Het kiezen van de meest geschikte Kratom

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogKruiden & Zaden

Het kiezen van de meest geschikte Kratom


Kratom zien we in drie types: Rood, wit en groen. Om de Kratom te vinden die het beste bij jou past, is het belangrijk de kalmerende of opwekkende aard van de kleuren in de nerf te begrijpen.

Net zoals Sativa en Indica cannabis hun eigen effecten hebben, beïnvloeden de nerfkleuren van Kratom grotendeels het effect van het kruid. Naast deze kleur, is ook de dosering een andere belangrijke factor om uit te vinden of de Kratom je in slaap sust, of actief in beweging krijgt. Interessant genoeg hangt het effect van Kratom sterk af van de dosering: In lage doseringen werkt Kratom stimulerend en opwekkend, terwijl de kalmerende effecten domineren bij een hogere dosering.

Ongeacht de kleur van de nerf, rood, wit of groen, zullen de effecten van Kratom nog steeds stimulerend werken in een kleine dosis en kalmerend in een hogere dosis. De kleur van de nerf geeft echter aan welk effect van dit type Kratom het sterkst zal zijn.

Rode Nerf

Dit type Kratom wordt het meest verkocht. Red Vein is meestal het meest verdovende type Kratom en personen, op zoek naar een kalme stemming en verminderde stress, geven hier dan ook de voorkeur aan. Rode Nerf Kratom is beroemd vanwege de kalmerende effecten en de soort levert het gevoel van algemeen welbevinden en een kalme stemming.

In kleinere doseringen, kan de Rode nerf echter nog steeds werken als een stimulerend middel, die de stemming en energie verbetert, maar het wordt vaker gebruikt in een grotere dosering om de kalmerende eigenschappen aan te roepen. Rode Nerf Kratom heeft de voorkeur bij het ondersteunen van de slaap, maar ook om slapeloosheid te behandelen.

Daarnaast is de Rode Nerf Kratom ook het meest geschikt voor pijnverlichting, omdat het de sterkste verdovende eigenschappen bezit. Hoewel Kratom geen opiaat is, stimuleert het hetzelfde deel van de hersenen als een opiaat, waardoor de pijnstillende effecten overeenkomen.

Witte Nerf

In tegenstelling tot de rode variant, is Witte Nerf Kratom met name geschikt om de stemming en de zintuigen te verbeteren. Hoewel dit niet direct een kop koffie in de morgen vervangt, wekt Witte Nerf Kratom wel een verhoogde vitaliteit en alertheid op.

Mensen die Kratom hebben geprobeerd, prijzen de voordelen die het biedt voor de behandeling van de symptomen bij angst en depressie. Hoewel Rode Nerf Kratom een euforisch en opgewekt gevoel kan opwekken, het optimisme verhoogt en remmingen verlaagt, is het niet perse de beste keuze voor mensen die de stemming willen verbeteren. Omdat Witte Nerf over het algemeen meer opwekkend van aard is, wordt hieraan vaak de voorkeur gegeven door personen die de stemming willen verbeteren.

Witte en Rode Kratom worden vaak gemengd voor een beter gebalanceerd hulpmiddel om energie op te wekken. Witte Nerf is meer zeldzaam dan Rode of Groene en is iets lastiger te verkrijgen.

Groene Nerf

De effecten van Groene Nerf hangen ongeveer tussen de Rode en Witte Kratom in. In tegenstelling tot Rode Kratom, die een uitgesproken kalmerend effect heeft, of Witte Kratom, die de energie verhoogt, heeft Groene Nerf Kratom een milder effect op het energieniveau en ontspanning. Het is de ideale Kratom voor een mild en plezierig effect, waarbij je je niet te energiek of te moe zal voelen. Op zichzelf, is Groene Nerf de meest gebalanceerde variant.

De diverse kleuren kunnen veilig met elkaar worden gemengd. Vanwege de zachtere effecten, wordt Groene Nerf vaak gebruikt als een balancerend ingrediënt met Rode of Witte Nerf. Deze mix kan helpen de impact van de effecten te balanceren: Groene Nerf kan de verdoving van de Rode Nerf tegengaan of het scherpe randje van de Witte Nerf variant afhalen, mocht de dosering te sterk zijn.

Wat is jouw favoriete type Kratom? Deel je mening in de reacties hieronder!