Blog
Gebruik Van Marihuana Onder Tieners Is In 2014 Niet Toegenomen
1 min

Gebruik Van Marihuana Onder Tieners Is In 2014 Niet Toegenomen

1 min
Nieuws Onderzoek

De cijfers zijn binnen! Vrees niet, overbezorgde ouders! Het gebruik van marihuana door tieners is, ondanks legalisatie, niet toegenomen!

Goed nieuws! Een nieuw onderzoek ondersteunt het concept dat gelegaliseerde cannabis het gebruik onder tieners niet zal laten stijgen. Het onderzoek heeft bevindingen gepubliceerd, waarin staat dat het gebruik van cannabis door tieners in 2014 (in de VS) niet is toegenomen, ondanks de dramatische verschuiving in de marihuana wetgeving. Wanneer alle leeftijdsgroepen werden gecombineerd, is het landelijk gebruik in feite afgenomen.

We hebben het hier over de Monitoring the Future enquête, die al 40 jaar lang elk jaar lang wordt uitgevoerd, waarbij de nadruk wordt gelegd op het gebruik van marihuana onder drie leeftijdsgroepen, 14-jarigen, 16-jarigen en 18-jarigen. Binnen deze drie leeftijdsgroepen wordt het levenslange gebruik, jaarlijks gebruik, maandelijks gebruik en dagelijks gebruik gemeten.

In het onderzoek werd ontdekt dat het gebruik op middelbare scholen in de laatste zes jaar niet zo laag is geweest, waarbij 30 procent van de ondervraagde tieners toegaf op een bepaald punt in hun leven marihuana te hebben geprobeerd. 14 Procent bekende de laatste maand nog te hebben gebruikt.

Dit nieuws heeft vele bezorgde ouders en medisch professionals gerustgesteld. Dr. Nora Volkow, directeur van de National Institute of Drug Abuse, zei op een conferentie over de uitslag van de enquête: "We hebben geen toename gezien in het gebruik, terwijl we wel bang waren dat dit zou gebeuren."

Deze bevindingen worden ondersteund door een recente enquête uit Colorado (waar wiet recentelijk is gelegaliseerd), waarin ook een lichte afname werd geconstateerd in het gebruik van marihuana onder tieners, tegen alle verwachtingen in.

Volkow gaf echter ook aan dat uit de enquête bleek dat de kans, dat tieners eetbare cannabis gebruiken in een staat waar medische marihuana gelegaliseerd is, anderhalf keer groter is dan in staten die medische marihuana nog niet hebben gelegaliseerd en dat ze dit zorgwekkend vindt.

Het is nog steeds erg vroeg om de effecten van de legalisatie te bepalen en de tijd zal het leren. Je kan de bevindingen van de enquête zelf hier nalezen.


Read more about
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken