Blog
Het leger van Italië maakt zich op voor de eerste cannabis o
1 min

Het leger van Italië maakt zich op voor de eerste cannabis o

1 min
Legislation News
Het Italiaanse leger heeft wiet gekweekt en het is bijna tijd voor de oogst.

In oktober vorig jaar meldden we dat het Italiaanse leger van plan was medische marihuana te kweken op de militaire farmaceutische instelling om een voorraad aan te leggen en de toegenomen kosten van voorgeschreven marihuana te drukken. Met dit initiatief, die reeds vorig jaar september werd aangekondigd, werd gehoopt 100 kilo marihuana per jaar te kweken. Nu de eerste oogst nadert, zullen ze, zoals de zaken er nu voorstaan, hun doel makkelijk halen. Verslaggevers werden recent toegelaten in de beveiligde kweekruimte en het gewas doet het prima onder de geavanceerde militaire zorg. Maak plaats voor superwiet van militaire kwaliteit!

WAAROM KWEEKT HET LEGER WIET?

Het klinkt misschien raar om het leger de controle te geven over medische marihuana productie, maar voor een stof waar nog steeds een enorm stigma aan kleeft en die nog steeds geclassificeerd staat als illegaal, is het eigenlijk ergens wel logisch. Cannabis is technisch gezien nog steeds illegaal in Italië (hoewel dat binnenkort kan veranderen). Medicinale marihuana is gelegaliseerd en het bezit van kleine hoeveelheden is gedecriminaliseerd, maar het kweken en verkopen van wiet is nog steeds heel erg illegaal. Daarom is er geen gemakkelijke toegang tot medicinale marihuana voor patiënten met een recept. Marihuana moet vanuit Nederland worden geïmporteerd en omdat de kosten niet vergoed worden door de overheid, kunnen de kosten voor patiënten oplopen tot wel €35,- per gram. Het is voor velen gewoon te duur.

Het leger lost hier alle problemen op. Ze kunnen verzekeren dat de gekweekte cannabis wordt beveiligd, beschermd en gekweekt volgens de hoogste medische maatstaven. Hierdoor zijn zowel politici als patiënten gerustgesteld. En omdat ze in staat zijn veel te produceren, hebben Italiaanse patiënten toegang tot een gemakkelijke en goedkope voorraad. Kolonel Antonio Medica vertelde Corriere della Sera: "Het doel van deze operatie is het toegankelijk maken van een medisch product voor een groeiend aantal patiënten, wat niet altijd eenvoudig beschikbaar is op de markt, tegen een veel betere prijs."

Volgens de Kolonel, zouden hun inspanningen de prijs van medische marihuana omlaag kunnen drijven naar ongeveer €5 tot €15 per gram, waardoor het veel beter betaalbaar wordt.

Absolute overheidscontrole van iets (zeker als het leger erbij betrokken is) kan behoorlijk griezelig zijn, maar het lijkt erop dat ze een goede daad verrichten voor de mensen in Italië. Ze verzekeren dat medische patiënten voordelen kunnen halen uit wat marihuana te bieden heeft en dat is volgens ons een goede zaak. Natuurlijk zou het beter zijn als marihuana gewoon legaal en gereguleerd was, maar het is nog steeds een stap in de goede richting. Moge hun oogsten altijd overvloedig zijn.


Read more about
Legislation News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken