Blog
Een Miljoen Dollar Voor De Legalisatie Van Cannabis Van Een Loterijwinnaar
1 min

Een Miljoen Dollar Voor De Legalisatie Van Cannabis Van Een Loterijwinnaar

1 min
Nieuws Wetgeving

Hij zegt dat het bereiken van zijn doel om cannabis te legaliseren meer voor hem betekent dan het winnen van de jackpot, vandaar de beslissing om de campagne te ondersteunen.

Vorig jaar hadden wiet gebruikers in de staten Colorado en Washington hun eigen reden tot een feestje: een wet werd goedgekeurd die het legaal maakte om marihuana te bezitten, roken en te verhandelen. Nu kreeg de beweging tot het legaliseren van marihuana in Canada een zegen: een toegewijde activist won recentelijk de jackpot van $25.000.000 in een loterij en hij beloofde om een miljoen te geven aan de beweging.

4/20 vieringen werden allemaal gesponsord door deze geluksvogel uit British Columbia. Bob Erb is al sinds 1970 een sterke voorstander van dit doel. Hij zegt dat het bereiken van zijn doel om cannabis te legaliseren meer voor hem betekent dan het winnen van de jackpot, vandaar de beslissing om de campagne te ondersteunen. 40 Jaar spelen in de loterij en worstelen om marihuana de eer te geven die het verdient; het eerste is gelukt, waarom niet streven naar het tweede?

Continu herhaalt Erb dat het tijd is voor een verandering voor cannabis, hij vocht meerdere decennia voor sociale rechtvaardigheid en mensenrechten en is niet van plan te stoppen omdat hij 25 miljoen dollar heeft gewonnen. Veel loterijwinnaars nemen ontslag van hun werk en genieten de rest van hun leven in de zon onder een palmboom. Maar niet Bob Erb. Na het besteden van zijn hele leven in een actieve marihuana verzetsbeweging, ziet hij de situatie meer als een extra reden tot actie. Nu dat hij alle middelen heeft die hij nodig heeft, kan het voeren van een campagne voor legaliteit meer effectief zijn.

In 2001 deed hij zonder succes mee aan de provinciale verkiezingen van British Columbia voor de Marihuana Partij en ook streed hij voor de positie van burgemeester van zijn woonplaats Terrace. Nu, met een flinke lading geld om te besteden aan zijn campagne, zou hij wel eens kunnen heroverwegen om opnieuw te beginnen, maar met hoger belang. Hij heeft zijn zinnen gezet op het nationale parlement. De volgende Canadese federale verkiezingen zouden daarom wel eens getuige kunnen zijn van een goed gefinancierde comeback van de Marihuana Partij (of gewoon een Bob Erb organisatie), met een enkel, duidelijk doel: het reguleren van veilige toegankelijkheid tot marihuana van goede kwaliteit voor alle volwassenen die het willen hebben.

Inmiddels werden al diverse organisaties genoemd als begunstigden van de verwennerij van Bob Erb: NORML Women's Alliance of Canada, NORML Canada, Sensible BC, Stop the Violence BC en de 430 rallies.

Op 4/20 pleitten miljoenen mensen over de hele wereld voor hervormingen op het gebied van cannabis. Met een beetje geluk hebben de Canadezen rond dezelfde tijd volgend jaar, net als hun buren uit Washington, reden tot een feestje.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken