Blog
Een Overheerlijk Potcorn Recept
2 min

Een Overheerlijk Potcorn Recept

2 min

Verander gewone popcorn in een groene traktatie.

Dankzij de creatie van cannabis boter, hierna "budder" genoemd, is het benevelen van je snack makkelijker dan ooit. Budder kan de boter in elk recept vervangen. Mensen die dol zijn op groene eetbare producten, zijn al langer bekend met brownies en koekjes met budder, maar soms verlangen we naar iets nieuws. Wanneer je een onbedwingbare trek hebt in iets zouts en knapperigs, dan is er niets lekkerder dan wat overheerlijke, zelfgemaakte potcorn.

Jawel, potcorn! In feite is potcorn jouw favoriete popcorn, gemaakt naar jouw wensen, maar met de toevoeging van een, met budder verzadigde, smaakstof, die het tot een zalige snack maakt.

Hier is het basisrecept. Je begint met ongeveer 2 liter popcorn in een grote kom, waarin je genoeg ruimte hebt om te roeren. Dan sprenkel je ongeveer 125 ml gesmolten budder over de popcorn. Verdeel dit goed, zodat de popcorn gelijkmatig wordt bedekt. Voeg een snufje zout toe en schud het nog eens door voor het simpelste potcorn recept ooit!

Mocht je geen budder hebben en een recept nodig hebben, lees dan ons artikel over "Het maken van cannabis boter."

Potcorn deluxe

Simpele potcorn is goed genoeg, maar met een aantal smaakstoffen kan het nog beter worden! Als je van pittig houdt, zullen een paar druppels hete saus in je budder het gewenste effect leveren. Als je behoefte hebt aan iets Aziatisch, kan je wat sojasaus en een beetje sesamolie toevoegen aan je gesmolten budder. Zout met een smaakje is ook het proberen waard. Elk gedroogd kruid kan eenvoudig worden toegevoegd aan het zout. Denk aan knoflookpoeder, gedroogde Italiaanse kruiden of Parmezaanse kaas in je zout voor Potcorn Italiano. Biefstukkruiden zijn ook overheerlijk voor een zalige potcorn, net zoals die kruidenzakjes die je kan vinden in instant noedels.

Dit zijn allemaal goede ideetjes als je trek hebt in zout, maar wat nou als je snakt naar zoetigheid? Het is makkelijk zat om een theelepel vanille toe te voegen aan je budder en, in plaats van zout, kaneel en suiker over je popcorn te sprenkelen. Wanneer het echter gaat om zoete potcorn decadentie, gaat er niets boven een knapperige, karamel Potcorn.

Knapperige karamel Potcorn

Probeer dit overheerlijke recept. Zorg wederom voor ongeveer 2 liter popcorn in een schaal die groot genoeg is om in te kunnen roeren. In een sauspan of gietijzeren koekenpan, combineer je 500 ml bruine suiker, 230 ml budder, 230 ml maïs siroop en een snufje zeezout. Breng deze mix aan de kook op gemiddeld hoog vuur, terwijl je constant blijft roeren. Zodra het kookt, voeg je een klein blikje gezoete, gecondenseerde melk toe. Breng het weer aan de kook en laat het ongeveer 12 minuten doorkoken. Blijf constant roeren.

Haal de pan van het vuur en roer er een theelepel vanille door. Giet de helft van het karamel mengsel over de popcorn, schud een paar keer door en giet dan de resterende karamel eroverheen. Als je wil, kan je wat meer zout toevoegen. Als je, bizar genoeg, niet van plan bent het meteen te eten, kan de karamel potcorn worden bewaard in een luchtdichte container, zodra het is afgekoeld.

Een meer krokante karamel potcorn kan worden gemaakt door het uitvoeren van een extra handeling. Nadat je de potcorn hebt overgoten met de karamel, breng je alles over op een goed ingevette bakplaat en bak je potcorn gedurende 40 minuten in de oven (ongeveer 125 graden). Haal de potcorn uit de oven en laat het afkoelen op een ingevet stuk aluminiumfolie.

Er zijn talloze manieren waarop je budder kan gebruiken om je popcorn te verbeteren en de enige beperking is je eigen fantasie. Voel je vrij om je eigen speciale potcorn recepten te bedenken en geniet van de Munchy Hemel.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken