Blog
Gezelschapsplanten Na De Oogst
3 min

Gezelschapsplanten En Wat Je Ermee Kunt Doen

3 min
Headshop Products

In dit artikel ontdek je de verschillende mogelijkheden van gezelschapsplanten. Zo kun je ermee koken of ze samen met cannabis verdampen.

Wist je dat andere planten wonderen kunnen verrichten voor je cannabisplant? Het is echt waar. We noemen dit "gezelschapsplanten" en ze zijn een natuurlijke oplossing voor al je tuinproblemen. Misschien heb je er nog nooit van gehoord. Het houdt in dat je cannabisplanten in de directe omgeving groeien van nuttige planten, zoals lavendel, kamille en citroenmelisse. Zo verjaag je niet alleen ongedierte, je trekt tevens nuttige beestjes aan.

Gezelschapsplanten benutten ook de ruimte waardoor je gewassen op hun beurt productiever worden. Er zijn nog enkele voordelen als je gezelschapsplanten gebruikt. Zo kunnen ze je opbrengst verhogen en je kostbare gewassen beschermen. Kortom, ze zorgen ervoor dat je hele kweekoperatie succesvoller verloopt.

JE HEBT JE WIET GEOOGST, WAT NU?

Gezelschapsplanten zijn op verschillende manieren te gebruiken. Zelfs na de oogst. Ze kunnen ook heilzaam zijn. Van sommige word je relaxed, terwijl andere je stofwisseling bevorderen. Ook kunnen ze angsten doen afnemen; de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Je kunt ze eveneens in gerechten verwerken of verdampen met wat wiet. In dit artikel bespreken we verschillende mogelijkheden voor het hergebruik van je gezelschapsplanten. Er gaat zo niets verloren, daar kun je op rekenen!

DROOG EN ROOK JE GEZELSCHAPSPLANTEN

Het klinkt misschien ongelofelijk, maar je kunt gezelschapsplanten in je pijpje stoppen en roken. Lavendel, kamille en citroenmelisse kunnen gerookt worden als het eenmaal droog is. Laten we eerst eens naar lavendel kijken. Dit kruid is een van de meest ontspannende die er zijn. Op cannabis na, natuurlijk. Het zou tevens een goed ingrediënt voor een gezonde nachtrust kunnen zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de verrukkelijke geur en boterzachte smaak.

Related Story

De Beste Vaporizers Voor Het Roken Van Droge Kruiden

Kamille wordt echter algemeen gebruikt bij de behandeling van aandoeningen als depressies, stress en angst. Het helpt ook bij het verlichten van hoofdpijn en het stimuleren van de spijsvertering. Het kan bijna niet op; kamille helpt je eveneens te ontspannen en laat je slapen als een roos. Het geurt net als appels. Dat is een prettige combinatie en creëert een unieke aangename smaak.

Tot slot; citroenmelisse. Dit kruid wordt al eeuwen gebruikt voor het verlichten van hoest, verkoudheid en het verbeteren van de bloedsomloop. Citroenmelisse is ook goed te gebruiken om je geest tot rust te brengen. Het veroorzaakt een aangename ontspanning. Het kruid is zeer geliefd vanwege het verrukkelijke aroma dat verspreid wordt. De smaak kan voor sommige mensen een beetje tegenvallen. Maar als je van citroen houdt, zou je het best lekker kunnen vinden.

COMBINEER GEZELSCHAPSPLANTEN MET GERECHTEN

Gezelschapsplanten als dille, kervel, koriander, munt en basilicum doen het goed in praktisch alle maaltijden. Dus waarom verwerk je ze niet in gerechten? Dille doet het bijvoorbeeld geweldig in wortelsoep. Eieren met verse kervel zijn ook niet te weerstaan. En dan heb je nog koriander. Dit kruid brengt fruit en groente tot leven.

Munt kun je het best door een salade husselen. En wat dacht je van zelfgemaakte chocolade met munt? Ook als je niet opgewonden raakt van deze heerlijkheden kun je creatief te werk gaan. Je kunt ze toevoegen aan wat je maar lekker lijkt. Nogmaals, al deze kruiden doen het goed door je eten.

MIX GEZELSCHAPSPLANTEN MET CANNABIS

Zamnesia heeft een groot aantal kruiden om te verdampen in het assortiment, waaronder lavendel, munt en kamille. Deze zijn echter uitsluitend geschikt voor in je vaporizer. Niet om gewoon te roken. Zoals je weet, zit daar een verschil tussen. Als je cannabis met een vaporizer gebruikt, is dat gezonder en zuiverder. Als je gezelschapsplanten mixt met cannabis wordt de ervaring met je vaporizer nog beter.

Related Story

De Beste Kruiden Om Te Mixen Met Cannabis

Ten eerste bieden ze een unieke smaak en geur als ze gemengd worden. Ten tweede heb je de dubbele voordelen - die van cannabis en van de gezelschapsplant. Daar komt nog bij dat de high anders is. Maar dat kan een goede zaak zijn.

Doe het in het begin wel rustig aan. Als je nooit eerder gezelschapsplanten hebt verdampt, neem dan je tijd. Je weet maar nooit hoe je lichaam op de effecten reageert. Je moet ook de juiste temperatuur voor het verdampen van kruiden weten. Voor meer info over dat onderwerp zou je onze gids over vaporizer temperaturen eens kunnen checken.

ZET THEE VAN JE GEZELSCHAPSPLANTEN

Thee is geweldig. Je kunt het drinken om rustig te worden. Het geeft energie. En je kunt het zelfs als afrodisiacum gebruiken. Als je een pot thee zet van je gezelschapsplanten, zoals citroenmelisse, kamille en lavendel, kan dat je een hoop gezondheidsvoordelen bieden.

We beginnen met citroenmelisse. Van dit kruid is bekend dat het een lang en gezond leven bevordert. Behalve dat het de geest ontspant, voorkomt het ook slapeloosheid en verbetert het de gezondheid van de huid. Citroenmelisse is eveneens een krachtige antioxidant. Van het beschermen van de hersencellen tot het verbeteren van de leverfunctie, citroenmelisse is waarachtig een magisch kruid voor zowel lichaam als geest.

Related Story

De Beste Kruiden Om Thee Mee Te Maken

Dan komen we nu bij kamille. Dit multi toepasbare kruid is bijzonder ontspannend. Beter nog, het helpt bij de spijsvertering en heeft antibacteriële eigenschappen. Kamille verhoogt tevens het beschikbare GABA in de hersenen. Het is daardoor bijzonder geschikt bij angst. Omdat het licht kalmerend werkt en tegelijkertijd de productie van glycine bevordert, ontspant het ook je spieren en zenuwen.

We besluiten met lavendel. Er was ooit, lang geleden in Londen een levendige handel in dit kruid. Het werd verkocht als afrodisiacum. Vandaar dat iedereen het kent als liefdeskruid. Maar je raakt er niet alleen opgewonden van. Je zintuigen krijgen er ook een boost van, zonder dat je beneveld raakt. Het belangrijkste terpeen is linalool. Dat zit ook in cannabis, mocht dat je iets zeggen. Je kunt van lavendel heerlijk smakende thee zetten. Lavendelthee is goed voor de bloedsomloop en dat is noodzakelijk bij seksuele opwinding. Nu weet je meteen waarom vooral mannen er baat bij kunnen hebben als ze dit kruid gebruiken.

Brittney

Geschreven door: Brittney
Brittney, die stellig gelooft dat cannabis van groot belang nu kan zijn voor de samenleving, geniet er zelf al heel lang van. Deze liefde is terug te zien in haar schrijven, waarmee ze mensen via een liefde voor cannabis wil informeren, leren, en samenbrengen.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Products
Zoeken in categorieën
of
Zoeken