Blog
Kruiden En Zaden
4 min

Herbs Of The Gods: Inspirerende, Ontspannende En Psychoactieve Kruiden En Zaden

4 min
Products Smartshop

Herbs Of The Gods staat garant voor een unieke, veelzijdige mix van kruiden uit alle windstreken. Haar assortiment is zo reusachtig dat we voor nieuwe gebruikers onze 5 favorieten in het zonnetje zetten.

Het in het zonnetje zetten van baanbrekende ondernemers is een taak die we bij Zamnesia niet licht opvatten. Het is onze plicht om je op de hoogte te houden van wat er allemaal speelt in de wereld van verdamping, cannabis en smartdrugs. Daarbij is ons doel de sterren uit de sector aan je voor te stellen die innovatief en vernieuwend zijn. Natuurlijk zijn er heel veel bedrijven die wat aandacht verdienen. Voor nu hebben we gekozen voor een bedrijf met de toepasselijke naam Herbs Of The Gods. Als die naam je nog niet overtuigt van de kwaliteit van hun producten, bekijk dan onze lijst met hun topproducten maar eens.

Het beste van het beste

Herbs Of The Gods (HotG) verzamelt al kruiden sinds 1999 en biedt haar producten te koop aan in tal van Europese winkels. We zijn bijna twintig jaar verder en het bedrijf doet het nog steeds goed. Dat kun je zien als teken van de vastberadenheid en het elan waarmee ze hun topproducten op de markt brengen. Het assortiment wordt steeds uitgebreider. Daarbij selecteert het team de best mogelijke kruiden die onderverdeeld zijn in vijf categorieën: Energie, Liefde, Relax, Psychedelisch en Droom.

Wat hebben ze zoal?

Herbs Of The Gods Wat hebben ze zoal?

Veel culturen hebben een diepgewortelde religie gebaseerd op de kracht, macht en bekwaamheid van goden. Er zijn eindeloos veel verhalen over de wens van de mens om die krachten te ervaren. Daarbij is vaak sprake van een elixer of kruid. Zoals de naam al impliceert, is dat precies de bedoeling van de kruidenselectie van HotG. Je krijgt een sprankeltje goddelijke macht. Alle kruiden zijn geselecteerd op hun specifieke werking voor een natuurlijke kruidenstimulans of remedie.

Elk van de 5 categorieën bestaat uit de meest geschikte kruiden die bij het thema passen. Guarana prijkt als natuurlijk energiesupplement bovenaan de categorie Energie. In de Droom selectie vind je echter Calea zacatechichi waarvan je lucide dromen krijgt. Elke groep heeft een eigen kleur toebedeeld gekregen. Zo kun je makkelijk vinden wat je zoekt.

Bovendien is niet elke categorie slechts in de vorm van kruiden te koop. Je kunt namelijk veel ervan ook kopen in de vorm van extracten die tot 25 maal sterker zijn. Perfect voor gebruikers die al bekend zijn met het rijk der goden. Als je een fervent gebruiker bent, kun je ook van elk kruid zaden kopen en die in je tuintje kweken. Met haar uitgebreide selectie heeft HotG dus voor ieder wat wils.

Onze favorieten

Omdat het assortiment zo uitgebreid is, kan het lastig zijn een goede keuze te maken. Hoewel alle producten met zorg zijn geselecteerd, zijn de volgende 5 suggesties een goed begin als je een goddelijke ervaring wilt beleven.

Damiana

Damiana

Het liefdeskruid Damiana, of Turnera diffusa, zetten we als eerste in de schijnwerpers. Dit kruid komt oorspronkelijk uit de VS, Zuid-Amerika en de Caraïben. Damiana wordt wel 2 meter hoog en is dus makkelijk te herkennen. De plant is een beroemd afrodisiacum en heeft kleine aromatische bloemen. Gedacht wordt dat oude Mexicaanse volksstammen het als eerste gebruikten. Het zou daarbij passie tijdens religieuze plechtigheden stimuleren. Het effect zou zelfs zo heftig zijn dat de Guaycura, een inheemse stam, het gebruik van Damiana verbood. Hippies in de jaren '60 gebruikten het ook vanwege de libido verhogende eigenschappen.

Om je een reis naar het verre Zuid-Amerika te besparen, heeft HotG de beste Damiana ter wereld voor je weten te vinden. Om te beginnen, ervaar je een natuurlijke, ontspannende high. Na verloop van tijd, aldus gebruikers, raak je seksueel opgewonden, wat wel tot twee uur na consumptie kan aanhouden. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door een verhoogde bloedtoevoer naar de geslachtsdelen. Bovendien werkt het voor zowel vrouwen als mannen. Damiana als kruid kun je gebruiken voor thee. Als je eens helemaal los wilt gaan, kun je ook Damiana in extractvorm kopen. Dit extract is maar liefst tot tien keer sterker dan het kruid. Je kunt ons en HotG later nog wel eens een bedankje sturen.

Mimosa hostilis

Mimosa hostilis

Aan dit kruid worden kosmische krachten toegeschreven. Sjamanen zouden Mimosa hostilis gebruiken als middel om het universum te doorkruisen. Het is een inheemse Braziliaanse plant en de wortel is nu verkrijgbaar dankzij HotG. Mimosa hostilis bevat het visionaire middel tryptamine. Zoogdieren maken deze verbinding ook zelf aan, maar dan in minieme hoeveelheden. Als je er een fikse dosis van neemt, veroorzaakt tryptamine effecten als die van psychedelica, zoals paddo's of LSD. Mimosa hostilis is echter een stuk zachtmoediger; de trip is beter te sturen dan die van psilocybine.

Voor de hoogste staat van spirituele verlichting kun je Mimosa hostilis het best bereiden met Peganum harmala. In combinatie veroorzaken deze oeroude kruiden vlagen van diepzinnige helderheid. Er is alleen een kruiden-variëteit van verkrijgbaar. En dat is niet zomaar. Zo zouden mensen buitenaardse zintuiglijke ervaringen krijgen en zich verbonden voelen met alles wat leeft. Mimosa hostilis klinkt dan ook nogal bedreigend. Als je de dosering echter niet overschrijdt, staat je een aangename verrassing te wachten als je je beter wilt voelen.

Kattenkruid

Kattenkruid

Katten knabbelen er graag aan om van de euforische effecten te genieten. Kattenkruid is de meest voorkomende vorm in het geslacht van de lipbloemigen. Het internet staat vol met katten die uit hun dak gaan van dit natuurlijke kruid. Je ziet ze rollen, spinnen en spelen. Maar welk effect heeft kattenkruid op ons? Wanneer je het consumeert als thee/tonic krijg je er een heerlijk ontspannen gevoel van. Als je thee maakt, is 25 gram per 1l water een goede maatstaf. Laat het 15 minuutjes staan en voeg er gerust wat honing of suiker aan toe om het zoeter te maken. Kattenkruid wordt ook de hemel ingeprezen omdat het spierkrampen verlicht. Daar heeft niet alleen je kat wat aan; jij bent er eveneens mee geholpen.

Kattenkruid is de eerste op onze lijst met favorieten die als zaad en als kruid te koop is. Het groeit als een tierelier en doet het leuk tussen de rest van je kruiden. Wees echter gewaarschuwd; voor je het weet liggen de katten van de buren erin te rollen!

Skullcap

Skullcap

De eerste van onze twee laatste keuzes uit de categorie Relax. Als je niet oppast, word je gek in deze rondrazende maatschappij. Daarom zoeken steeds meer mensen hun heil in kruidensupplementen. Gewoon, om even stoom af te blazen en het jachtige gevoel achter zich te laten. Skullcap is een verademing als je last hebt van smartphonestress, Social Media Stress of werkstress. Als je dus echt even een break nodig hebt, heeft HotG daar een passend product voor.

Het kruid werd een paar eeuwen geleden ingezet als medicijn voor mensen met schizofrenie of een andere geestesziekte. Onderzoek heeft dan ook aangetoond dat het angsten dempt. Het is dus een soort angstremmer. Je kunt van Skullcap ook thee trekken. Zo is het tijdens je dagelijkse beslommeringen makkelijk te gebruiken.

Veel mensen gebruiken Skullcap ook als behandeling voor slapeloosheid. Deze aandoening verstoort het slaappatroon. Dat heeft weer tot gevolg dat mensen zich lethargisch en snel geïrriteerd voelen. Een kopje Skullcap thee voor het naar bed gaan is een ideale remedie om deze klachten te verlichten.

Related Story

Redenen Om Glidkruid Te Gebruiken, Het Kruid Dat Voor Ontspanning Zorgt

Blauwe lotus

Blauwe lotus

Veel mensen gebruiken Blauwe Lotus, ook wel Egyptische Lotus, als alternatief voor cannabis. Vooral in landen waar wiet nog een illegaal genotmiddel is. In de meeste regio's kun je Blauwe Lotus ongestraft verkrijgen. Het groeit gewoon langs de oevers van meren en rivieren. Gedroogd zou je het kunnen roken, maar je kunt het ook door een drankje roeren om de euforische effecten te ervaren. De kruiden van HotG worden vooral gebruikt voor het maken van thee. Blauwe Lotus is echter ook prima om in een alcoholische versnapering te doen. Van oudsher wordt het aan wijn toegevoegd en na een paar uren trekken geserveerd.

Blauwe Lotus is verkrijgbaar als kruid, maar ook in de vorm van hars of extracten die twintig maal krachtiger zijn. Als je een ferme dosis gebruikt, kan dat lichte hallucinaties veroorzaken. Je wordt in ieder geval niet teleurgesteld wanneer je eens experimenteert met Blauwe Lotus. Als je in een regio woont waar wiet illegaal is, kun je op deze manier toch van een gezegende euforie genieten zonder in de bak te belanden.

Related Story

Blauwe Lotus: Alles Wat Je Moet Weten

Lucas

Geschreven door: Luke
Luke is parttime schrijver en fulltime visionair. Als anonieme psychonaut, die in stropdas en kostuum deelneemt aan de samenleving, probeert hij op bewijs gebaseerde rationaliteit aan het volk over te brengen.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken