Blog
Google en Facebook algoritmes maken psychedelische kunst
1 min

Google en Facebook algoritmes maken psychedelische kunst

1 min
Kunst Nieuws
Zowel Google als Facebook hebben algoritmes gecreëerd om zeer trippy, maar toch overtuigend realistische, willekeurige kunst te produceren.

En wanneer we willekeurige kunst zeggen, bedoelen we geen onzinnige mengelmoes van kleuren. Het is allesbehalve dat. Wat we bedoelen met willekeurig is dat deze nieuwe algoritmes helemaal los gaan in creativiteit, wat toch resulteert in een afbeelding die eruit ziet alsof het door mensenhanden is gemaakt.

Deze twee tech reuzen hebben een verschillende manier om deze afbeeldingen te maken. Facebook gebruikt iets dat vergelijkbaar is met willekeurige vector, wat overeenkomt met hoe mensen, zonder artistieke vaardigheden, leren schilderen. Het proces bestaat uit twee algoritmes. De eerste creëert een afbeelding gebaseerd op een willekeurige vector, waarna een tweede algoritme beoordeelt of de afbeelding er realistisch uitziet (of het door kan gaan voor iets dat door mensen is gemaakt). Als deze beoordeling faalt, wordt het afgewezen. Het resultaat is een overtuigende, psychedelische afbeelding, die vaak lijkt op gebouwen, dieren of landschappen.

Volgens experimenten met de algoritmes:

"Ongeveer 40 procent van de monsters, gegenereerd door ons LAPGAN model is realistisch genoeg om iemand te laten denken dat het echte afbeeldingen zijn."

Building Dreams

Google heeft een iets andere aanpak. Er wordt een invoer gegeven, zoals een foto van de lucht, waarna de neurale netwerken de rest doen. Wederom resulteert het in een overtuigend psychedelisch resultaat, die gemakkelijk door kan gaan voor werk van een echte artiest.

Sky Arrow

Animals

Hoewel we niet denken dat kunstenaars zich ooit zorgen hoeven te maken dat computers hun passie als bron van inkomsten wegnemen (kunst draait namelijk om meer dan een simpele, visuele afbeelding), is het nog steeds enorm indrukwekkend dat algoritmes zulke verbluffende afbeeldingen kunnen produceren.

-- UPDATE --

Het lijkt erop dat deze geweldige nieuwe functie als een lopend vuurtje gaat! Er is nu een website waar je heen kan surfen om je eigen foto's in te dienen voor een psychedelische Google neural network make-over en je kan er ook foto's van anderen bekijken.

Het enige wat je hoeft te doen, is dreamdeeply.com bezoeken, een foto in dienen en het netwerk te laten weten hoeveel tijd het heeft om de nieuwe, trippy versie te bedenken. Ze sturen je een e-mail als je foto klaar is. Sommige inzendingen zijn extreem indrukwekkend, dus probeer het zelf even uit!


Read more about
Kunst Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken