Het maken van Duitse pepernoten met cannabis

Gepubliceerd op:
Categorie: BlogCannabisRecepten

Het maken van Duitse pepernoten met cannabis

Met dit eenvoudig te volgen recept maak je zelf thuis de perfecte pfeffernüsse, een Duits peperkoekje, met cannabis.

Kruidkoekjes komen in alle vormen en maten en zijn geliefd over de hele wereld. Bijna elk land in Europa heeft zo haar eigen variatie en de een is net zo populair als de ander. Een variant, die we behoorlijk speciaal vinden, is de Duitse Pfeffernüsse. Een pfeffernüsse is een soort peperkoekje, met zoete glazuur bovenop. De naam betekent "pepernoot" en refereert aan zowel de gebruikte witte peper in het deeg (wat zorgt voor de unieke smaak en textuur), alsook de walnoot-achtige vorm waar het koekje in wordt gerold.

Pfeffernüsse worden traditioneel gegeten tijdens de Kerstdagen, maar om te verzekeren dat liefhebbers er het hele jaar door van kunnen genieten, hebben we een eenvoudig te volgen recept samengesteld, uiteraard met een cannabis twist! Lees snel verder en ontdek hoe je zelf pfeffernüsse met cannabis maakt.

Opmerking: Voor dit recept heb je boter met cannabis nodig (cannaboter). Hoe je dit maakt, lees je hier.

INGREDIËNTEN

Voor de koekjes:

280 gram bloem

50 gram donkerbruine basterdsuiker

110 gram honing

40 gram gemalen amandelen

5 eetlepels cannaboter

3 eetlepels ongeklopte slagroom

2 theelepels koek- en speculaaskruiden (of lebkuchengewürz)

0,5 theelepel baking soda

0,25 theelepel gemalen witte peper

0,25 theelepel zout

1 groot ei

Voor het glazuur:

280 gram poedersuiker

4 eetlepels heet water

INSTRUCTIES

1. In een kleine mengkom combineer je de bloem, witte peper, gemalen amandelen en koek- en speculaaskruiden/lebkuchengewürz. Eenmaal gemengd, zet je dit opzij voor later gebruik.

2. In een steelpan combineer je de cannaboter, slagroom, suiker en honing. Verwarm op gemiddeld hoog vuur en roer regelmatig tot een gelijkmatige consistentie is bereikt.

3. Eenmaal gemengd, haal je de pan van de hittebron en laat 5 minuten afkoelen.

4. Voeg het bloemmengsel toe aan je steelpan. Mix goed door. Voeg het ei toe en mix opnieuw. Het deeg moet nat en kleverig zijn en een beetje glanzen.

5. Giet de mix op wat plasticfolie en pak het deeg strak in. Plaats het gedurende 24-48 uur in de koelkast.

6. Haal je deeg uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180°C.

7. Verdeel het deeg in twee stukken en maak van beide stukken een lange rol. Elke rol moet ongeveer 2cm dik zijn.

8. Snijd de rollen in stukken van 2cm en rol elk stukje met je handen tot een bal. Het is belangrijk snel te werken, terwijl het deeg nog koud is.

9. Plaats elke bal op een bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven of tot je koekjes goudbruin zijn.

10. Haal de bakplaat met koekjes uit de oven en laat volledig afkoelen.

Glazuur maken

We hebben onze cannabis pfeffernüsse gebakken, dus het is tijd voor het suikerglazuur.

1. In een mengkom combineer je de suiker met het water.

2. Mix tot je een gelijkmatige consistentie hebt.

3. Dip elk koekje in het glazuur en laat overtollig glazuur van het koekje aflopen. Plaats de koekjes vervolgens op een draadrek (die bovenop een bakplaat staat om eventuele druppels op te vangen).

4. Laat het glazuur uitharden.

Je marihuana pfeffernüsse zijn nu klaar! Geniet van deze traditionele lekkernij waar je maar wilt en laat de soepele buzz je ontspannen! Hoe sterk elke pfeffernüsse zal zijn, hangt grotendeels af van hoe sterk je cannaboter is, dus wees niet bang te experimenteren om de juiste kracht te vinden. Ze zijn geweldig om te delen met je vrienden, maar onthoud dat het 45-90 minuten kan duren voordat cannabis edibles effect hebben. Ga dus niet te ver!

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Top 10 Autoflowering