Female Seeds: Zadenbank Van De Maand Juni 2018


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisZadenbank Van De Maand

Female Seeds: Zadenbank Van De Maand Juni 2018


Zamnesia’s keuze voor juni’s zadenbank van de maand is... Female Seeds! Opgericht door meesterbreeder Ferry Elsinga, creëert het team vrouwelijke zaden als geen ander. Ontdek wat deze zadenbank extra speciaal maakt.

Hier bij Zamnesia eren we graag elke maand het zware en consistente werk van degenen die ons voorzien van de prachtige kleine tijdscapsules. Oftewel: zaden. En voor juni 2018 hebben we Female Seeds geselecteerd.

Dit jaar bereiden ze zich voor op de overgang van hun bedrijf als best bewaarde geheim naar een mainstream onderneming. Ze zijn klaar om de wereld van cannabisveredeling te veroveren. Deze legendarische zadenbank is een verborgen juweeltje onder de meestertelers van over de hele wereld. Het bedrijf werd opgericht in 2003. Ze hadden echter nooit marketingfondsen nodig om de top te bereiken. Hun product sprak voor zich.

2018 markeert de vijftiende verjaardag van het bedrijf - het jaar waarin het een nieuwe richting inslaat. Het merk wordt nieuw leven ingeblazen en hun missie wordt versterkt: sociaal en milieubewust te werk gaan. Female Seeds promoot een vrolijke en duurzame cannabis levensstijl. Ze doen dit met consciëntieuze werkwijzen en een minimale ecologische voetafdruk.

GERELATEERD ARTIKEL
Nederwiet! Alles Over Nederlandse Wiet En De Top 3 Van In Nederland Ontwikkelde Cannabissoorten

Nederwiet is een knap staaltje van innovatieve cannabisveredeling. Het waren wij, Nederlanders, die een revolutie veroorzaakten in de cannabiswereld.

ZADENBANK VAN DE MAAND: FEMALE SEEDS

Female Seeds is het geesteskind van Ferry Elsinga. Hij is een voormalig technisch ingenieur die al vroeg ontdekte dat de 9 tot 5 bedrijfscultuur niet bij hem paste. Gevoed door zijn passie voor planten en de natuur verhuisde hij in de jaren ’80 naar Amsterdam. Daar werd hij een ware meesterkweker. Hij begon welbeschouwd met niets toen hij de eerste cannabis-specifieke kweekwinkel ooit bezocht, Positronics. Van het een kwam het ander en niet veel later ging Ferry zaden veredelen voor de shop. Deze samenwerking leidde tot de creatie van enkele revolutionaire variëteiten, zoals Early Mist, Ice en Hollands Hoop.

Ferry was ook verantwoordelijk voor het perfectioneren van de al geprezen Northern Lights, Neville’s Haze en Bubblegum. Hij veroorzaakte heel wat deining toen hij erin slaagde het beruchte rode fenotype van een hoogwaardige Skunk lijn te isoleren. Dit noemde hij de Skunk Special.

GERELATEERD ARTIKEL
De Oorsprong Van Skunk Cannabis En De Top 3 Skunk Strains

Skunk wiet is wereldberoemd. De reputatie van deze geweldige strain overstijgt zich. We reizen terug de tijd in om te ontdekken hoe ’s...

Opmerkelijk genoeg was Ferry tot in de jaren ’90 een pionier in het experimenteren met ruderalis genetica. Hiermee wilde hij vroegbloeiende soorten verkrijgen. Hij besefte niet dat slechts tien jaar later de wonderlijke autoflowering variëteiten de markt zouden revolutioneren. Hij creëerde Early Sativa. Hierbij was sprake van een, zoals de naam al doet vermoeden, significant kortere periode van zaad tot oogst. Dit maakte het mogelijk om buiten compleet volgroeide sativa planten te kweken in een meer gematigd klimaat. De variëteit is sinds 1998 gebruikt als model voor de veel geprezen Outdoor Grapefruit. Ferry veredelde ook de Aurora Indica voor Nirvana Seeds in 1993. Een jaar later creëerde hij de gerenommeerde en gerespecteerde ICE®.

Richting de jaren 2000 bleef Ferry zijn technieken en experimenten perfectioneren, totdat in 2003 Female Seeds werd opgericht. Met unieke methodes voor de productie van vrouwelijke zaden (niet “gefeminiseerde” zaden), waren Ferry en zijn team onmiddellijke uitblinkers. Sterker nog, ze waren meteen zo succesvol dat er meer vraag dan aanbod was. De lancering van White Whidow x Big Bud zette Female Seeds in 2010 helemaal op de kaart. Ze hadden hiermee een verbluffend succes.

Female Seeds heeft een complete lijn hybrides afgestemd op zelfs de meest veeleisende kweekomstandigheden. Momenteel wil het bedrijf zijn populariteit uitbreiden in de wereld van hoogwaardige cannabis genetica.

DE TOP 5 FEMALE SEEDS CANNABIS VARIËTEITEN

Het was een lastige opgave, maar we zijn erin geslaagd om de catalogus van Female Seeds in te korten tot onze vijf favoriete cannabissoorten. Bekijk onze top vijf.

EASY SATIVA

Easy Sativa (Female Seeds)

Deze soort is een makkie voor de beginnende kas- of buitenkweker. Maar de term “easy” betekent niet dat ze minder opbrengt of minder krachtig is dan andere soorten. Het houdt echter wel in dat je een volledig rijpe 150-250cm hoge plant kun oogsten zo rond september.

De woorden “september” en “sativa” worden normaal gesproken nauwelijks samen gezien. Deze sativa-dominante variëteit bloeit in slechts vijftig dagen. Dat betekent dat, indien juist gepland, je gemakkelijk twee buitenoogsten kunt behalen. Zelfs in meer noordelijke klimaten.

Dit hoogproductieve wonder is, tot op heden, gekroond tot een van de Nederlandse top cultivars. De zoete en kruidige nasmaak, gecombineerd met de heldere en opwekkende high vullen de al indrukwekkende lijst aan van aantrekkelijke kenmerken van Easy Sativa. Dit is absoluut wiet van connaisseur kwaliteit. Ze is voor iedere kweker een eer om in de tuin te mogen hebben.

LEMON KUSH

Lemon Kush (Female Seeds)

Lemon Kush is een verwennerij om te kweken. Er zijn drie afzonderlijke fenotypen. Feno #1 is lang, uitstrekkend en heeft meer tijd nodig om te volgroeien. Feno #2 is een klassieke korte, bossige en snelbloeiende plant. Feno #3 is meer uitstrekkend, iets meer sativa, maar met een even snelle bloeitijd.

Met wortels in de Chitral regio in Pakistan, floreert deze variëteit waar je citrusvruchten ziet groeien. Mediterrane en oceanische gebieden zijn ideaal voor de buitenteelt en de geuren doen de genetica tot haar recht komen. Hoewel ze onmiskenbaar indica is, biedt ze ook wat herkenbare sativa nuances. Verwacht een creatieve cerebrale high samen met een ontspannende lichamelijke buzz. Empirisch bewijs suggereert dat dit een ideale soort is voor degenen die medicinaal gebruiken. Denk hierbij aan chronische pijn, migraine, spierspasmen, spierspanningen en ontstekingen.

GERELATEERD ARTIKEL
Chronische Pijn Behandelen Met Medicinale Cannabis

Recent onderzoek toont aan dat cannabis extreem effectief is bij de behandeling van chronische pijn. Pijn is een aandoening die vaak wordt onderschat.

WHITE WHIDOW X BIG BUD

White Widow x Big Bud (Female Seeds)

Deze kruising is de bestseller van Female Seeds en daar is een goede reden voor. Ze heeft zichzelf jaar in, jaar uit bewezen als een solide keuze voor elk type kweker. En dan met name voor degenen die binnen werken. Van Deep Water Culture (DWC) tot ScrOG en SOG om de ruimte te benutten; WW x BB reageert goed op allerlei vormen van druk.

Met opbrengsten tot wel 600g/m² binnen, kan ze buiten gemakkelijk boven de 200cm uitgroeien. Een gangbare zeven tot acht weken bloei kan verwacht worden. Evenals een scherpe geur, gemengd met een fruitig aroma. De effecten zijn krachtig; kenmerkend voor een Widow nageslacht. Oorspronkelijk uitgebracht in 2010, is WW x BB tot op heden een gouden standaard voor breeders. Het betreft het resultaat van meerdere generaties van genetische stabilisatie. En dat alles culminerend in een voorspelbare en betrouwbare F1.

C99

C99 (Female Seeds)

C99 is op zichzelf al een buitengewone variëteit. Haar ware oorsprong staat nog ter discussie. Ferry begon te werken aan zijn interpretatie door het kruisen van twee bekende Brothers Grimm C99’s in 1999. In 2003 was hij voldoende overtuigd van zijn werk om het aan te bieden aan het grote publiek. Female Seeds C99 heeft twee aparte feno’s: de Grapefruit en de Pineapple - beide iconische delicatessen van connaisseur kwaliteit. Er wordt gezegd dat de genetica afstamt van Sweet Thai en Durban Poison landrassen. Maar dan zonder de extreem lange equatoriale bloeitijden.

GERELATEERD ARTIKEL
Wat zijn landsoorten en hun heirloom cannabissoorten?

Doordat er ieder jaar honderden nieuwe cannabissoorten de kop opsteken, hebben veel mensen nog nooit gehoord van de origines van de wiet...

Het resultaat is een zwaar productieve plant die tussen de 500-600g/m² oplevert. Ze kan binnen 100cm bereiken en tot wel 200cm buiten. Standaard bloeiperiodes van gemiddeld 8,5 weken maken haar ideaal voor buitenteelt. Maar ook voor binnenkweek waarbij trainingstechnieken gebruikt worden. Een ander interessant gegeven is het ongewoon hoge CBD gehalte. Dat is niet gebruikelijk voor sativa-dominante soorten. Het leidde zelfs tot de naamgeving van het “CBD-sativa” chemotype.

AUTO SPEED BUD

Auto Speed Bud (Female Seeds)

Velen beschouwen deze soort als de voorouder van alle autoflowering variëteiten. Ze is perfect voor de beginnende of luie kweker en kan vrijwel alles weerstaan, behalve te veel kou. Auto Speed Bud is hoe dan ook binnen twaalf weken klaar. Of ze nu in een hoogwaardige kweektent, of simpelweg verwaarloosd op een schaduwrijk balkon staat; ze levert eigenlijk altijd meer dan genoeg. Eén ding om op te merken, is dat de opbrengst in directe verhouding staat tot de hoeveelheid licht die ze ontvangt. Buiten dat vereist ze minimale aandacht.

De geur is niet zeer intens, maar de smaak is diep en dynamisch. Ze heeft een kenmerkend diesel aroma. Dit is gehuld in een zeer zacht ruikende geurcombinatie. De high is erg sativa-achtig, stimulerend en opwekkend.

WIN GRATIS GOODIES BIJ IEDERE NIEUWE “ZADENBANK VAN DE MAAND”!

Voorgaande Zadenbanken Van de Maand, evenals die waar je nu over leest, verdienen eeuwige roem van ons hier bij Zamnesia! Lees over eerdere en huidige winnaars en blijf onze blog bezoeken voor de toekomstige gegadigden. Elke maand wordt een andere uitmuntende zaadbank in de spotlights gezet, waarbij we aftrappen met een nieuwe ronde fantastische kortingen en verrassingscadeautjes betreffende het specifieke merk. Dus ga je gang. Als je hier eenmaal klaar bent, bekijk dan de huidige Zadenbank Van De Maand en profiteer van de gratis goodies!

Bekijk de huidige seedbank van de Maand
BSF Seeds: Zadenbank Van De Maand, Maart 2019

BSF Seeds is uitgeroepen tot Zadenbank van de maand maart 2019. We prijzen dit bedrijf voor het veredelen van serieus grote en vee [...]

Zamnesia schrijver

Geschreven door: Zamnesia
Zo af en toe dragen schrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten