Het langdurig bewaren van wiet zonder krachtverlies


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisCannabis Kweken

Het langdurig bewaren van wiet zonder krachtverlies


De juiste opbergmethode is een belangrijke factor van het kweken van cannabis. Het laatste wat je wil, is je plant zien floreren en na het oogsten zien verpieteren. We leggen hier uit wat je moet doen.

Het bewaren van je wiet kan best lastig zijn. Zonder de juiste opslag en verzorging, kan je zuurverdiende cannabis kracht en smaak verliezen naarmate je het langer bewaart. Voor de hobbykweker, die vaker eindigt met meer wiet dan hij in een redelijke periode gebruiken kan, is dit een serieuze zorg. Gelukkig is er een oplossing: Je hoeft alleen maar te weten hoe je je cannabis correct bewaart.

Met de juiste voorzorgsmaatregelen kan cannabis langer dan zes maanden worden bewaard zonder kwaliteitsverlies. Wat je eerst moet weten, is dat omgevingsfactoren ervoor zorgen dat je wiet in kwaliteit afneemt. Deze factoren zijn vocht, temperatuur, licht en lucht.

LUCHTVOCHTIGHEID

Luchtvochtigheid is belangrijk omdat het een omgevingsfactor is in de groei van schimmel en meeldauw. De luchtvochtigheid correct houden, zal verzekeren dat verontreinigingen, die schimmel en rot veroorzaken, geen kans krijgen. De ideale luchtvochtigheid voor opslag ligt tussen 59% - 63%. Alles hieronder zal het risico op schimmel verminderen, maar het kan er ook voor zorgen dat je toppen teveel uitdrogen, waardoor essentiële oliën verloren gaan.

TEMPERATUUR

De temperatuur waarop je je cannabis bewaart, is belangrijk om twee redenen. Allereerst heeft de temperatuur invloed op de ontwikkeling van schimmel. Schimmel gedijt het best tussen 25-30 graden Celsius, waardoor het belangrijk is om je cannabis op een koele plek te bewaren. Lagere temperaturen vertragen ook de afbraak van THC en dus de kracht. Vries je toppen nooit in als je van plan bent ze te roken, zelfs niet in een luchtdicht bakje. Zulke koude temperaturen zullen de trichomen, die cannabinoïden bevatten, laten bevriezen, waardoor ze breekbaar worden en zeer waarschijnlijk van je toppen vallen.

LICHT

UV-licht is schadelijk voor de integriteit van cannabinoïden. Als geoogste wiet te lang wordt blootgesteld aan licht, zal het aan kracht verliezen omdat de THC afbreekt. Het is zo dat zonlicht, en de meeste vormen van ander licht, in de een of andere vorm UV bevatten. Zorg er dus voor dat je je wiet altijd op een donkere plek bewaart.

LUCHT

Lucht speelt meerdere rollen. Hoewel je planten een constante aanvoer van verse zuurstof nodig hebben tijdens de groei, kan een teveel het degeneratie proces versnellen in reeds geoogste toppen. Lucht heeft ook effect op de luchtvochtigheid, zeker als de toppen nog niet volledig zijn gedroogd. Om die reden is het dus verstandig dat je je wiet luchtdicht opbergt.

DE BESTE MANIER OM JE CANNABIS TE BEWAREN

Laten we al deze factoren eens combineren: Over het algemeen is de eerste keus een glazen pot met een luchtdicht deksel. De pot levert een stabiele, verzegelde omgeving, waarna de pot op een donkere en koele plek kan worden bewaard. Glas is ook neutraal geladen materiaal, wat weer helpt om de kracht van de wiet te behouden. Plastic daarentegen is vaker positief geladen, wat betekent dat het trichomen kan aantrekken en verplaatsen. Om een oogje op de luchtvochtigheid te houden, is een hydrometer een handig hulpmiddel. Hiermee kan de relatieve vochtigheid van de lucht worden gemeten, waardoor je een behoorlijk accuraat idee kan krijgen van de situatie.

Als een alternatief zou je er ook voor kunnen kiezen om je toppen vacuüm te verpakken. Dit doe je op dezelfde manier als je zou doen met voedsel. Hierna kan het veilig op een donkere en koele plaats, zoals in een kast, worden bewaard. Het probleem hiermee is wel dat dit proces je toppen kan pletten, omdat de verpakking vacuüm wordt getrokken. Als dit voor jou geen probleem is, kan je deze optie met een gerust hart overwegen.

Er zijn ook veel betaalbare en gespecialiseerde, commerciële producten op de markt voor het langdurig bewaren van wiet. De CVault bijvoorbeeld, voldoet aan alle wensen en biedt een steriele, luchtdichte, lichtdichte oplossing. En als je rekening houdt met de tijd en moeite die het heeft gekost om een persoonlijke voorraad te kweken, vallen de kosten alleszins mee.

Tightvac 0.57L

Andere gespecialiseerde producten zijn de Kick-It Herb Can en de Tight-Vac stash box.

Als je de integriteit van je wiet zo lang mogelijk wil bewaren, komt het er uiteindelijk op neer dat je een beetje gezond verstand nodig hebt en een geschikte container. Het is dus enorm eenvoudig om ervoor te zorgen dat je toppen net zo smakelijk en krachtig blijven als de dag dat je ze geoogst hebt. Je hebt alleen maar een beetje kennis nodig over de factoren die zorgen voor de achteruitgang van je wiet.

Gerelateerde Producten