deze af met een handdoek. Zet de kom een paar uur op een warme plaats, zodat het deeg kan rijzen (het moet in formaat verdubbelen).

19. Pak nu je deeg, maak het plat en deel het in tweeën. Laat het nu 10 minuten zo staan.

20. Rol beide deeghelften tot een rechthoek van 30 x 20 cm, ongeveer 1,5 cm dik.

21. Pak je gesmolten boter en bestrijk de bovenkanten van elke helft.

22. Besprenkel beide helften met de resterende eetlepels suiker.

23. Pak de lange kant van elke helft en vouw deze naar het midden, waarbij je de rand aanduwt.

24. Pak de andere kant van elke helft en vouw deze kant richting het midden, waarbij je de andere, gevouwen helft met ongeveer 1,5 cm overlapt.

25. Plaats elk brood op een ingevette bakplat en bestrijk de broden met het restant van je gesmolten boter.

26. Plaats de bakplaat op een warme plaats, tot het in formaat is verdubbeld.

27. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

28. Bak de broden 45 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

29. Laat de broden afkoelen op een rekje en strooi er vervolgens poedersuiker overheen.

30. Serveer in plakken van 1-2cm dik!

Dat is alles! Een volledige, feestelijke, driegangen maaltijd met cannabis om te delen met gelijkgestemde vrienden en familie. Het samen aan tafel genieten van de lichte buzz die het eten opwekt, zal een garantie zijn voor een onvergetelijke kerst en iedereen samenbrengen in deze tijd van feest en vreugde.