Blog
Het Behoud Van Duurzame Ayahuasca: Ontmoet De Ethnobotanical Stewardship Council
1 min

Het Behoud Van Duurzame Ayahuasca: Ontmoet De Ethnobotanical Stewardship Council

1 min
Onderzoek Smartshop

Ayahuasca staat op een kantelpunt in onze cultuur, maar gelukkig zijn er mensen die voorkomen dat het de afgrond in glijdt.

Ayahuasca blijft maar aan populariteit winnen, maar de beschikbaarheid van deze bron uit de Amazone is beperkt. Dit wekt de vraag op van hoe Ayahuasca, en de culturele betekenis, duurzaam kan blijven en toch ook de grote vraag aankan. Gelukkig zijn er mensen die werken aan deze vraag, laat ons je introduceren aan de Ethnobotanical Stewardship Council en het geweldige werk dat zij doen.

WIE IS DE ETHNOBOTANICAL STEWARDSHIP COUNCIL?

De Ethnobotanical Stewardship Council, of ESC in het kort, is een non-profit organisatie, die zich inspant om te verzekeren dat dit geweldige, levensveranderende brouwsel uit de Amazone beschikbaar blijft voor personen die het nodig hebben, terwijl ook wordt gezorgd dat het gebruikt wordt op een veilige, geïnformeerde en verstandige manier.

Ze doen dit door een gemeenschappelijke basis te bieden, waarbij ze alle belangrijkste spelers rondom Ayahuasca samenbrengen, en een dialoog tussen hen op gang brengen, om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Belangrijke spelers zijn kwekers, recreatief gebruikers, medisch patiënten, experts, beleidsmakers, genezers en iedereen die wat te zeggen heeft over de zaak.

Er wordt gehoopt dat, door dit werk, een akkoord kan worden bereikt over belangrijke problemen zoals behoud, veiligheid, duurzaamheid en toegang, wat uiteindelijk zal resulteren in de Ayahuasca overeenkomst, een "globale consensus over principes en criteria voor het implementeren en herkennen van veiligere en meer duurzame Ayahuasca teelt en gebruik van de grond af, door het gebruik van wereldwijd erkende technieken." Op deze manier kan een Ayahuasca cultuur worden gevestigd die de nadruk legt op veilig, gecertificeerd gebruik, een betrokkenheid bij de gemeenschap en overheden en een ecologische duurzaamheid.

DE DIALOGEN

Sinds de oprichting in 2013, heeft de ESC al veel bereikt en ze blijft hard doorwerken om overeenkomst te bereiken over het verantwoordelijk gebruik van het brouwsel en de planten die worden gebruikt om het te maken. Je kan hun werk en rapporten hier lezen en downloaden. Ze geven een geweldig inzicht in wat ze hebben ontdekt, wat ze proberen te bereiken en hoe ze van plan zijn dit te doen.

Hun werk is een inspiratie en een geweldig voorbeeld van hoe alle aspecten van een gemeenschap samen kunnen komen en werken aan een gemeenschappelijk doel als het gaat om drugs. Er kan veel worden geleerd van hun voorbeeld.


Read more about
Onderzoek Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken