Gastartikel: Het Kweken Van Monster Cannabis Planten

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabis Kweken

Gastartikel: Het Kweken Van Monster Cannabis Planten


Leer hoe je cannabis genetica tot het uiterste drijft en kweek XL-planten!

Door Tony, Dutch Passion Seed Company, Amsterdam

Sommige cannabis kwekers hebben zichzelf tot doel gesteld de mooist mogelijke oogst ooit te produceren uit hun indoor tent. Andere kwekers stellen het bereiken van de best mogelijke smaak voorop. En voor weer andere kwekers draait het alleen om het formaat. Het kweken van monster cannabis planten wordt steeds populairder onder thuiskwekers. En het is gemakkelijker dan je denkt, als je de beste genen kan combineren met een bewezen kweektechniek en een paar basisrichtlijnen.

Er kleven wat juridische voordelen aan het kweken van monsterplanten. Waarom zou je riskeren om 20 planten in een Sea-Of-Green (SOG) systeem te kweken als je dezelfde opbrengst kan behalen uit een enkele monsterplant? En het is technisch meer bevredigend om te leren hoe je cannabis genen tot het uiterste drijft. Je kan leren hoe je een betere kweker wordt en hoe je de geheimen van het kweken van elite cannabis planten onder de knie krijgt.

Buitenkwekers kunnen het formaat van hun planten op diverse manieren verbeteren. Het correct voorbereiden van de grond is een gemakkelijk startpunt. Er is geen vervanging voor hard werk; graaf de grond goed af en introduceer genoeg goed verteerde mest. Voeg water absorberende gel kristallen toe aan de grond om te helpen vocht vast te houden. Voeg biologische meststoffen, vleermuizen guano, wormenmest, gedroogd bloed/bot en wat algemene meststoffen toe. Buitenkwekers kunnen ook een voorsprong behalen als ze hun zaailingen vroeg ontkiemen en binnen opstarten voordat ze buiten worden geplant. Hierdoor kan de plant zo groot mogelijk worden, zodat de plant naar buiten kan zodra de lentezon arriveert. Ook het vochtig houden van de bodem is belangrijk voor buitenkwekers om maximale formaten te behalen. Veel buitenkwekers beschermen de basis van hun planten met slakkenkorrels, want de groei zal worden gestimuleerd als je je planten vrij houdt van ongedierte. Op sommige plekken moeten buitenkwekers hun planten ook beschermen tegen geiten/herten door een draadhek te plaatsen.

Buitenkwekers zouden moeten proberen een beschutte buitenlocatie te vinden, waar de zon de hele dag schijnt en het liefst ook nog een waterbron vlakbij is. Het zo goed mogelijk beschutten van de planten tegen de wind helpt om de groei te stimuleren. Soms is dit mogelijk door een heuvel te maken aan de zijkanten en achterkant van de plant om de zaailing te beschermen tegen de wind. Soms kan ook een rivieroever, die op het zuiden ligt, de ideale plek zijn om cannabis te kweken. Er is dan bescherming tegen de wind en water en zon zijn in overvloed te vinden.

Het kweken van cannabis in een kas of polytunnel is een andere, geweldige manier om grote planten te krijgen. De kas/polytunnel beschermt je planten tegen het weer en verlengt het kweekseizoen. Hierdoor krijgen je planten de kans een gigantisch formaat te ontwikkelen.

Binnenkwekers moeten hun ervaring combineren met nieuwe technieken om grotere planten te kweken. Meer ruimte voor de wortels is een goede manier om grotere planten aan te moedigen. Als je kweekt in potten, met kokos of aarde, kan je proberen grotere potten te gebruiken. Veel kwekers menen dat de moderne "air-pots" zorgen voor grotere planten. Dit komt omdat deze air-potten veel ventilatiegaten hebben in de zijkant, die extra zuurstof aan de wortels leveren.

Kwekers die zich specialiseren in kokosvezels, zullen ontdekken dat een air stone in de bodem van de pot zorgt voor een betere wortelontwikkeling, waardoor de planten groter worden en meer produceren. Sommige growshops zullen gespecialiseerde "air-stones" verkopen die speciaal ontworpen zijn voor het kweken met kokos. Het gebruik van deze air-stones, in combinatie met kokosvezels, zorgt voor een snellere groei en daarmee voor grotere planten, maar het maakt je kweekruimte wel iets lastiger te organiseren.

Veel thuiskwekers weten al jaren dat meer licht een grotere oogst oplevert. Maar het toevoegen van meer HPS lampen betekent dat ook de temperatuur problematisch stijgt. De komst van meer krachtige LED kweeklampen zorgt ervoor dat kwekers meer licht kunnen toevoegen, zonder meer hitte te creëren. De aanschaf van LED lampen kan best prijzig zijn, maar als je de kweekruimte wil vullen met krachtige lampen, zijn ze wel ideaal om de temperatuur laag te houden en de lichtintensiteit te verhogen.

Het kweken van monster cannabis planten heeft deels te maken met een goede kweektechniek, goede omstandigheden en goede genetica. Het is ook belangrijk om menselijke fouten te voorkomen. Twee van de meest gemaakte fouten zijn het overbemesten en overbewateren van cannabis planten. Beide fouten beschadigen de wortels en beperken nieuwe wortelgroei. Als je monsterplanten wil kweken, moet je ervoor zorgen dat de planten het grootst mogelijke wortelnetwerk kunnen ontwikkelen. Zodra een cannabis plant is beschadigd door teveel mest of water, kan het weken duren voor de plant is hersteld. Expert cannabis kwekers zijn in staat de kweekomstandigheden vanaf zaailing tot oogst te optimaliseren. Dit doen ze meestal door de aandacht te richten op de basis, te verzekeren dat extremen in temperatuur worden voorkomen en ervoor te zorgen dat de planten de juiste voeding krijgen en zo min mogelijk stress.

Het gebruik van hydroponic technieken, zoals een diep water cultuur, zal de beste kans geven om grotere cannabis planten te kweken in een sneller tempo dan andere kweektechnieken. Maar om een expert te worden in hydroponic kweektechnieken, heb je jaren ervaring nodig en de vaardigheden om de apparatuur te kunnen gebruiken. Voor veel kwekers is het daarom gemakkelijker om te beginnen met het kweken van monsterplanten in aarde of kokosvezels. Het is beter een expert aarde/kokoskweker te zijn dan een gefaalde hydro kweker.

Het laatste stukje advies voor iedereen die monsterplanten wil kweken, is dit: Kies je planten genetica van een bewezen zadenbank die je vertrouwt. Als het gaat om de kwaliteit van je cannabis, zou alleen het allerbeste goed genoeg moeten zijn!

 

         
  Dutch Passion  

Gastschrijver: Dutch Passion
Dutch Passion is een van de oudste zadenbanken en biedt haar kwekers een schat aan kennis en ervaring om uit te putten. Het resultaat is een catalogus met cannabis soorten van wereldklasse en een reputatie voor geniale genetica.

 
 
      Bekijk de catalogus met cannabis zaden van Dutch Passion