Blog
Gezondheid & Veiligheid Van Magic Mushrooms
2 min

Gezondheid & Veiligheid Van Magic Mushrooms

2 min
Research Shroomshop

De meeste overheden ter wereld classificeren ze nog steeds als een illegale drug, maar wist je dat shrooms eigenlijk zeer minimale schade aanrichten. Zeker wanneer je ze vergelijkt met de schade, veroorzaakt door andere drugs, zoals alcohol en tabak

Door de jaren heen zijn er veel onderzoeken geweest naar de gevaren en effecten van psilocybine, de belangrijkste psychoactieve chemische stof, die voorkomt in magische paddestoelen en truffels. De meeste overheden ter wereld classificeren ze nog steeds als een illegale drug, maar wist je dat shrooms eigenlijk zeer minimale schade aanrichten. Zeker wanneer je ze vergelijkt met de schade, veroorzaakt door andere drugs, zoals alcohol en tabak (beiden legaal).

Een zeer recent onderzoek werd geleid door Professor David Nutt, de voormalige chef drugs adviesraad voor de overheid van het Verenigd Koninkrijk. In zijn onderzoek, werden drugs gerangschikt op persoonlijke schade en de maatschappij in zijn geheel. Door de samenwerking met experts op het gebied van schade door drugs, was hij in staat om succesvol te meten wat veel mensen zich al eens hadden afgevraagd. Ik bedoel, we weten allemaal wel dat meth schadelijker is dan wiet, maar op welke plek moeten ze precies worden gerangschikt?

Interessant genoeg bleek uit het onderzoek, met de titel "Drug harms in the UK", dat magische paddestoelen en magische truffels op de absoluut laagste plaats eindigden, zonder schade voor de maatschappij en met extreem minimale zelfbeschadiging. Raad eens wat er op nummer een stond voor maatschappelijke- en zelfbeschadiging? Helemaal goed, alcohol! En tabak komt er direct achteraan op nummer 6, net achter de beter bekende hard drugs als heroïne. Je leest het goed, volgens deze studie is alcohol slechter dan heroïne vanwege de schade die het aanricht.

In feite zijn er onderzoeken die suggereren dat, indien met mate genomen, de positieve effecten van magische paddestoelen en truffels de negatieve overtreffen.Drug Harm Scores

Weinig schade van de paddestoelen

Laten we bij het begin beginnen. Magische paddestoelen en magische truffels veroorzaken niet echt lichamelijke of fysieke schade. Ze zijn niet verslavend, ook niet lichamelijk, en het komt maar zelden voor dat iemand psychologisch afhankelijk van ze wordt; op dezelfde manier waarop je "afhankelijk" zou zijn van cannabis om te ontspannen, hoewel je lichaam er niet echt naar verlangt. Het is ook enorm moeilijk om een overdosis shrooms te nemen, omdat geschat wordt dat het giftige niveau aan psilocybine 2000 keer hoger ligt dan het psychoactieve niveau.

Het enige gevaar dat direct van magische paddestoelen komt is een foute trip. Dit kan angst, onrust en waanbeelden veroorzaken. Gelukkig blijven deze niet hangen nadat de drug is uitgewerkt en het lijkt erop dat een hoge dosering deze foute trips kan veroorzaken. Foute trips, hoewel ze zelden degenen om je heen schaden, kunnen ervoor zorgen dat jezelf per ongeluk schade toebrengt, dus het is altijd een goed idee om in een veilige en vriendelijke omgeving te verblijven als je gebruikt.

Het zoeken van wilde paddestoelen kan een enorm risico zijn, omdat je deze makkelijk kan verwarren met een, gelijk uitziende, giftige paddestoel. De meeste sterfgevallen, gelinkt aan paddestoelen, komen door mensen die denken dat ze magische paddestoelen hebben gevonden, die in werkelijkheid dodelijke paddestoelen zijn. Het kan enorm moeilijk zijn de verschillen te zien aan het uiterlijk. Het plukken en eten van de verkeerde paddestoelen kan leiden tot lever falen en uiteindelijk de dood. Er is geen risico op vergiftiging van werkelijke magische paddestoelen of truffels. En paddo-kweeksets elimineren het risico natuurlijk volledig.

Indien verstandig gebruikt, ervaren de meeste mensen voordelen van het gebruik van paddestoelen. Ze kunnen helpen om een beter begrip van het leven te kweken en dingen vanuit een nieuw perspectief te zien. Hoewel sommigen een trip omschrijven als een spirituele ervaring, kan het een gevoel van diepgaand medeleven, dankbaarheid en sensualiteit opwekken bij de gebruikers. Dit wordt ondersteund door een onderzoek, dat een jaar duurde en werd uitgevoerd door een team van John Hopins University. Dit onderzoek concludeerde dat de voordelen van het gebruik van shrooms de nadelen overtroffen, zeker bij gematigd gebruik.

Wat zegt dit nou allemaal over magische paddestoelen en hun truffel neefjes? Nou, zolang je verstandig bent en ze in een veilige omgeving gebruikt, is er niets aan de hand. Neem ze gewoon niet op een domme plaats, zoals een stadscentrum, of op plekken waar je zou kunnen vallen. Onthoud ook dat de legaliteit van magische paddestoelen en truffels verschilt van land tot land, dus zorg dat je weet waar je aan begint. Uiteindelijk zijn wellicht de wetten eromheen het meest gevaarlijk aan magische paddestoelen.


Read more about
Research Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken