Blog
Franse Cannabis Activist Opgepakt
1 min

Franse Cannabis Activist Opgepakt

1 min
Nieuws Wetgeving

Het in bezit hebben en gebruiken van een illegale drug; dat was de officiële tenlastelegging van Dominique Broc, een van de vooraanstaande marihuana activisten in Frankrijk. Hij werd gearresteerd in z

Het in bezit hebben en gebruiken van een illegale drug; dat was de officiële tenlastelegging van Dominique Broc, een van de vooraanstaande marihuana activisten in Frankrijk. Hij werd gearresteerd in zijn huis, waar ook 126 planten en 26 gram wiet werd gevonden, en kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete. Gelukkig hoeft hij niet te zitten, nog niet.

Hij is de oprichter van de eerste Franse Cannabis Club, een Europese oplossing voor het verstrekken van legale marihuana van hoge kwaliteit voor haar leden. Ondanks deze goed doordachte opzet, is dit systeem op dit moment niet bepaald in het Franse strafwetboek, vandaar de veroordeling.

Omdat de 44 jaar oude Broc niet vindt dat hij schuldig is voor het bezit van marihuana, is hij van plan in beroep te gaan. Zijn advocaat, Philippe Baron, probeerde in de rechtbank aan te tonen dat het gedrag van Broc in feite een legitieme burgerlijke ongehoorzaamheid is, iets dat toegestaan is in de verdraaide Franse wet. Omdat Broc zijn cannabis club niet op wou geven, wordt hij binnenkort weer in de rechtbank verwacht. Als de volgende keer besloten wordt dat hij in tegenspraak met de wet handelt, kan hij verwachten dat zijn zes maanden voorwaardelijk wordt omgezet in gevangenisstraf. In de tussentijd hebben ook andere cannabis clubs in Frankrijk officiële opdracht gekregen om te sluiten. Er waren er maar weinig die zich hier druk om maakten.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken