Blog
Hennepteelt Wordt Legaal In De VS
2 min

Hennepteelt Wordt Legaal In De VS

2 min
Legislation News

Kerst komt vroeg voor Amerikaanse hennepboeren dit jaar. Met steun van zowel de democraten als republikeinen is een nieuwe wet aangenomen die legale teelt van hennep toestaat. Na ondertekening door president Trump zal dit besluit een aanzienlijke impact hebben op de Amerikaanse landbouw, maar ook wereldwijd. Lees verder voor meer informatie.

EEN HISTORISCHE BESLISSING

De 20ste december zal als dag nog lang herinnerd worden door hennepboeren en activisten. Het is de dag waarop president Trump de 2018 Farmers Bill ondertekende en zo hennep legaliseerde in alle 50 staten. De wet werd afgelopen week aangenomen door het Amerikaanse lagerhuis en de senaat, na een maand debatteren over het onderwerp. Verrassend genoeg stemden zowel de democratische als republikeinse partij voor het wetsvoorstel. Het is zeldzaam om beide partijen samen te zien werken. De wet levert naar verwachting een aanzienlijke boost voor de Amerikaanse agrarische sector.

Senaatleider Mitch McConnell verdedigde het oorspronkelijke wetsvoorstel voor legalisering van hennep voordat beide partijen het geëvalueerd hadden. Het zal de commerciële teelt van hennep toestaan, evenals verder onderzoek en ontwikkeling. Zoals het er nu voor staat, wordt de wet vanaf 1 januari van kracht. Met de ingevoerde regelgeving zullen veel boeren echter wat langer moeten wachten voordat ze legaal hennep kunnen telen.

EEN HISTORISCHE BESLISSING

DE FARM BILL IS DE BELANGRIJKSTE WETSWIJZIGING ROND HENNEP SINDS DE JAREN ‘70

De Farm Bill wordt beschouwd als een aanzienlijke wending tegen de negativiteit die aan hennep kleeft. Het vertegenwoordigt het eerste amendement aan de legale classificatie sinds cannabis in 1970 werd ondergebracht in de Controlled Substance Act. Na classificering als een lijst 1 verdovend middel, werden alle afgeleiden van cannabis, inclusief hennep, over dezelfde kam geschoren. Ondanks dat hennep maar minieme hoeveelheden THC bevat, werd het net zo verguisd als alle cannabis.

WAT HOUDT DE NIEUWE WET IN?

WAT HOUDT DE NIEUWE WET IN?

Hennepboeren krijgen eindelijk toegang tot dezelfde financiële steun als andere agrarische sectoren. Hieronder vallen bankdiensten, creditcardmaatschappijen en de mogelijkheid om te adverteren. Het staat ook transport van hennep tussen staten toe, wat nu nog een enorme uitdaging vormt. Dat weerhoudt individuele staten er niet van hun eigen beperkingen op te leggen. Deze beperkingen mogen echter het transport van hennep in het land niet beïnvloeden.

Bovendien vallen hennep en de afgeleiden ervan (waaronder cannabinoïden) nu onder dezelfde juridische paraplu. Zolang producten van hennep, waaronder CBD-oliën, geproduceerd worden met behulp van een plant die minder dan 0,3% THC bevat, vallen ze niet onder de voorwaarden van de Controlled Substance Act. In plaats daarvan vallen ze onder de verantwoordelijkheid van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Bovendien geeft de wet hennepboeren toegang tot het Federale Gewasverzekeringsprogramma. Mocht er onverwacht een oogst verloren gaan, dan krijgen boeren dezelfde verzekeringsdekking als in andere legale sectoren van landbouw.

WAT VALT ER NIET ONDER DE FARM BILL?

We hebben al enkele van deze zaken genoemd, maar het is de moeite om te verduidelijken waar de Farm Bill geen betrekking op heeft. Cannabis blijft illegaal onder de federale wet en nog steeds geclassificeerd als lijst 1 middel. Cannabinoïde producten afkomstig van cannabis blijven ook verboden, omdat de meeste soorten cannabis niet minder 0,3% THC bevatten. Tot slot zal het eenieder met een drugsdelict niet toegestaan zijn om te werken in de hennepindustrie tot tien jaar na hun veroordeling. Eerst was dit een levenslange ontzegging, totdat er een compromis werd gesloten tijdens het debat over het wetsvoorstel.

2019 lijkt zeker een spannend jaar te gaan worden voor de hennepindustrie. Na een actief jaar wat betreft wettelijke veranderingen, lijkt het er niet op dat de ontwikkelingen zullen stoppen.

DE TOEKOMST VAN HENNEPTEELT

DE TOEKOMST VAN HENNEPTEELT

Het valt niet te ontkennen dat dit een grote stap is in de goede richting. Hennep wordt al duizenden jaren gebruikt door culturen over de hele wereld voor kleding, medicijnen en dierenvoer. Nu Amerika de stap zet om de plant te legaliseren, volgen talloze andere landen hoe deze industrie zich ontwikkelt. Boeren in de VS staan nog voor een aantal kleine obstakels voordat ze voordeel halen uit de wetswijziging.

Teeltplannen moeten nog altijd worden ingediend bij het United States Department of Agriculture (USDA), het Amerikaanse ministerie van Landbouw, voordat ze goedgekeurd kunnen worden. Dit proces kan enkele weken duren, dus kunnen we de eerste goedkeuringen aan het eind van januari verwachten.

Gerelateerd verhaal

Top 10 Cannabis Strains Uit De VS

Lucas

Geschreven door: Luke
Luke is parttime schrijver en fulltime visionair. Als anonieme psychonaut, die in stropdas en kostuum deelneemt aan de samenleving, probeert hij op bewijs gebaseerde rationaliteit aan het volk over te brengen.

Ontdek onze schrijvers
Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.

Externe Bronnen:

Read more about
Legislation News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken