Blog
Het eerste beeldvormende onderzoek ter wereld van de hersenen op LSD
1 min

Het eerste beeldvormende onderzoek ter wereld van de hersenen op LSD

1 min
News Research
Het eerste beeldvormende onderzoek van de hersenen, onder invloed van LSD, is recent uitgevoerd en de resultaten zijn goed.

We hebben het onderwerp al eerder besproken. Tot voor kort, werd er maar weinig wetenschappelijke onderzoek naar hallucinogenen gedaan, vanwege het stigma en de propaganda rondom het gebruik. Nu de redenering achter dit verbod langzaam verdwijnt, wordt de wetenschappelijke gemeenschap in staat gesteld weer onderzoek naar de effecten te doen.

De onderzoeken, dat tot nu toe zijn uitgevoerd, zijn allemaal positief en de resultaten wekken de suggestie dat er zeker mogelijkheden zijn voor therapeutische toepassingen. Het onderzoeksgebied neemt hierdoor in rap tempo toe, omdat steeds meer wetenschappers hallucinogenen willen onderzoeken.

HET VERENIGD KONINKRIJK NEEMT HET VOORTOUW

Het is opvallend dat juist het Verenigd Koninkrijk, waar hallucinogenen zijn opgenomen in de meest illegale drugsklasse, het voortouw neemt in onderzoek naar hallucinogenen. Dit is ook het geval in dit nieuwste onderzoek. Drie vooraanstaande, Britse wetenschappers hebben de koppen bij elkaar gestoken en onderzochten de mogelijkheden van psychedelica. Hun meest recente avontuur was het in kaart brengen van de hersenen onder invloed van LSD.

Om dit te doen, zochten ze 20 gewillige deelnemers, gaven hen 75 microgram LSD en stopten hen in een fMRI machine. Hierdoor konden de onderzoekers tot in detail in kaart brengen wat er met de hersenen gebeurde na blootstelling aan LSD. Volgens de onderzoekers, wekte de toegediende dosering wat uitgesproken effecten op in cognitieve activiteit, maar ook in de mentale en emotionele toestand. De onderzoekers vonden de resultaten van het in kaart brengen "zeer veelbelovend" en noemden het de volgende stap in de groeiende hoeveelheid onderzoeken, waarbij de mogelijkheden van hallucinogenen, voor hulp bij verslaving, depressie en negatieve gedachtepatronen, worden geschetst.

De betrokken wetenschappers geloven oprecht in hun werk en stellen dat hallucinogenen de kracht hebben de geest vrij te maken van negatieve gedachtepatronen en ervoor zorgen dat de gebruiker zichzelf ziet in een nieuw, constructief licht.

HET BEGIN VAN EEN LANGE REIS

Dit in kaart brengen is slechts het begin. De wetenschappers willen nog veel verder gaan en een solide basis neerleggen waar de wetenschappelijke gemeenschap op kan bouwen. Omdat ze echter onafhankelijk werken, en vanwege de politieke bagage die aan onderzoek naar hallucinogenen hangt, moeten ze vertrouwen op crowd-funding om hun doelen te bereiken. Gelukkig zijn ze niet de enigen die hun dromen willen realiseren en het publiek is massaal te hulp geschoten, waarna aanzienlijke bedragen zijn gedoneerd. Het is hartverwarmend en een garantie dat dit hoognodige onderzoek kan worden uitgevoerd.

De crowd-funding campagne kan je hier vinden:
https://walacea.com/campaigns/lsd/ 

Hoewel het onderzoek zelf nog daadwerkelijk moet worden toegepast, is het absoluut toonaangevend. De hersenen op LSD zijn voor het eerst in kaart gebracht en dit is een enorme stap voorwaarts in het creëren van een theoretische fundering. Het feit dat ze dit hebben gedaan, en tegelijkertijd positieve resultaten hebben behaald, heeft indruk gemaakt in de hele wetenschappelijke gemeenschap. Ze openen de sluizen, waarna meer onderzoek snel kan volgen. Houd het in de gaten!


Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken