Blog
Gezelschapsplanten Na De Oogst
2 min

Gezelschapsplanten En Wat Je Ermee Kunt Doen

2 min
Headshop Products

In dit artikel ontdek je de verschillende mogelijkheden van gezelschapsplanten. Zo kun je ermee koken of ze samen met cannabis verdampen.

Wist je dat andere planten wonderen kunnen verrichten voor je cannabisplant? Het is echt waar. We noemen dit "gezelschapsplanten" en ze zijn een natuurlijke oplossing voor al je tuinproblemen. Misschien heb je er nog nooit van gehoord. Het houdt in dat je cannabisplanten in de directe omgeving groeien van nuttige planten, zoals lavendel, kamille en citroenmelisse. Zo verjaag je niet alleen ongedierte, je trekt tevens nuttige beestjes aan.

Gezelschapsplanten benutten ook de ruimte waardoor je gewassen op hun beurt productiever worden. Er zijn nog enkele voordelen als je gezelschapsplanten gebruikt. Zo kunnen ze je opbrengst verhogen en je kostbare gewassen beschermen. Kortom, ze zorgen ervoor dat je hele kweekoperatie succesvoller verloopt.

JE HEBT JE WIET GEOOGST, WAT NU?

Gezelschapsplanten zijn op verschillende manieren te gebruiken. Zelfs na de oogst. Ze kunnen ook heilzaam zijn. Je kunt ze eveneens in gerechten verwerken of verdampen met wat wiet. In dit artikel bespreken we verschillende mogelijkheden voor het hergebruik van je gezelschapsplanten. Er gaat zo niets verloren, daar kun je op rekenen!

COMBINEER GEZELSCHAPSPLANTEN MET GERECHTEN

Gezelschapsplanten als dille, kervel, koriander, munt en basilicum doen het goed in praktisch alle maaltijden. Dus waarom verwerk je ze niet in gerechten? Dille doet het bijvoorbeeld geweldig in wortelsoep. Eieren met verse kervel zijn ook niet te weerstaan. En dan heb je nog koriander. Dit kruid brengt fruit en groente tot leven.

Munt kun je het best door een salade husselen. En wat dacht je van zelfgemaakte chocolade met munt? Ook als je niet opgewonden raakt van deze heerlijkheden kun je creatief te werk gaan. Je kunt ze toevoegen aan wat je maar lekker lijkt. Nogmaals, al deze kruiden doen het goed door je eten.

MIX GEZELSCHAPSPLANTEN MET CANNABIS

Zamnesia heeft een groot aantal kruiden om te verdampen in het assortiment, waaronder lavendel, munt en kamille. Deze zijn echter uitsluitend geschikt voor in je vaporizer. Niet om gewoon te roken. Zoals je weet, zit daar een verschil tussen. Als je cannabis met een vaporizer gebruikt, is dat gezonder en zuiverder. Als je gezelschapsplanten mixt met cannabis wordt de ervaring met je vaporizer nog beter.

Gerelateerd verhaal

De Beste Kruiden Om Te Mixen Met Cannabis

Ten eerste bieden ze een unieke smaak en geur als ze gemengd worden. Ten tweede heb je de dubbele voordelen - die van cannabis en van de gezelschapsplant. Daar komt nog bij dat de high anders is. Maar dat kan een goede zaak zijn.

Doe het in het begin wel rustig aan. Als je nooit eerder gezelschapsplanten hebt verdampt, neem dan je tijd. Je weet maar nooit hoe je lichaam op de effecten reageert. Je moet ook de juiste temperatuur voor het verdampen van kruiden weten. Voor meer info over dat onderwerp zou je onze gids over vaporizer temperaturen eens kunnen checken.

ZET THEE VAN JE GEZELSCHAPSPLANTEN

Thee is geweldig. Als je een pot thee zet van je gezelschapsplanten, zoals citroenmelisse, kamille en lavendel, kan dat je een hoop gezondheidsvoordelen bieden.

Gerelateerd verhaal

De 10 Beste Kruiden Om Thee Mee Te Maken

Brittney

Geschreven door: Brittney
Brittney, die stellig gelooft dat cannabis van groot belang nu kan zijn voor de samenleving, geniet er zelf al heel lang van. Deze liefde is terug te zien in haar schrijven, waarmee ze mensen via een liefde voor cannabis wil informeren, leren, en samenbrengen.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Products
Zoeken in categorieën
of
Zoeken