Blog
Filtert Het Water In Je Bong De THC Eruit?
1 min

Filtert Het Water In Je Bong De THC Eruit?

1 min
Headshop Producten

Een bong gebruiken is een klassiek tijdverdrijf en een extreem populaire manier om in zeer korte tijd een intense high te bereiken. Maar berooft het water in je bong jou van THC?

Volgens onderzoek zou dit kunnen. THC is niet in water oplosbaar, wat betekent dat het niet oplost in, of bindt aan, water. Analyses van de rook van cannabis, zowel voor als na het passeren door water, tonen aan dat het proces de hoeveelheid THC in de rook verlaagt.

In het onderzoek in kwestie, een gezamenlijke inspanning van de School of Medicine, University of Athens en het Laboratorium voor Organische Chemie, Universiteit Utrecht, werd ontdekt dat het water zowel oplosbare als onoplosbare deeltjes opnam, waaronder THC en andere cannabinoïden. Het merendeel van de THC kon echter ongehinderd passeren.

Ook werd ontdekt dat sommige van de uitgefilterde bestanddelen verantwoordelijk waren voor catatonie in muizen maar ook spontane motoractiviteit onderdrukten. Door water gefilterde rook wekte deze toestanden niet op. Het suggereert dat het in water filteren van cannabis rook bestanddelen eruit verwijdert die het gedrag beïnvloeden.

Het komt erop neer dat je bong inderdaad een kleine hoeveelheid THC verwijdert, maar deze hoeveelheid is zo verwaarloosbaar dat het geen merkbaar verschil heeft op je high.

ANDERE CONSEQUENTIES

Als je rekening houdt met het feit dat een bong zorgt voor een meer soepele, koele rook, dan klinkt het idee van een beetje THC-verlies niet eens zo vreselijk; zie het als een compromis. Maar hoe zit het met de rest? Helpt het water echt om schadelijke componenten uit de rook te filteren? Nou, onderzoek van de University of Texas en van Harvard's Public School of Health suggereert dat de rook in een bong effectief is in het verwijderen van acroleïne en aceetaldehyde uit de rook. Beiden zijn giftig voor de belangrijkste afweercellen van de longen.

Er is echter ook onderzoek dat suggereert dat bong water effectiever is in het eruit filteren van cannabinoïden dan de schadelijke componenten van teer, waardoor de teer tot THC verhouding van de water gefilterde rook wordt verhoogd. Gelukkig kleven hier geen praktische gevolgen aan omdat de hoeveelheid teer niet daadwerkelijk wordt verhoogd. Deze hoeveelheid is nog steeds hetzelfde, maar omdat de hoeveelheid THC is verlaagd, krijg je dus in verhouding meer teer binnen, vergeleken met de THC. We hebben echter al vermeld dat de afname in THC zo minimaal is dat het geen verschil zal maken in je high. Het is maar dat je het weet!

Gerelateerd artikel

Hoe Je Grondig Je Vieze Bong Of Pijp Schoonmaakt

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers
Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.


Read more about
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken