Gluten-Vrij Pita Brood Met Wiet En Red-Eye Hummus

Gepubliceerd op:
Categorie: BlogRecepten

Gluten-Vrij Pita Brood Met Wiet En Red-Eye Hummus

Iedereen kan genieten door dit cannabis-toegediende pita en hummus gerecht te delen - het is veganistisch, gluten-vrij, en krachtig genoeg zodat iedereen lekker high wordt.

Er is niets vergelijkbaar met het snacken van een geroosterd pitabroodje met een hummus dip. Dus waarom zou je niet een beetje 'groene' flair toevoegen aan de mix, wat zorgt voor een heerlijke en buzz-inducerende (party) snack! Genieten voor alle cannabis liefhebbers! Hier is hoe je thuis je eigen cannabis-geïnspireerde pitabroodje en hummus kunt maken.

GLUTENVRIJE PITABROODJES MET WIET

Het bakken van deze pitta’s vult je keuken met een heerlijke geur. Ze zijn goddelijk - zacht, taai en bevredigend. Hopelijk, zul je net zo veel plezier hebben met ze te maken als ze te eten.

INGREDIËNTEN

2 kopjes warm water (ongeveer 35°C)

2 theelepels agave nectar (of je kunt ahornsiroop gebruiken, zoals je wilt)

2½ theelepels actieve droge gist

2 eetlepels cannabis-toegediende olijfolie (of je kunt cannabis-toegediende kokosolie gebruiken voor een zoetere smaak)

2 eetlepels gemalen chia- of lijnzaad

2 kopjes bruin rijstmeel

½ kopje pijlwortelmeel

½ kopje aardappelzetmeel

3 theelepels xanthaangom

1 theelepel fijn gemalen roze Himalaya zout

1 theelepel fijn gemalen regenboog peperkorrels

(Optioneel) Een paar eetlepels gedecarboxyleerde cannabis - voor nog meer "kick", een lekkere marijuana smaak en een aantrekkelijke groene kleur.

METHODE

1. In een grote kom, meng warm water samen met de agave nectar en gist.

2. Laat het 10 minuten op je aanrecht staan. De geactiveerde gist zal het water schuimig maken - Als dit niet gebeurt, was het water niet warm genoeg, en moet je opnieuw beginnen.

3. Voeg de cannabis-toegediende olie en zaden toe aan de mix, en roer.

4. In een aparte kom, meng het bruine rijstmeel, pijlwortelmeel, aardappelzetmeel, xanthaangom, zout, peper, en cannabis (indien je het gebruikt) samen.

5. Combineer de natte en droge ingrediënten en roer met een houten lepel. Je krijgt een licht plakkerige deeg.

6. Bedek de mengkom met een theedoek en laat het 45 minuten op een warme plek staan om te rijzen.

7. Verwarm de oven voor op ongeveer 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

8. Verdeel het deeg in balletjes - dit recept maakt 8 grote pitta’s. Strooi meel over het aanrecht en druk de balletjes voorzichtig plat zodat ze zacht zijn en klaar om te bakken.

9. Leg ze op de bakplaat en plaats in de hete oven gedurende 3 minuten op elke zijde. Herhaal dit voor de rest van de deeg, en laat de pitta’s afkoelen tot kamertemperatuur vóór het snijden in reepjes.

10. Als final touch, net voor het opdienen, leg de pitta reepjes in een hete koekenpan met een beetje cannabis-toegediende olie en rooster ze, zodat ze warm en licht bruin zijn aan de randjes.

Perfect! Nu een cannabis-toegediende hummus dip voor erbij. Deze is vol van smaak, maar bevat geroosterde rode paprika's, dus je zult deze op voorhand moeten bereiden.

GEROOSTERDE ZOETE RODE PAPRIKA’S (VOOR DE HUMMUS)

Deze zijn heerlijk en veelzijdig - ze smaken heerlijk op zichzelf, zijn goed in sauzen, of worden gebruikt als een zoete, rokerige toevoeging aan pastagerechten. Ze zijn goed om in te vriezen, dus je kunt er zoveel bereiden als je wilt, maar één grote rode paprika is genoeg om de hummus te maken.

1. Snij de paprika's in twee helften, en verwijder het binnenste en de zaden.

2. Druk de helften plat met je hand en leg ze op een bakplaat bekleed met folie.

3. Grill ze 10-12 minuten tot ze helemaal zwart zijn.

4. Vervolgens, bedek de schaal met meer folie zodat de paprikahelften stomen gedurende 10 minuten.

5. Verwijder de folie, en pel zorgvuldig de zwartgeblakerde huid eraf. Snijd de geroosterde paprika helften in kleine stukjes.

Dat was makkelijk, toch? Probeer om ze niet allemaal op te eten - vergeet niet dat je deze kleine stukjes nodig hebt om te gebruiken als onderdeel van je hummus dip.

RED-EYE GEROOSTERDE PAPRIKA HUMMUS

We houden van de smaak van deze hummus - het is gewoon zo soepel en licht. Een perfect huwelijk van zoet, hartig, en specerijen, ondersteund door de rijke, rokerige smaak van de geroosterde paprika. Het is gemakkelijk en goedkoop om te maken. Veel plezier ermee, en voel je vrij om de verhoudingen aan te passen aan de smaak. Je zult nog een beetje meer cannabis-toegediende olie nodig hebben.

INGREDIËNTEN

400 ml blik kikkererwten

2 grote teentjes knoflook

¾ cup geroosterde rode paprika's

¼ kopje tahin

4 eetlepels vers geperst citroensap

1 theelepel roze Himalaya zout, fijngemalen

Een snufje cayennepeper

2 eetlepels cannabis-toegediende olijfolie

Paprika, voor de garnering

METHODE

1. Open het blik kikkererwten en giet het af. Spoel de kikkererwten af met water en zet het blik opzij.

2. Hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de blender met de kikkererwten, geroosterde paprika stukjes, tahin en citroensap. Na het aanzetten van de blender, moet het een mooie oranje-roze kleur worden.

3. Voeg vervolgens het zout en cayennepeper toe, naar smaak, en mix opnieuw totdat het een zijdezacht mengsel is. Als je vindt dat het te dik is, kun je een eetlepel water toevoegen en het verder mixen.

4. Schep het in een kom met een spatel, besprenkel met olijfolie en garneer met paprika naar smaak. Serveer het met de geroosterde stroken pitabrood die je eerder hebt gemaakt.

Ziet dat er niet geweldig uit! Gekoeld in een afgesloten plastic bakje, blijft de hummus gedurende 5 dagen houdbaar. Het smaakt eigenlijk beter na een paar dagen, zodat je het op voorhand kunt bereiden. En zoals altijd, begin klein met het eten van voedingsmiddelen met cannabis, neem niet opnieuw totdat je de effecten voelt. Geniet ervan!

Gerelateerde producten